Åres bedste: Taragana Pyjaramas favoritter

Hver dag frem til jul peger et markant navn på årets vigtigste begivenhed, bedste sang og bedste udenlandske og danske album.

Taragana

Som Taragana Pyjarama udgav Nick Kold Eriksen i år det fornemme mini-album ‘Nothing Hype’. Her er hans favoritter fra 2013.

I går: Linkobans favoritter

Hvad er det vigtigste, der er sket for dig i 2013?
»Alle de jobs, vi har været ude og spille henover året, både som band og duo, har været virkelig lærerige, og vi har haft nogle af de bedste oplevelser. Og så en henvendelse vi fik kort tid efter udgivelsen af ’Nothing Hype’, som desværre er tys tys, men har hjulpet mig rigtig meget med at tænke det nye materiale i nye højder og være mere målrettet«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste udenlandske album?
Oneohtrix Point Never ’R Plus Seven’                 

»Jeg skal nok lige starte med at sige, at den er anbefalet af Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine. Jeg har hørt Oneohtrix’ ’Replica’-plade rigtig meget, men havde ikke fået hørt det nye. På ’Replica’ havde han flere samples i brug, noget jeg selv er gået mere tilbage til, så jeg nok stadig mest til den plade, men når det så er sagt, er jeg vild med ’R Plus Seven’. Den minder mig mere og mere om hans Eccojam-udgivelser, som er så pissegode«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste danske album?
When Saints Go Machine ’Infinity Pool’

»For mig er When Saints Go Machine stadig et af Danmarks mest interessante bands, men jeg lytter egentlig ikke til så meget dansk musik, hvilket kan være tilfældigt, men jeg støder sjældent på noget, jeg synes er fedt. When Saints Go Machine er et af de bands, som er i konstant udvikling, og det er det vigtigteste indenfor musikken, synes jeg. Så min stemme går til ’Infinity Pool’!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste sang?
Jorge Elbrecht feat. Caroline Polachek ’I.V. Aided Dreams’

»Jeg ved ikke om det er årets bedste sang, for den titel måtte nok gå til et par stykker, men det er det mest interessante nummer, jeg har hørt i år. Jeg fik nummeret anbefalet af min booker Kasper. Så vidt jeg ved, er det et af Ariel Pinks bandmedlemmer på keyboard. Det har været en øjenåbner for, hvordan man kan bruge støj til at lave et kompliceret lydbillede. Jovist, Kanye Wests  ’Yeezus’ og Death Grips har allerede været der i år, men det her var på en eller anden måde en tydeligere demonstration af, hvad støj kan. Nu hvor vi alligevel er ved Jorge Elbrecht og årets bedste sange – alt for overset og hook på hook: Ariel Pink feat. Jorge Elbrecht ’Hang On to Life’«.

Læs også: Året der gik: De 10 bedste mixtapes

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af