Årets bedste: Mont Olivers favoritter

Hver dag frem til jul peger et markant navn på årets vigtigste begivenhed, bedste sang og bedste udenlandske og danske album.

Mont3-588x285

Den danske trio debuterede i år med ep’en ’19’, en krydsning af hiphop, pop og soul. Her er forsanger Jakob Hammershøjs favoritter fra året der gik.

I går: Kissaway Trails favoritter

Hvad er det vigtigste, der er sket for dig i 2013?
2013 er afgjort et år, jeg aldrig glemmer. Den ‘succes’, jeg har oplevet på så kort tid med Mont Oliver i 2013, har været det vigtigste, der er sket for mig i mange år. Året har på mange måder været en lang rutsjebanetur for mig og bandet. Vi lavede en enkelt demo i februar – og siden har vi signet med et pladeselskab, spillet landet tyndt og været Ugens Uundgåelige på P3.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste udenlandske album?
King Krule ‘6 Feet Beneath The Moon’

»Jeg har helt klart været mere optaget af meget ældre plader i 2013, men den her plade af King Krule kunne jeg på ingen måde ignorere. King Krule sprænger grænser for, hvad man må og kan, og han repræsenterer så mange stilarter og attituder. Han er cool, punket, jazzet og poppet på samme tid: Og det er både forvirrende og genialt. Det er meget den samme tilgang, jeg selv prøver at have, når jeg skriver sange«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste danske album?
When Saints Go Machine ‘Infinity Killer’

»Jeg lytter meget sjældent til dansk musik, men When Saints Go Machine er en af mine all time-favoritter herhjemme. Måske i virkeligheden, fordi de ikke lyder særlig danske. På den her plade har de formået at udvikle og raffinere deres udtryk, og det er afgjort det danske album, der har roteret flest gange i min pladespiller i 2013«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste sang?
Earl Sweatshirt ’Burgundy’

»Jeg er meget fascineret af Earl Sweatshirts karakter. Han er et så alvorligt og seriøst monster, når han rapper, men på samme tid virker han udadtil som den mest afslappede dreng. På det her fremragende track, der er produceret af Pharrell, synes jeg, Earl Sweatshirt viser en gang for alle, at han er en rapper, der har format til at danse med de helt store drenge«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den værste koncert, du har set i 2013?
»The Knife på NorthSide i år var en af de ringeste koncertoplevelser, jeg nogensinde har haft. Dels fordi The Knife var blevet forvandlet til et danseshow, og så blev jeg oven i købet ført ud fra pladsen under koncerten af nogle vagter, fordi jeg fik det pænt mærkeligt. Om det var rusens eller The Knifes skyld, kan jeg ikke rigtig forklare«.

Læs også: Året der gik: S!vas’ 10 hiphop-favoritter fra 2013

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af