Her er 14 koncerter du skal opleve i december

December er heldigvis ikke kun julefrokoster og julemuzak. Årets sidste måned byder også på koncerter med blandt andre Quadron, Destroyer og Cut Copy.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wooden Shjips
2. december, Pumperhuset

På deres spritnye album ’Back to Land’ har psychrockerne fra San Francisco trykket fuzz-pedalen helt i bund, imens guitarist og forsanger Ripley Johnsons karakteristiske vokal svæver blødt henover de monotone guitarriff, der leger med referencer til både kraut- og spacerock. Live burde det være en ud-af-kroppen oplevelse.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Destroyer solo
3. december, Jazzhouse

Siden 1996 har Dan Bejar under aliasset Destroyer rumsteret i den musikalske undergrund, hvor han har nået at udgive hele ni album inden forrige års gennembrud med ’Kaputt’. Derfor er det også et imponerende bagkatalog, han kan hive numre fra, når han til denne koncert optræder solo med sine egne favoritter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rosemary
4. december, Ideal Bar

Den elektroniske duo, bestående af sangerinde Sahar Pour og producer Lasse Martinussen, har netop udgivet den pulserende ep ’Pomegranate’, der med lige dele dansabel electro og house-referencer, foruden Sahars sødt-lokkende vokal ovenpå, gør dem til et frisk pust på den danske electroscene. Den 4. december fejres ep’en med Soho Rezanejad.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kurt Vile
5. december, Store Vega

I kølvandet på albummet ’Wakin on a Pretty Daze’ har Kurt Vile og hans trofaste følgesvende i The Violators turneret heftigt året igennem. Derfor er det heller ikke første gang, at slacker-rockeren rammer landet i år, men efter sidste gangs euforiske omgang stenerrock, glæder vi os til at se både Kurt og band igen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4 Guys From the Future + PRE-Be-UN
5. december, Radar (Aarhus) + 6. december, Loppen (København)

De fire drenge fra fremtiden har en fortid i bands som Mellemblond, Lily Electric og Frisk Frugt, men sammen udfolder de en fælles lyst til at eksperimentere med den bløde rocklyd, som på deres nye album ’Adagio’. Til disse to koncerter har de yderligere slået sig sammen med PRE-Be-UN, der er Nicolai Koch fra nu opløste Oh No Onos nye, artpoppede soloprojekt.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Red Bull Music Academy Special – Quadron
6. december, Koncerthuset

Efter en hel række af udsolgte danske koncerter runder Quadron et succesfuldt år af i DR’s Koncertsal, hvor de til arrangementet Red Bull Music Academy Special – Quadron har skiftet deres normale live-setup ud med et 21 mand stort orkester, der tæller både strygere og blæsere, som de vil opføre numre fra både debutalbummet og dette års anmelderroste udgivelse ’Avalanche’ sammen med.

Derudover inviterer Quadron også til en stor efterfest i DR’s Studie 1 sammen med blandt andre Ukendt Kunstner, Eloq, Julius Sylvest og Phase 5.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Karl William, Tais, Point Blank m.fl.
6. december, Studenterhuset Aalborg

Det musikalske kollektiv Hukaos’ mål er at få Aarhus sat på Danmarkskortet, når det gælder rap, hiphop og r’n’b. Og det går sgu meget godt. For imens Karl William har fået ros for sin dansksprogede ep ’1.sal’ har Tais udsendt det r’n’b-flyvske album ’First/Tapes’. Denne gang går det dog ned i Aalborg, hvor også Point Blank og Danni Toma-producer Noodle er med.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tokimonsta
6. december, Rust

Der må være noget særligt i drikkevandet i Los Angeles, for byen synes at blive ved med at spytte skarpe og eksperimenterende elektroniske navne ud. Et af dem er den seje producer, dj og musiker Jennifer Lee, der under navnet Tokimonsta laver blød electronica med r’n’b feel og dance-vibrationer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

P6 Beat rocker Koncerthuset
7. december, Koncerthuset

P6 Beat indtager for andet år i træk DR Byen, hvor radiokanalen omdanner Koncerthuset til et inferno af musikalske oplevelser med hele tre forskellige scener og i alt 15 koncerter i løbet af en aften. På plakaten er både legendariske navne som Sune Wagner og Steen Jørgensen, nye darlings som Ulige Numre og Ponyblod, såvel som helt unge kunstnere som Baby In Vain og Karl William – for bare at nævne et par stykker.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lower, Communions m.fl.
7. december, Christianias Børneteater

Salon:Pissoir har samlet en lille håndfuld navne fra den spirende undergrund af bands, der lige nu rusker op i den konforme musikscene. Aftenen har blandt andre københavnske Lower, der med rå præcision spidder punkrocken, og Communions, der havde deres debutkoncert som opvarmning for Iceage tidligere i år, som nogle af dens repræsentanter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oh Land
11.-14. december, turné

Vi er vist alle sammen kommet på fornavn – eller måske rettere mellemnavn – med Nanna Øland Fabricius, efter hun med sin øregangsforkælende og dansevenlige popmusik har smeltet vores hjerter. Med årets albumudgivelse ’Wish Bone’ i bagagen besøger hun nu en række danske spillesteder på sin mini december-turné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ukendt Kunstner
12. december, Posten (Odense) + 13. december, Radar (Aarhus) + 14. december, Lille Vega (København)

Rapper Hans Philip og producer Jens Ole McCoy har haft et flot 2013 i kølvandet på ‘Neonlys’, der ramte os tilbage i maj. Nu runder den melodramatiske rap-duo så året af med stil, når de tre dage i streg giver koncerter i Odense, Aarhus og København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cut Copy
13. december, Lille Vega

Den australske kvartet har på deres nye og fjerde album ’Free Your Mind’ taget endnu et forsigtigt skridt lidt længere ud på dansegulvet med både flere firefjerdedelsbeats og frontmand Dan Whitfords lokkende vokal som en blid overtalelse til at give slip og bare bevæge dig med. Det bliver en fest i Lille Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

S!vas
20. december, Train

S!vas tog det danske hiphop-landskab med storm, da han med et selvopfundet ordforråd og stærke USA-referencer lagde soundtrack til den ene klubfest efter den anden med ‘d.a.u.d.a’-ep’en og specielt titelnummeret. Nu indtager han Aarhus, nærmere bestemt Train med en natkoncert.

Læs også: Her er ugens 13 fedeste fester

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af