Her er 20 koncerter du skal opleve i marts

Vi går lysere tider i møde – glæd dig til koncerter med blandt andre Drake, Darkside, Earl Sweatshirt og Savages.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sohn
1. marts, Pumpehuset

Sohn gav sidste sommer en memorabel koncert på Roskilde Festival, og siden er forventningerne til eksil-briten med de flyvefærdige elektroniske produktioner kun blevet større. Sohns varemærke er hans melankolske udtryk med et soulet twist, men den nye mere up-tempo single ’Artifice’ fra det kommende album ’Tremors’ peger på, at koncerten under Frost snildt kan gå hen og blive noget af en dansefest.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole
1. marts, Forbrændingen + 2. og 3. marts, Skuespilhuset + 28. marts, Magasinet + 29. marts, Voxhall

Pladevenderne smed sidste år deres tredje musikalske lektion på gaden, og den radikale og ambitiøse lyd på ’Lektion #3’ førte til både en nominering til Nordic Music Prize og til Steppeulv-prisen ‘Årets komponist’. Den Sorte Skole topper nu succesbølgen af med en række sample-fester landet over.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hymns From Nineveh
Danmarksturné

Jonas Petersen tryllebandt sidste år mange af os med både den overbevisende albumudgivelse ’Visions’ og en fænomenal koncert i DR’s Koncertsal, som vores anmelder kaldte »fuld af eksperimenterende, finurlige og smukke påfund«. Nu tager den sikre sanger sine smukt drejede hymner med på en turné landet rundt, der blandt andet leder ham til Aarhus og København.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Just Blaze
1. marts, KB3

Det bliver en fest af de helt særlige, når den legendariske hiphop-producer Just Blaze indtager natklubben KB3 i kødbyen. Amerikaneren har musikalske samarbejder med kæmper som Jay Z og Eminem bag sig og slog sidste år pjalterne sammen med producerkollegaen Baauer om det pumpende, elektroniske hit ’Higher’, hvorpå Jay Z også medvirkede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kissaway Trail
Danmarksturné

Den danske indie-gruppe udgav sidste år deres tredje album, som med titlen ’Breach’ markerede et modent opgør med tidligere tiders overvægt af storladne stemninger og orkestrale indslag. Ovenpå de fine anmeldelser tager Kissaway Trail nu på en Danmarks-turné, hvor man kan forvente, at ’Nørrebro’ og de andre nye skæringer fra ’Breach’ vil blive luftet side om side med klassikere som ’Smother + Evil = Hurt’. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Of Montreal + 4 Guys From The Future
2. marts, Bremen

Det amerikanske kollektiv of Montreal med den flamboyante Kevin Barnes i front udgav sidste år deres tolvte studiealbum siden debuten i 1997, og har fået æren af at spille afslutningskoncert på årets Frost. Of Montreals analoge og afvekslende 60’er-lyd vil denne aften i Bremen blive assisteret af danske 4 Guys From The Futures artpop.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Drake + The Weeknd
3. marts, Forum

Der vil uden tvivl blive både svedt, danset og måske grædt en smule, når de bløde hiphop- og r’n’b-stjerner Drake og The Weeknd giver en spektakulær dobbeltkoncert i Forum. Drake besøgte Danmark tilbage i 2012, imens det bliver første gang, at Abel Tesfaye giver koncert i landet.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Earl Sweatshirt
5. marts, Voxhall + 10. marts, Pumpehuset

Vi har længe set frem til de Soundvenue Sessions med Earl Sweatshirt, som vi i ren ekstase kunne offentliggøre i efteråret. Og nu nærmer tiden sig endelig, hvor den talentfulde Odd Future-rapper aflægger visit i Danmark for første gang. Uden tvivl med masser af numre fra sidste års roste album ’Doris’ på setlisten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Say Lou Lou
5. marts, Loppen + 6. marts, Voxhall 

Bag Say Lou Lous drømmende popperler finder vi de svensk-australske tvillingesøstre Elektra og Miranda Kilbey. Sammen har de stablet pladeselskabet ’á Deux’ på benene, udgivet tre ep’er derpå og nu arbejder de på deres kommende debutalbum, der lander til efteråret. Tvillingerne kom for alvor i søgelyset, da BBC fik et godt øje til dem, og nominerede dem til BBC Sound of 2014, hvor de dog måtte se sig slået af Sam Smith.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danny Brown
6. marts, Pumpehuset

Detroit-rapperen Danny Brown rejser med sit viltre hår, sine anmelderroste album og MTV-stemplet som »en af nyere raps mest unikke figurer« mod Pumpehuset. Her vil vi, hvis han har heldet med sig og medvind i sine sindssyge lokker, kunne opleve et imponerende, flabet show og exceptionelt god rap ligesom sommerens hiphop-brag på Roskilde Festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Savages
6. marts, Store Vega

Postpunk-kvinderne i Savages kunne sidste sommer opleves på Roskilde Festival, hvor teltdugen blev godt fugtig på indersiden, og mon ikke luften i Store Vega vil blive endnu mere iltfattig og stemningen endnu mere intens, når de iltre briter indtager spillestedet den 6. marts. Hvem ved, måske vil rygterne om en kommende ep føre til smagsprøver på nyt materiale.

  

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Darkside
8. marts, Pumpehuset

Sidste år begik Darkside et af de stærkeste udenlandske album med debuten, ’Psychic’. Den fremadstormende duo består af det elektroniske stortalent Nicolas Jaar og blues-guitaristen Dave Harrington, og sammen udgør de et originalt samarbejde, der vil være at opleve for første gang på dansk grund denne tidlige, mørke forårsaften i Pumpehuset.

Når Pumpehuset lukker og slukker, vil Nicolas Jaar fortsætte festen med et dj-set på KB3.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trentemøller
8. marts, Voxhall

Anders Trentemøller har haft et vildt 2013, der har budt på den veludførte skive ’Lost’ samt en Europa-turné, der sluttede af med to udsolgte koncerter i Store Vega. Koncerterne blev hovedsageligt spillet i selskab af sangerinde Marie Fisker, mens albummet yderligere bød på en gedigen gæsteliste af udenlandske stjerner. I år er det dog jyderne, der kan nyde godt af Trenten, når han tager grejet på nakken og drager mod Voxhall.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

John Grant
13. marts, Store Vega + 14. marts, Voxhall

John Grant har med sine dystre numre på både den folkrockede solodebut ’Queen of Denmark’ og senest den kantede 80’er-synth på ’Pale Green Ghosts’ spillet sig vej til en pæn portion anerkendelse og en anselig dansk fanskare. Sidste år gæstede han både Koncerthuset og Roskilde Festival, og nu lader han endnu gang sine fængslende toner sænke sig over det danske land, når han besøger både Aarhus og København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Reptile Youth + Special guests
13. marts, Pumpehuset + 14. marts, Studenterhuset Aalborg + 15. marts, Voxhall

Reptile Youth er frem for alt berømte og berygtede for deres vilde, energiske liveshows. Nu er den danske duo klar med deres andet album, ’Rivers That Run For A Sea That Is Gone’, og det lader til, det byder på mere psykedelisk, shoegazet poprock end de velkendte fandenivoldske electrobeats. Det er dog næsten umuligt at forestille sig, at drengene af den grund skulle kunne holde sig i ro på scenen, uanset om det er i København, Aarhus eller Aalborg.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Midlake
13. marts, Voxhall + 14. marts, Pumpehuset

Sidste år nedkom Midlake med det vellykkede album ’Antiphon’, der bød på sofistikeret instrumentering, stemningsfulde psykedeliske indskud samt ikke mindst guitarist Eric Pulido som spritny forsanger. Nu drager den nye Midlake-konstellation med deres nye toner til både Aarhus og København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Men
18. marts, Loppen

Brooklyn-punkrockerne er aktuelle med deres femte album, ’Tomorrow’s Hits’. På førstesinglen ’Pearly Gates’ er tempoet skruet maksimalt i vejret, og det hardcore udtryk er lettet til fordel for swingede blæsere og en pianist, der er overordentlig fiks på fingrene. Trods nye og mere melodiske tiltag, er den gode, gamle rockguitar endnu i fokus – angiveligt også, når mændene indtager Loppen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eagulls
23. april, Stengade
OBS: Vi havde oprindeligt skrevet, at koncerten foregår den 23. marts. Det gør den ikke, men en måned senere den 23. april.

Britiske Eagulls skyder marts måned i gang med udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum. At dømme ud fra femkløverets foreløbige singleudspil, kan vi forvente støjrockede guitarer, ærkebritisk ulmende vrede og melodisk punknostalgi af høj kaliber. Eagulls byder på en omgang højtråbende Breakin’ Sound, der er værd at holde et vågent øje med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mogwai
25. marts, Koncerthuset 

Den skotske guitarhær Mogwai er aktuelle på snart 20. år og har netop sluppet deres ottende album ’Rave Tapes’. Dette kan fejres med en omgang intim støj, når postrockerne lægger vejen forbi Koncerthuset. Med sig har de Martin Jenkins, der under kunstneraliasset Pye Corner Audio leverer opvarmende, elektroniske toner. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Angel Olsen
30. marts, Ideal Bar

Den amerikanske sangerinde og sangskriver Angel Olsen har netop begået sit andet album ’Burn Your Fire For No Witness’. Et album med så fængslende melodier, så dybt fortrolige tekster og så smuk en vokal, at vores anmelder belønnede det med alle de stjerner, der var til rådighed. Nu er den yndige Olsen klar til at tryllebinde sine vidner på Ideal Bar, når hun for første gang spiller under danske himmelstrøg.

Læs også: Se billeder: Elijah Wood dj’ede til Actionhygge-fest

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af