Guide: 10 r’n’b-talenter du skal holde øje med

Vi har allerede hyldet navne som Banks, FKA Twigs og Kelela, men her graver vores skribent Pernille Smith Larsen lidt dybere i r’n’b-landskabet og peger på ti navne, du kommer til at høre mere fra i 2014.

Jadealston1. Jade Alston

Hvor Frank Ocean og The Weeknd hurtigt fik opmærksomhed på baggrund af deres mixtapes udsendt i 2011, har Jade Alston endnu den helt store opstigning til gode: Alston udgav nemlig samme år sin debut-ep ’Single On a Saturday Night’, der var inspireret af både Alstons eget break-up og et ’Sex and the City’-citat. Sidste år fulgte hun op med ep’en med den passende titel ’Sunday Morning: Single On a Saturday Night Pt. 2’.

Alstons sensuelle og vibrato-glade vokal lægger sig ofte op af Toni Braxtons, og denne indflydelse kommer især til kende på den fængende ballade ’If I Was Your Girl’. I løbet af de to ep’er får Alston desuden vist attitude på en genbearbejdning af Lil Waynes ’Bill Gates’, svedt funken ud på ’New Shoes’ og ’Sober’ og udforsket sammensmeltningen af r’n’b og reggae på afstikkeren ’Guessing Games’. Efter en succesfuld Kickstarter-kampagne forventer Alston at udsende sit debutalbum ’We Will Live’ i år.

Download ’Single On a Saturday Night’ HER og ‘Sunday Morning’ HER.

ElliIngram2. Elli Ingram

Den 19-årige brite har flere ting tilfælles med sit idol, Amy Winehouse: De kraftfulde, jazz-influerede vokaler, svagheden for bumleture og bad boys samt forkærligheden for hiphop (check covernumrene af Kendrick Lamars ’Poetic Justice’, Jay Z og Kanyes ’No Church In the Wild’ og Chance the Rappers ’Cocoa Butter Kisses’).

Ingram har udlånt vokaler til London-rapperen Benny Banks’ ’Let Me Be’ og er kommet i stald hos MTA Records, det uafhængige pladeselskab startet af Chase & Status, der forhåbentlig vil udgive et eventuelt debutalbum fra Elli.

Indtil da kan hendes ep ’Sober’ downloades HER.

RosieLowe3. Rosie Lowe

På debutsinglen ‘Me & Your Ghost’ lægger britiske Rosie Lowe sin idiosynkratiske stil for dagen. Sammen med Kwes og The Invisibles David Okumu, der også har produceret for Jessie Ware, stykker Lowe et mindeværdigt og mystisk track sammen af disparate elementer som glitchy effekter, juleklokker og saloon-klaver.

Multiinstrumentalisten Lowe voksede op i en musikalsk familie og begyndte tidligt at transskribere saxofon-soloer, synge scat og interessere sig for sangskrivning. Mere konventionelle sangstrukturer bliver kombineret med folky guitar-klimpren og androgyn vokalmanipulation på henholdsvis ’10K Balloons’ og titeltracket fra Rosie Lowes ep ’The Right Thing’.

Stream ’The Right Thing’ HER.

BenKhan4. Ben Khan

Ben Khan holder temmelig lav profil og gav først tidligere på måneden sit første interview. Inden da havde Khans første singler allerede nået op i 100.000’er af afspilninger på hans Soundcloud. Det er dog stadig ikke meget, der vides om den 21-årige indisk-britiske sanger, men Ifølge Khan vil hans kommende ep tackle emner relateret til religion og samfund.

Disse interesser løber også igennem hans nyeste track ’Savage’, der understøtter tekstens fragmentation med skrumplende blæsere og udenjordiske synth-effekter. Ser man samlet på Khans tre tracks, hvor ’Drive (Part 1)’ og ’Eden’ udgør resten, virker briten engageret i at indskyde en dosis funk til r’n’b-genren og give udsøgt smidige guitarfigurer en prominent plads i sin musik.

Lyt til Ben Khans numre HER.

Maxine5. Maxine Ashley

Da hun var blot 17 år gammel fik Maxine Ashley et opkald fra Pharrell Williams, der havde set sangerindens Youtube-covernumre og nu ville mødes. Sammen med Pharrell skrev Ashleys sin første single ’Cookieman’, der også blev udvalgt som underlægningsmusik til det franske modehus Lanvins Spring/Summer reklame i 2012.

Foruden Pharrell har newyorkerens første mixtape ’Mood Swings’ også Kerry ’Krucial’ Brothers, Alicia Keys’ højrehånd, på listen over producere. De ni tracks på ’Mood Swings’ (der udkom slut-2013) spænder bredt fra den grandiose, strygersvøbte ’By Your Side’ til ’Mary (Prelude)’s psychedelia-møder-Beyoncé udtryk til ’Perpetual Nights’, der fortsætter Pharrells disco-r’n’b-revival. Mixtapet indeholder sågar et hæderligt cover af Portishead-klassikeren ’Glory Box’.

Download ’Mood Swings’ HER.

Tinashe6. Tinashe

Tinashe Jorgenson Kachingwe har ikke alene zimbabwiske, irske og norske rødder – efter sigende har den amerikanske sangerinde også lidt danske aner i sig. Forinden Tinashe kastede sig over musikken arbejdede hun i en ung alder som skuespiller og sikrede sig roller i ’The Polar Express’ og ’Two and a Half Men’. Den musikalske start fik sangerinden i pigegruppen The Stunners, der blandt andet turnerede som opvarmningsband for Justin Bieber.

Tinashes seneste udgivelse, mixtapet ’Black Water’, indeholder produktioner fra blandt andre Boi-1da, Ryan Hemsworth, Dev Hynes, inc. og ikke mindst Tinashe selv. På singlen ’Vulnerable’ giver Tinashe og Travi$ Scott The Weeknd kamp til stregen udi kølige synths og lummersnak, mens ’Midnight Sun’ og ’1 For Me’ indsætter sødme på kontoen og ’Just A Taste’ sigter mod 90’ernes bløde r’n’b og sampler Tony! Toni! Toné! I denne måned udsendte Tinashe den første single, ’2 On (feat. Schoolboy Q)’, fra hendes kommende debutalbum. Tracket er produceret af DJ Mustard, der blandt andet har ‘Rack City’ på CV’et, og præsenterer en mere minimalistisk, klubklar Tinashe, der lyder sulten på et gennembrud.

Stream ’Black Water’ HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tais

Tais hører til kollektivet Hukaos, der har som mission at levere nytænkende r’n’b og hiphop straight outta Aarhus. Det er endnu sparsomt med information om manden bag, der tilsyneladende ikke giver meget for konventionel tegnsætning (han vil helst staves tais.), hvad enten det gælder kunstnernavnet eller sangtitlerne på hans første mixtape ’first:tapes’.

Med undtagelse af to afstikkere, den Justin-disco-lignende ’cantloveu.’ og ’leanonme.’, hvis dramatiske synthstrygere stiger til vejrs på omkvædet, gør mixtapet sig mest i lavtempo, grålige tracks. Teksterne synes ofte at beskæftige sig med de velkendte temaer, damer og stoffer, og den emotionelle distance og tæthed til samme. Fans af Hukaos-kollegaen Karl William, Ukendt Kunstner og The Weeknd vil sandsynligvis kunne finde noget at fryde sig over hos tais.

Download ’first:tapes’ HER.

Sevyn8. Sevyn Streeter

I forrige måned udgav Sevyn Streeter sin første ep, ‘Call Me Crazy, But…’, men den 27-årige sangerinde har i årevis været en del af den amerikanske musikindustri. Efter at have været medlem af to kuldsejlede pigegrupper (TG4 og RichGirl), begyndte Streeter at skrive sange for kunstnere som Alicia Keys, Kelly Rowland og Chris Brown. Sidstnævnte har også fungeret som Streeters mentor og skrev kontrakt med hende på vegne af Browns selskab CBE.

Hvis man ikke har kvaler med at lytte til ham, er Streeters ’It Won’t Stop’ feat. Chris Brown en fin ballade, som Diplo har haft en finger med i. ’Call Me Crazy’ leverer et hattrick af beats og et yderst smitsomt omkvæd, mens ’nEXt’ imponerer med et tilbagelænet men trist guitarriff.

Lyt til ’Call Me Crazy, But…’ HER.

SZA9. SZA

Kvinden bag SZA blev født som Solana Rowe og besidder i en alder af 23 år allerede livserfaringer, der burde kunne agere inspirationskilde i et godt stykke tid fremover. I skolen var SZA både en succesfuld gymnast og videnskabsnørd, men droppede senere ud af college, da hendes tid gik op i hashrøg og pyjamas partys. Sidste år blev SZA signet til Top Dawg Entertainment, der også huser artister som Kendrick Lamar og Schoolboy Q. Især førstnævnte har reppet sangerinden og havde hende også med på scenen under sine optrædener ved American Music Awards.

På to ep’er og en håndfuld løse tracks har SZA etableret sin distinktive spacey, udflydende lyd, der efter behag tilføjer en krystalregn af 80’er-pop (’Julia’), slæbende, bastung hiphop (den WondaGurl-producerede ’Teen Spirit’) og opsigtsvækkende filmcitater (fra Eartha Kitt-dokumentaren ’All By Myself’ på ’The Odyssey’ og ’Rosemary’s Baby’ på ’Terror.Dome’ og ’Kismet’). Sammen med navne som Holy Other og Emile Haynie  arbejder SZA nu på sit kommende debutalbum.

Lyt til SZA HER.

JadeDeLaFleur10. Jade De La Fleur

I forrige uge udgav Jade De LaFleur sin første solo-ep, ’Jaded’, men sangerinden er langt fra et ubeskrevet blad. Tidligere har LaFleur udgjort en tredjedel af r’n’b-trioen Sophia Fresh og ernæret sig som backup-sangerinde for Solange Knowles. Sidstnævnte inkluderede endda det sælsomme, triphop-inspirerede titeltrack fra ’Jaded’ på compilation-albummet ’Saint Heron’ fra Knowles nye pladeselskab.

På ’Smokin In My Car’ får LaFleur hjælp af sangskriveren James Fauntleroy, der også har arbejdet med sværvægtere som Drake, Justin Timberlake, Kanye West og Rihanna, og som det franskklingende navn antyder, har LaFleur forbindelser til New Orleans – musikbyens blues- og jazz-traditioner er hørbare i numre som ’Stormy Weather’ og ’Blue Notes and Green Trees’.

Stream ep’en ’Jaded’ HER.

Læs også: Her er 20 album du skal glæde dig til i februar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af