Disclosure – stramt orkestreret folkefest

Disclosure – stramt orkestreret folkefest
Foto: Marcus Andreassen

Torsdag aften landede årets internationale house-sensation i et udsolgt Store Vega, og det var tid til at få svar på, om brødrene Lawrences hits stadig havde ligeså meget appel, som de har haft sommeren over på alverdens festivaler (Roskilde inklusiv) og klubber.

En sjældent set forventningseufori kogte gennem den propfyldte sal allerede inden koncertstart og blev eksplosivt forløst, da Disclosure-drengene entrerede scenen og lagde for med ’F for You’. Helt som på det albummæssige forlæg greb Howard Lawrence mikrofonen og med en veleksekveret vokalpræstation, der skabte et naturligt fokus for koncerten, gav det håb om, at duoen måske havde knækket koden for, hvordan klubmusik kan transformeres til en interessant live-performance.

Læs også: Interview med Disclosure: »Musik er det eneste, vi kan finde ud af«

Men, selv om gutterne kæmpede bravt og helt klart har været igennem grundige overvejelser om deres live-setup, så er det bare en kendsgerning, at selv om man stiller op med nok så meget musikalsk habengut i form af trommer, keyboards og bas, så virker det mærkeligt afkoblet, når forskellige gæstevokaler bare bliver leveret som playback.

Ved hjælp af store syngende ansigter i den genkendelige Disclosure-streg blev der dog faktisk kompenseret ganske intelligent for dette hen mod slutningen af koncerten. Så selv om Disclosure måske ikke satte banebrydende nye standarder, udnyttede brødrene deres muligheder til det ypperste, og koncerten var aldrig i nærheden af at være kedelig, da de jo grundlæggende har et knaldgodt materiale, der så absolut kan formå at sætte gang i en folkefest.

Læs også: Disclosure og ni andre navne, der bør headline NorthSide 2014

For som de to gange Lawrence allerede har bevist på det fremragende debutalbum ’Settle’, så har de fuldstændig gennemskuet house-musikkens virkemidler. Uanset fancy lysshow og live-instrumentering, er det ganske enkelt umuligt ikke at smide hænderne lyksaligt i vejret og skråle med på hits som ’White Noise’, ’Latch’ og ’You & Me’. Buldrende melodiske basgange, garage-inspirerede housebeats og de inciterende hi-hats piskede fuldstændig ubesværet klimaks på klimaks i vejret, og når dertil så bliver lagt en fremragende popsensibilitet, så kan man kun lade sig rive med.

Læs også: Billeder og publikums reaktioner fra Disclosure i Store Vega

Disclosure er blevet skudt i skoene, at de er for unge til de house-meritter, de begår, fordi brødrene aldrig har været en del af scenen, som den har udviklet sig siden 80’erne. Men det er en forbandet elitær holdning, som de heldigvis selv på fornemmeste vis latterliggør. I stedet bør man glæde sig over, at house-musikken lever og ånder i bedste velgående, og at brødrene Lawrence forhåbentlig formår at inspirere en ny generation til at videreføre den vitale klubgenre.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af