Årets bedste: Ulige Numres favoritter

Hver dag frem til jul peger et markant navn på årets vigtigste begivenhed, bedste sang og bedste udenlandske og danske album.

Ulige-588x285

De dansksprogede rockknægte i Ulige Numre udgav i år deres debutalbum ‘Nu til dags’. Her fortæller forsanger Carl Emil om sine favoritter fra 2013.

I går: Schultz and Forevers’ favoritter

Hvad er det vigtigste, der er sket for dig i 2013?
»Det må selvfølgelig være at få sendt vores debutalbum ‘Nu til dags’ på gaden til en flot modtagelse over hele linjen. Derudover prioriterede vi at komme ud til alle afkroge af landet i efteråret med et syv mand stort band, selv om det økonomisk var lidt uansvarligt, men vi var stolte af, at det kunne lykkedes«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste udenlandske album?
Mikal Cronins ‘MCII’

»Jeg har været glad for Mikal Cronins ‘MCII’ i år. Nogle dejlige sange og nogle fede korarrangementer. Den er egentlig ret udynamisk på en fed måde – fuzzpedal fra i verset, fuzzpedal på i omkvæddet. Jeg så ham inde i Pumpehuset, hvor hans bandmates dog ikke lige ulejligede sig at synge kor, så der røg lidt af ideen synes jeg. Men ‘MCII’ er bestemt et lyt værd«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste danske album?
Mellemblond ‘Lysvågen’/Kira ‘When We Were Gentle’ 

»Den må jeg dele op. Dels Kiras ‘When We Were Gentle’. Jeg er altid været fan af Kira. Hun er en fighter og en rigtig sej sangskriver. Det er et vellydende afdæmpet album. Hun fortalte mig, at de havde skrevet og indspillet den på vildt kort tid. To uger eller sådan noget. Mellemblonds ‘Lysvågen’ er også en kandidat, som vi fulgte på tæt hold, da de mixede pladen samtidig og i samme studie som os. Vi gik derfor lidt op ad hinanden i foråret og smuglyttede. Det er en super smuk plade. ‘Lysvågen’ er også albummet, hvor den lange følsomme guitarsolo vender tilbage til dansk pop«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er årets bedste sang?
Kurt Vile ‘Wakin on a Pretty Day’

»Måske Kurt Viles ‘Wakin on a Pretty Day’. Den tøffer lige så roligt afsted i tør west coast-produktion og frie guitarer som man lærer at elske med tiden. Der er et ret frækt og meget subtilt temposkift midt i sangen, som jeg tror understreger dens pointe. For mig handler sangen om at sætte farten ned. Bekæmpe hverdagens stress. Det gør de fleste Kurt Vile-sange vist. Men det er ikke en uvæsentlig pointe i 2013 synes jeg«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den værste musik, du har hørt/set i 2013?
»Jeg bliver ikke rigtig forarget over noget længere. Heller ikke provokeret. Hele det Miley Cyrus-cirkus, som havde til hensigt at provokere folk, var bare lidt sørgeligt, ikk’? Popåret 2013 synes jeg har været et kæmpe skuldertræk«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af