Programchef om Roskildes nye festival: »Vi køber ikke de allerstørste headliners«

Programchef om Roskildes nye festival: »Vi køber ikke de allerstørste headliners«
Foto: Vegard S. Kristiansen

Soundvenue kunne i dag afsløre, at Roskilde Festival-gruppen planlægger en ny festival ved navn Corabelle, der løber af stablen for første gang i august 2014. Her fortæller Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, mere om det nye initiativ, der fokuserer på elektronisk musik og skal vokse sig til Nordeuropas største af sin slags.

Der er hård kamp på festivalmarkedet, og i år kunne Roskilde Festival lige netop ikke melde udsolgt. Derfor vil det måske undre nogen, at Roskilde Festival-gruppen nu lancerer Corabelle, en ny ambitiøs festival et sted i Høje-Taastrup Kommune med fokus på elektronisk musik.

Men Anders Wahrén, der er programchef hos Roskilde Festival og fungerer som Corabelles divisionschef for indhold, mener, at den nye festival er så unik, at den ikke vil konkurrere med sin 42 år gamle storebror. Hverken datoer, program eller den specifikke location er endnu offentliggjort, men her afslører Wahrén alligevel nogle af arrangørernes planer for projektet, som de håber på sigt kan tiltrække op imod 20.000 gæster.

Hvad er Corabelle?
»Det er en begivenhed baseret på elektronisk musik, der skal være en helhedsoplevelse. Vi vil skabe et univers, man træder ind i, og som spiller sammen med den musikalske oplevelse. Elektronisk musik er spændende at lege med – det lægger op til, at man leger med rammerne.
Når man tænker elektronisk musik, tænker man på store produktioner, masser af lys, noget digitalt, kantet og maskinelt. Vi vil gerne skabe et modsætningsforhold, så derfor er det vigtigt med en location med naturomgivelser (højst sandsynligt Hedeland, red.), der skaber noget modvægt.
Produktionen skal både være minimal og voluminøs. Den skal kunne udvikle sig i løbet af arrangementet, så man ikke kan overskue det hele på én gang. Der skal være overraskelsesmomenter«.

Hvordan skiller I jer ud fra andre festivaler som EDM, Distortion og Strøm, der også fokuserer på elektronisk musik?
»Det gør vi igennem vores location og den produktion, vi bygger op, som bliver skabt til det her. Det bliver en langstrakt og sammenhængende oplevelse, ikke en hel masse mindre ting. Vi skal spille til senere end de andre og trække folk ud af deres hverdag«.

Hvordan bliver musikprofilen, og hvordan vil den adskille sig fra den elektroniske musik, I i forvejen booker til Roskilde Festival?
»Vi skal bygge et program op, så musikken udvikler sig fra dagtimerne til nattetimerne. Elektronisk musik er jo en rimelig bred paraply. Det kan gå fra minimalt til langstrakte mere loungy ting, til house, techno og EDM, når der er mest smæk på. Og så måske noget doom og noget mere noisey, når vi kommer senere ud på natten, hvor det gerne må blive lidt mærkeligt igen.
På Roskilde Festival har vi en filosofi om, at vi gerne vil trække folk rundt mellem forskellige scener. På Corabelle kan vi bygge flader op uden at skabe afbræk. Vi kan også lege med ting, der måske kunne være for kommercielle i lyden til Roskilde Festival. Vi vil gerne booke noget bredere, der kan åbne genren op, så vi kan trække nogen ind, der måske ikke tager på mange festivaler i forvejen. Hvis vi kan opfodre folk til at på opdagelse, er det fint«.

Kunne man forestille sig eksempelvis en Morten Breum på programmet?
»Det kan godt være«.

Har I et udenlandsk forbillede for Corabelle?
»Ikke ét specifikt, men vi har kigget på festivaler som Tomorrowland, der er helt Disneyland-agtige med kæmpe scenografier og pastelfarver. Men også genrefestivaler, der skaber et gennemført univers både i artwork og ude på pladsen, som eksempelvis metalfestivalen Wacken Open Air. Og nogle elektroniske fester i Las Vegas med shows, der er mere cirkusagtige og blander genrer sammen«.

Er I ikke bange for, at I med den nye festival bliver en konkurrent til jer selv?
»Det har vi diskuteret, men det, vi skaber, er så væsensforskelligt. Vi kan appellere til folk, der aldrig ville overveje at tage til Roskilde Festival, fordi det er voldsomt at tage så mange dage ud for tage på festival«.

Hvor stor skal Corabelle blive?
»Vi vil gerne være Nordeuropas største elektroniske begivenhed over flere dage, men vi skal gøre det på en ordentlig måde og vokse organisk. Vi har ikke tænkt os at købe de allerstørste headliners, så vi sælger billetter til folk, der kun vil se ét enkelt navn. På længere sigt regner vi med, at det skal strække sig over to eller flere dage, men vi ved endnu ikke med 2014. Vi er dog ikke ude i en uge, for det skal være komprimeret og fokus er ikke på lejrliv«.

Hvornår regner I med at kunne offentliggøre de første navne på programmet?
»Der går nok et par måneder. Når vinteren slipper taget, og der er forår i luften…«

Læs også: 12 navne Roskilde Festival burde booke til Orange Scene

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af