Den Sorte Skole komponerer symfoni-trilogi for DR

Den Sorte Skole komponerer symfoni-trilogi for DR
Foto: Kristoffer Juel Poulsen/DR

De danske sample-magere i Den Sorte Skole har de seneste år spillet på alt lige fra Roskilde Festivals plørede plæner til Skuespilhusets mere mondæne scener. De kommende år vil de to herrer dog have fast base i DR’s Koncerthus, da duoen fra 2014-16 vil komponere en symfoni-trilogi i samspil med DR’s Underholdningsorkester.

Læs også: Den Sorte Skoles ‘Lektion #3’ blandt halvårets 10 bedste danske album

Udgangspunktet for de tre kommende symfonier er Den Sorte Skoles tredje udspil ‘Lektion #3’, der udkom tidligere i år, og med særpræget elegance formåede at hive lytteren gennem halvanden times sample-sammensurium af 10.000 musikfragmenter fra over 250 vidt forskellige numre. Den første koncert, der løber af stablen i pinsen 2014, vil således have fokus på lyd gennem tid og rum på tværs af genrer, mens der under den anden symfoni inviteres kunstnere med fra Mellemøsten, Asien, Afrika og Sydamerika. Den tredje symfonis koncept offentliggøres senere.

Læs anmeldelse: Den Sorte Skole ‘Lektion #3’

Om aftalen siger Simon Dokkedal og Martin Højland aka Den Sorte Skole: »Det er den største udfordring i vores karriere og en meget stor ære at få lov til at arbejde med så dygtige musikere, ikke mindst med komponisten Karsten Fundal. Visionen er at skabe en hybrid, ikke bare af klassisk og rytmisk musik, men også af lyde, stemninger, kulturer og rytmer fra alle fire verdenshjørner: Et flerhovedet og meget mærkeligt barn med forældre i hele verden, kunne man kalde det. Med samarbejdet får vi mulighed for at videreudvikle og udfolde vores univers i de bedst tænkelige rammer, og udfordre både os selv og vores publikum på markant nye måder: Vi er ikke i tvivl om, at projektet vil flytte os milevidt kunstnerisk og løfte vores ambition om at sende folk på musikalsk rejse til et nyt niveau«.

Koncerterne er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, og du kan allerede nu købe billetter til den første symfoni via Koncerthusets hjemmeside.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af