Her er 21 koncerter du skal opleve i november

November er som en æske chokolade fyldt med koncertgodbidder. Fyld kalenderen ud med blandt andet Vampire Weekend, Major Lazer, Pixies og .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The National
2. november, Forum

Det er som om, der sker noget med amerikanske The National, når de rammer en scene. Den dybe melankoli kan stadig spores i forsanger Matt Berninger, men når han gang på gang frygtløst kaster sig ud i et sitrende publikum og skamskråler numre som ‘Mr. November’ mod mængden akkompagneret af de evigt tight-spillende Dessner- og Devendorf-brødre, så opstår der en fest af den helt intense slags.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julia Holter
5. november, Jazzhouse + 6. november, Voxhall

Julia Holter har med sit indtrængende poetiske og komplekse univers fået hårene til at rejse sig på armene af alle, der har givet hende et lyt. Det er med hendes nyeste album ’Loud City Song’, hun indtager Jazzhouse og Voxhall i november, og med sådanne hyggelige settings kan der ikke andet end at være lagt i ilden til to efterårsaftener af de yderst memorable.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Omar Souleyman
6. november, Lille Vega

Han er syrisk bryllupssanger, synger på arabisk og er under sine koncerter mest af alt kendt for sine pæne taktfaste klap, selv når publikum går godt og grundigt i dansabelt selvsving over hans repetive beats og mellemøstlige toner. Tidligere på måneden gav han os den Four Tet-producerede plade ’Wenu Wenu’, og nu rammer han København under dette års CPH:DOX.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Disclosure
7. november, Store Vega

Der vil uden tvivl blive mulighed for at danse sveddryppende, når engelske Disclosure indtager Vega med deres helt særlige blanding af pop, bas og old school house. For selv om de to Lawrence-brødre står bag en hel maskinpark af drumpads og keyboards, så viste deres koncert på årets Roskilde Festival, at de også live formår at få musikken til at slå gnister.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fallulah
8. november, Pumpehuset – turné

Efter en travl sommer med masser af festivalkoncerter tager Fallulah nu på en turné rundt i landet, der ikke kun giver mulighed for at opleve hendes spændstige popnumre fra det seneste album ’Escapism’ i mindre livesettings, men også to andre unge danske navne. Med på tour har hun nemlig henholdsvis undergrundsstjerneskuddet Mendoza og duoen Kill J, der spiller ved forskellige lejligheder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nick Cave and the Bad Seeds
8. + 9. november, Falconer Salen

Vi var ikke de eneste, der var vilde med mørkemanden Nick Caves poetiske udspil ’Push the Sky Away’ fra i år – i hvert fald ikke, hvis man skal dømme efter billetsalget til hans koncert i Falconer Salen, der har betydet, at han har måttet tilføje endnu en koncert til kalenderen. Med snart 30 år i gamet sammen og flere skelsættende albumudgivelser i bagagen, er Nick Cave og hans trofaste følgesvende i the Bad Seeds ikke til at komme udenom, når det gælder rockens koryfæer.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vampire Weekend
10. november, Falconer Salen

Kvartetten fra New York har for alvor slået deres navn fast med udgivelsen af deres tredje og til dato stærkeste album ’Modern Vampires of the City’, der udkom i foråret. Her havde de skiftet afro-poppen ud med en mere klassisk tilgang til sangskrivningen og givet frontmand Ezra Koenigs vokal større plads i lydbilledet. Sidste gang Vampire Weekend spillede i Danmark var på Roskilde Festival i 2010, så det er også ved at være på tide med et gensyn.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine + Age Coin + Caast
10. november, Store Scene i Skuespilhuset

Der bliver sat strøm til sanserne, når When Saints Go Machine sammen med den elektroniske mørke-duo Age Coin (der udspringer af Lower) og kvintetten Caast, der blandt andre tæller Cæcilie Trier og medlemmer fra Synd og Skam, indtager Skuespilhusets vilde scenografi i tre etager, der ellers danner rammen om stykket ’Onde Ånder’. I denne temmeligt utraditionelle setting vil de give hver deres koncert midt imellem scenens palmer, bowlingbane og penthouselejlighed, hvilket uden tvivl bliver en koncertoplevelse, der bevæger sig udover det sædvanlige.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jenny Wilson
11. november, Østre Gasværk

Udover at hun kandiderer til at være en af Sveriges sejeste sangerinder nogensinde, så har Jenny Wilson også lige udgivet et af årets mest kontante popalbum med ’Demand the Impossible!’. Showet er en del af AUDIO:VISUALS-koncertrækken, der kører under filmfestivalen CPH:DOX, og der er derfor også fokus på den visuelle side. I Østre Gasværk er billedsiden skabt af instruktøren Daniel Wirtberg, som Wilson også har arbejdet sammen med om kortfilmen ’Beyond That Wasteland’ og til sine musikvideoer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pixies
13. november, Falconer Salen

Hvad kan man sige om Pixies, som ikke er blevet skrevet før? Black Francis og kumpanerne er legender på den alternative rockscene og er netop vendt tilbage med friskt materiale via ’EP1’. Kim Deal har dog forladt truppen, så det skal blive spændende, om veteranerne kan levere varen live.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Banks
15. november, Rust

Hun har retmæssigt turneret med The Weeknd i USA, og Banks kan da også virke lidt som en kvindelig pendant til Abel Tesfaye – bare uden stofferne og stripperne. Hendes sælsomme og noir-fyldte r’n’b er fyldt med talent, og vi er derfor stolte af at kunne præsentere amerikaneren til en Soundvenue Session på Rust.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Volcano Choir
18. november, Amager Bio

Med Bon Iver på ubestemt pause må man få sit Justin Vernon-fix andetsteds. Og hvilken bedre måde end med vennerne i Volcano Choir, som tidligere i år slap det solide album ’Repave’, der vakte gode minder om Bon Ivers selvbetitlede, andet album. Store stemninger og masser af falset er på programmet i Amager Bio.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jake Bugg
18. november, Store Vega

Han har for længst lagt hjemlandet ned, og danskerne har i den grad også været glade for den britiske gadedreng Jake Bugg. Hans kommende og Rick Rubin-producerede ’Shangri La’-album er lige rundt om hjørnet, og de nye numre af Buggs klassiske britrock og stærke accent kan altså opleves live for første på dansk grund i november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yo La Tengo
19. november, Store Vega

Med deres 30-års jubilæum lige rundt om hjørnet og albumudgivelse nummer tretten i bagagen kan Hoboken-trioen Yo La Tengo efterhånden godt kalde sig for en institution indenfor den amerikanske indierock, som de bliver ved med at kunne puste nyt liv i. Til deres koncerter er bandet kendt for ikke at være bange for at blande nyt og gammelt eller deres helt stille, intime numre med de brølende og støjende.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Run the Jewels
20. november, Store Vega

På Roskilde Festival optrådte Killer Mike og El-P hver for sig, men de to rappere kunne alligevel ikke lade være med at gæste hinandens shows. Forståeligt nok, da de tidligere i år slap deres fornemme, selvbetitlede debutalbum som duoen Run the Jewels. Det umage makkerpar har en uforklarlig kemi sammen, og live får den fuld skrue.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Major Lazer
21. november, Falconer Salen

Det er ikke konservatorienørdet musiceren, man skal komme efter, når Major Lazer bogstavelig talt overtager Falconer Salen. Når Diplo og vennerne giver koncerter er der nemlig kun én ting på programmet: Fest. Om den kæmpe ghettoblaster fra tidligere optrædener i år er med må tiden vise, men der bliver med garanti mulighed for at ryste røv og skrige sig hæs til dancehall, reggae, bas og remixes galore.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Tallest Man on Earth
21. november, Store Vega + 22. november, Voxhall

Kristian Matsson synger så hårene rejser sig, og selv om han hader at blive sammenlignet med Bob Dylan, er der altså noget at komme efter i svenskerens intense og stærkt melodiøse folk. Og så gør det jo ikke noget, at Matsson sideløbende har fået opbygget sig et ekstremt stærkt live-ry.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mount Kimbie
22. november, Lille Vega

Britiske Mount Kimbie er noget så forfriskende som en elektroniske duo, der elsker at spille instrumenter live.  Post-dubstep er efterhånden et udvandet begreb, og duoen gør sig således i kriblende elektronik spædet op med ambiente stemninger og masser af bas, der kan resultere i kuldegysende resultater live.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trentemøller
22. + 23. november, Store Vega

Han må siges at være Danmarks ubestridte konge af elektronisk musik, selv om Trentemøller med tiden har vist sig at være meget mere end en elektronisk producer. Det beviste han igen i år med de sanselige og detaljerige lydlandskaber på albummet ‘Lost’, som han nu tager med til to koncerter i Store Vega. Albummet rummer et hav af udenlandske gæster, der dog til Vega-koncerterne vil være skiftet ud med en stærk dansk besætning bestående af navne som Marie Fisker, Jakob Høyer, Jeppe Brix Sørensen og Lisbet Fritze.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamie xx
23. november, Culture Box

Han er manden bag The xx’s indadvendte og intelligente lydunivers, men når producer-talentet Jamie xx vender plader på Culture Box bliver det formentlig en knap så følsom forestilling. Hans tidligere soloudgivelser bærer nemlig præg af en dansabel, udforskende elektronisk lyd, og til hans dj-set på Culture Box kunne det også tænkes, at der faldt et par hits af.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


28. november, Store Vegaturné

Mø mod resten af verden! Sådan tænker man, når man kigger tilbage på Karen Marie Ørsteds seneste år, der har budt på en pladekontrakt, et Diplo-samarbejde, udgivelsen af debut-ep’en ‘Bikini Daze’ og sidst, men bestemt ikke mindst, et utal af koncerter i udlandet. Derfor er der al mulig god grund til at glæde sig til at se Mø svinge fletningen på dansk jord, når hun giver en håndfuld koncerter landet rundt – blandt andet i Store Vega.

Læs også: Her er 16 album du skal glæde dig til i november

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af