Her er 22 koncerter du skal opleve i februar

Musikåret 2014 er for alvor i gang, og for at give et bedre overblik over februars koncertgodter, har vi her samlet de 22 bedste bud på månedens fineste liveoplevelser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine
1. februar, Danmarks Akvarium

Der er lagt op til en sand totaloplevelse, når When Saints giver koncert til Frosts opening night i det til daglig lukkede Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Publikum vil blive transporteret i bus fra DGI-Byen frem til de tomme haller, hvor en helt særlig stemning uden tvivl vil brede sig, når Nikolaj Vonsild og co. slipper den hjemsøgte lyd fra sidste års album ‘Infinity Pool’ løs i de drænede akvarier og mørklagte korridorer.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

CPH Sound Wave
1. februar, Koncerthuset 

For femte år i træk afholder 3rd Tsunami Agency en showcase i Koncerthuset, hvor publikum kan opleve nogle af tidens mest lovende talenter inden for dansk musik. I år er der otte navne på plakaten, der får aftenen til at byde på alt fra akustiske intimoplevelser til rock ‘n’ roll-fester og hiphop-beats. De optrædende kunstnere er: Surfact, Ukendt Kunstner, The Malpractice, The Great Dictators, Fortress, Jørck, Mendoza og Sleep Party People.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jenny Wilson
4. februar, Voxhall + 7. februar, Store Vega

Jenny Wilson har aldrig været bleg for at peppe sine liveoptrædener op med diverse kreative indspark såsom et miniature-gospelkor eller udklædte dansere. Og powerpop-dronningens kommende koncerter i Aarhus og København bliver højst sandsynligt lige så højenergiske som altid, når det dansable og angrebslystne lydunivers fra Wilsons seneste udspil ‘Demand the Impossible’ er på menuen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Au Revoir Simone
5. februar, Loppen

Den Brooklyn’ske tøsetrio genkendes først og fremmest på deres blide vokaler og elektroniske, drømmende og synthpoppede toner. Au Revoir Simone er aktuelle med albummet ’Move In Spectrums’, der udkom i oktober. Dette, samt pigernes ti års jubilæum, kan de fejre på Loppen, hvor de også spillede, da de sidst var i Danmark i 2010.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

60 Minutes of Indians
6. februar, Konservatoriets Koncertsal + 7. februar, Kulturværftet, Helsingør

Bag Indians’ akustiske folkpop og elektroniske landskaber finder vi den danske musiker og producer Søren Løkke Juul, der sidste vinter debuterede med det roste album ’Somewhere Else’. 60 Minutes-koncerten præsenteres af musikfestivalen Frost, som overlader scenen til Indians og Copenhagen Phils 55 klassiske musikere, der sammen skal mødes i den nye indie-classical genre: Et udfordrende sted mellem den klassiske og rytmiske musik. Rumpistol står for opvarmningen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bill Callahan
9. februar, Store Vega

Den 47-årige singer/songwriter eksperimenterede i 15 års tid med lo-fi-rock under kunstnernavnet Smog. I dag er lyden blevet mere akustisk, lyrikken er i højere grad kommet i fokus, og Smog-pseudonymet er blevet lagt på hylden til fordel for Bill Callahans rigtige navn. Når Callahan lægger vejen forbi Vega, kan vi sandsynligvis forvente et par inderlige perler fra sidste års anmelderroste album ’Dream River’, og begår han en koncert som den sidste, han spillede i Danmark, kan det være, publikum igen vil gå fra koncerten »med blanke økne, en klump i halsen og dog alligevel nærmest lykkelig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samantha Crain
14. februar, Ideal bar

Hun ligner en lille pige, der har stjålet sin fars guitar. Men den amerikanske singer/songwriter Samantha Crain har med sine 27 år trods alt udgivet tre album – det seneste er netop udkommet med den passende titel ’Kid Face’. Crain har en særpræget, udtryksfuld vokal og leverer autodidakt guitarspil til sine eftertænksomme, afdæmpede, folkrock-numre.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moderat
15. Februar, Koncerthuset

Egentlig var det meningen, den tyske trio skulle have gæstet Danmark tilbage i efteråret, men turnéen blev udskudt, da Sascha ’Apparat’ Ring var ude for en motorcykelulykke. Nu er han på benene igen og klar til at fylde Koncerthusets Studie 1 med poppet basmusik i selskab med resten af Moderat – Gernot Bronsert og Sebastian Szary, bedre kendt som Modeselektor. Moderat kan bryste sig af flotte ord for deres sidste besøg på Vega, samt ikke mindst topanmeldelser for både debutalbummet ’Moderat’ og efterfølgeren ’II’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Erlend Øye
15. februar, Hollænderhallen

Erlend Øye gør Dragør til et lidt sjovere sted at opholde sig, når han under Frost lægger vejen forbi den lukkede svømmehal Hollænderhallen i den københavnske forstad. Med sit nye italiensksprogede materiale i bagagen vil den evigt blege og ranglede nordmand på bunden af det tørlagte svømmebassin spille op til et ægte, vinterligt poolparty, hvor badeshorts og bikini dog af praktiske årsager ikke er påkrævet. Det kan kun blive festligt.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rumpistol releaseparty
15. februar, Rust

Efter at have samarbejdet med blandt andet sangeren Red Baron er Rumpistol atter klar med nyt materiale i eget navn i form af albummet ‘Away’, hvilket markeres med en releasefest på Rust den 15. februar. Den melodiske electronica fra ‘Away’ vækker mindelser om Rumpistols tidligere instrumentale albums, men lægger også op til en aften i klubfestens navn med gæster som Thomas Knak og Shatter Hands.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Connan Mockasin
15. februar, Bremen

Der florerer en særlig mystik omkring den androgyne musiker Connan Mockasin, der sidste år udgav albummet ‘Caramel’. Newzealænderen med den hvide pagefrisure lægger vejen forbi København under Frost, og han vil med sin soulede, flirtende og psykedeliske pop uden tvivl være garant for en aften, der vil få isen på de nærliggende søer til at slå revner, som var den danske vinter en saga blot.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Haim
16. februar, Store Vega

Ærgerlige Haim-fans, der missede søstrenes koncert i Lille Vega sidste sommer, får nu en ny chance for at opleve bandet live på dansk jord inden de indtager Dyrskuepladsen til sommer. Haim var i Lille Vega et mildest talt iltert livebekendtskab og formåede at sprætte de ellers glatte popflader fra debutalbummet ‘Days are Gone’ godt og grundigt op. Mon ikke søstrene efter et succesfuldt efterår demonstrerer selvsamme aggressive spilleglæde i Vegas store sal til februar?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Damien Jurado
21. februar, Lille Vega

Amerikanske Damien Jurado påbegyndte sin karriere som indiefolk-rocker tilbage i midten af 90’erne, men i år skriver han sit ellevte album på singer/songwriter-CV’et med ’Brothers and Sisters of the Eternal Son’, der stadig holder kadencen. Dette kan hans trofaste fans fejre, når han lægger vejen forbi stemningsfulde Lille Vega for at sprede lidt lys i vintermørket.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tensnake
21. februar (kl. 01.00, natkoncert), Rust

Tensnake alias Marco Niemerski er navnet på den tyske DJ og producer, der stod bag det massive klubhit ’Coma Cat’ i 2010. Siden da har den dancepoppede house-producer gjort dansegulvene hede på klubber verden over, og nu lader han hedebølgen falde over Rust. Tensnake byder garanteret også på en forsmag på sit længe ventede debutalbum, ’Glow’, der lander den 10. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Forest Swords
21. februar, Radar + 22. februar, Copenhagen Jazzhouse

Bag det eventyrlige kunstnernavn Forest Swords gemmer sig den kunstfærdige britiske producer Matthew Barnes. Sidste år udsendte Barnes sit debutalbum, ’Engravings’ til den brede anmelderskares store begejstring, der tidligere havde hyldet ham for ep’en ‘Dagger Paths’. Barnes har skabt sit helt eget særegne univers af stemningsfulde lydlandskaber, der spænder over dyster trip-hop, eksperimentel r’n’b og mystisk dub, der burde indhylle Jazzhouse i sin helt egen atmosfære.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skudge
22. februar, Culture Box

»Maskiner taler et sprog, der er forstået og værdsat af mennesker«, lyder det fra det fra svenske Skudge. Og den svenske technoduo lader i særdeleshed maskinerne tale deres eget analoge, loopede sprog på både det originale og remixede materiale.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baby in Vain – spejlvendt koncert
25. februar, Store Vega

Når de fremadstormende rock’n’roll-talenter i den danske trio Baby in Vain indtager Vegas skrå brædder, kommer de ikke til at stå alene på scenen. De får tværtimod selskab af et mindre publikum, der går ind gennem backstage-døren, køber øl i omklædningsrummene og får hele koncertoplevelsen spejlvendt serveret. Koncerten er endnu et af de alternative musikinitiativer, Frost kan byde på i år. Grundet stor efterspørgsel er der to koncerter samme aften.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Breton
25. Februar, Beta

Der er ikke det, de fem britiske knægte i Breton ikke kaster sig over. I deres lydlaboratorium eksperimenterer de med (foruden indie-film og koncert-visuals) tunge hiphop-beats, fintfølende dubstep, klassisk melodisk elegance og udfordrende harmonier. Gennem de sidste par år har kvintetten smidt en håndfuld ep’er samt debutalbummet ’Other People’s Problems’, og nu er de aktuelle med deres andet album, ’War Room Stories’, der er ude 3. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mutual Benefit
26. februar, Ideal Bar

Amerikanske Jordan Lee er det eneste faste element i den musikalske konstellation Mutual Benefit, der sidste år udgav albummet ‘Love’s Crushing Diamond’, stykket sammen af bidrag fra skiftende musikere grundet Lees omrejsende livsstil. Lees rejseglæde leder ham i februar til Ideal Bars scene, hvor du vil kunne opleve hans rigt orkestrerede, folkede univers i intime rammer.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efterklang
26. februar, Koncertsalen Alsion, Sønderborg.

»Kom og sig farvel med os«, lød det fra Efterklang, da de offentliggjorde koncerten, der vil være den sidste med bandet i dets nuværende form. Efterklang fortsætter gudskelov med musikken, men vil sætte et punktum for nu, se fremad, fejre et årti med koncerter og udgivelser, og dermed sige et pænt farvel det tingenes nuværende tilstand. Koncerten kommer til at finde sted i drengenes hjemby, Sønderborg, hvor de får storslået selskab af Sønderjyllands Symfoniorkester og det lokale pigekor.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Willis Earl Beal
26. februar, Lille Vega

Den karismatiske Chicago-kunstner Willis Earl Beal måtte i efteråret skuffe sine danske fans, da han aflyste sin koncert på grund af sygdom. Nu prøver Lille Vega igen at byde den excentriske amerikaner med den unikke stemme velkommen på scenen. Beal udgav sidste år sit andet album, ’Nobody Knows’, hvor han leger med minimalistiske melodier, simple blues-gange og gospel-inspirerede soul-tintede sange.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Speedy Ortiz
27. februar, Beta

I USA har de for længst fået øjnene op for Massachusetts-bandet Speedy Ortiz, der med karismatiske Sadie Dupuis i front spiller slackerrock blandet med noisepop-elementer. Speedy Ortiz udgav for nylig debutalbummet ‘Major Arcana’ og er især blevet rost for Dupuis’ originale tekster. Bandet forstår at støje igennem, så giv dine gamle Pavement-plader et lyt for at komme i stemning, og læg vejen forbi Beta den 27. februar.

Læs også: Tilbageblik: 11 legendariske Grammy-optrædener

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af