Kryds fingre: 15 albumrygter vi håber går i opfyldelse

Byder 2014 på nye album fra Frank, Grimes, Mew og Kanye? Vi kigger her nærmere på musiklandskabets allermest spændende rygter – om album, der kunne eller burde lande i løbet af året. Masser af gode indikationer krydret med en lille smule ønsketænkning. Og nej, vi tror desværre ikke nok på et nyt Outkast-album…

FrankOcean1. Frank Ocean

Hvad siger rygterne?
Da ’Channel Orange’ toppede blandt kritikere og hitlister, var Frank Ocean allerede i gang med at smede igen, mens alverdens r’n’b-hjerter var varme. I februar sidste år indrømmede han, at han var 10-11 sange inde i sit nye projekt, som han løftede lidt af sløret for på sin sommerturné. Her spillede han tre nye numre, som blandt andet et begejstret Tap1 kunne lægge øre til. Det nye projekt skulle efter sigende være i stil med nummeret ’Golden Girl’, have en beach-vibe (man fristes til at sige Ocean-vibe) over sig og involvere blandt andre Pharrell og Danger Mouse samt et studie på Bora Bora. I oktober indrømmede Ocean via Tumblr, at det nye album vil ramme til sommer.

Hvor sandsynligt er det?
Hvis Ocean har rent mel i posen, har han været langt inde i det nye album et godt stykke tid. Så vi kan nok med ret stor sandsynlighed regne med sommerhits fra Frankie-boy.

Lana2. Lana Del Rey ’Ultraviolence’

Hvad siger rygterne?
For over et år siden florerede der billeder af en chillaxed Lana Del Rey i studiet under optagelserne af efterfølgeren til storsuccesen ’Born to Die’. Der har været en del bump på vejen siden for sangerinde, hvis muse, efter eget udsagn, ikke er helt til at regne med. Der skulle gå yderligere et års tid, før vi fik mere reel albuminfo. Til premieren på Del Reys kortfilm ’Tropico’ i december afslørede den amerikanske sangerinde dog, at hun forbereder sig til den næste udgivelse, der kommer til at gå under titlen ’Ultraviolence’.

Hvor sandsynligt er det?
Man kan nok aldrig vide sig helt sikker med Lana, men hendes egne udsagn samt de kommende internationale koncerter (blandt andet på NorthSide) kunne pege i retning af, at 2014 rent faktisk er året  for ’Utraviolence’. Hvad end man så skal lægge i den titel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grimes3. Grimes

Hvad siger rygterne?
Da en M.I.A.-fan for nyligt spurgte GrimesTwitter, hvornår man kan glæde sig til et nyt album, svarede frøken Boucher: »Den 9. september, tror jeg«. Hun var allerede godt i gang med nye musikalske kreationer i midten af 2012, hvor hun afslørede, hun ville lave »dark percussive shit« samt udgive et album med lige dele let reggaeton og industriel dance – omend stadig poppet. Meget kan man sige, men spændende lyder det unægteligt.

Hvor sandsynligt er det?
Der er desværre ingen officielle kanaler, der kan bekræfte Grimes’ release-dato,  men mon ikke hun selv er meget godt inde i processen?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

jackwhite4. Jack White

Hvad siger rygterne?
Jack White indrømmede for et års tid siden, at han havde skrevet 20-25 meget varierede sange, og da White i starten af dette år chattede med sine fans gennem Third Man Records’ forum, droppede han nyheden om, at han i januar måned ville producere og færdiggøre to album – og at det ene album var hans eget.

Ydermere er den produktive herre efter sigende også klar med nyt fra sin supergruppe The Dead Weather, der dog først pønser på en albumrelease i 2015.

Hvor sandsynligt er det?
Ud fra den kryptiske chatsession, må man formode, White taler om et soloalbum. Men end ikke dette er blevet officielt bekræftet, lige såvel som det ikke er sikkert, det bliver klart i år. Men med udtalelsen om, at ’hans eget’ vil blive ’færdiggjort’ i januar, er der en alligevel en anseelig sandsynlighed for en snarlig udgivelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pharrell5. Pharrell

Hvad siger rygterne?
»Pharrell Williams udgiver et nyt album i 2014«, lød det i 2013 fra den ombejlede hitsmeds nye pladeselskab, Columbia Records, der samtidig annoncerede, at de lægger op til et kæmpestort 2014, hvor Pharrell vil blive en global superstjerne. Efter at have været medskyldig i det foregående års to kæmpehits ’Blurred Lines’ og ’Get Lucky’, er det måske heller ikke så sindssygt et mål, som det lyder. ’Happy’-singlen skulle efter sigende være startskuddet, og er da også allerede blevet set 50 millioner gange på Youtube.

Hvor sandsynligt er det?

Umiddelbart lyder det som om Pharrells andet soloalbum så småt er signed, sealed og klart til at blive delievered i 2014. Vi krydser fingre for, at Pharrell i egen produktive person er enig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Keys6. The Black Keys

Hvad siger rygterne?
Eftersigende var The Black Keys allerede i studiet sidste vinter, og nu går drengene en sommer i møde, der kommer til at byde på en stor sjat internationale koncerter. De har selv drillesygt teaset lidt af hvert: Blandt andet at Danger Mouse endnu engang skulle have en producerende finger med i spillet, og at John Stamos (ja, gode, gamle Uncle Jesse fra ’Full House’) skulle være med i studiet bag trommesættet. Sidstnævnte tease lyder måske en kende fjollet, men ikke urealistisk, da Stamos tilsyneladende har upåklagelige tromme-skills.

Hvor sandsynligt er det?
Hvis drengene var flittige i studiet sidste år, burde sandsynligheden være ganske pæn, eftersom de går en sommerturné i møde. Men The Black Keys’ caminoer er uransagelige, så intet sikkert.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye-588x2857. Kanye West

Hvad siger rygterne?
Kanye afslørede i december, at han var i gang med optagelserne af sit nye album, som han sandsynligvis vil lade bestå af bare otte numre, men alt er jo omskifteligt. Han skulle sigende have rekrutteret Rick Rubin (det fungerede jo på ’Yeezus’) og Q-Tip til at producere albummet, der endnu ikke er blevet betitlet, men som han håber på at få release-klart til sommer.

Rygterne svirrer ligeledes om en snarlig efterfølger til Watch the Throne-albummet, hvilket West i et interview ikke direkte afkræfter, men indrømmer, der endnu ikke er lavet numre til.

Hvor sandsynligt er det?
Med syv album (inklusiv Watch the Throne) på knapt ti år, kan man ikke sige, den gode Mr. West ikke er produktiv. Watch the Throne lyder umiddelbart ikke som et 2014-projekt, men derimod er sandsynligheden for en ’Yeezus’-opfølger i 2014 slet ikke lille. Det ville trods alt ikke være første gang, han udsendte back-to-back album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

TvOntheRadio8. TV on the Radio

Hvad siger rygterne?
I 2011 døde TV on the Radios bassist Gerard Smith tragisk af lungekræft. Det affødte en kortere, relativt stille periode i artrock-lejren, indtil bandet sidste år brød med pladeselskabet Interscope og efterfølgende smed to solide singler på gaden. I november kom der  heldigvis gode nyheder via bandets Facebook-profil, hvorfra TV on the Radio offentliggjorde, de var i gang med deres kommende plade.

Hvor sandsynligt er det?
To singler er allerede ude, og TV on the Radio var godt i gang med pladen tilbage i november. Det burde tyde på en 2014-release, men med de foregående turbulente år in mente, er det heller ikke utænkeligt, arbejdet kommer til at trække ud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

BlakeChance9. James Blake / Chance the Rapper

Hvad siger rygterne?
Efter James Blake og Chance the Rapper sidste år samarbejdede på remixet af Blakes ’Life Round Here’, har de to venner tilsyneladende fået smag for hinanden. Nu er drengene flyttet sammen i L.A., har lagt sidste hånd på deres hjemmestudie og hygger sig med at droppe selfies på Instagram. Chance har udtalt,  at han med sin nye roomie nok kommer til at lave »a bunch of shit every day«. Om noget af skidtet bliver til mere musik fra den umage bromance, vil vi bestemt ikke udelukke.

Hvor sandsynligt er det?
Eftersom drengene nu bor sammen og deler hjemmestudie, burde det være muligt at få lidt flere samarbejder på banen. Et helt fællesalbum skal vi dog nok ikke regne med, derimod er sandsynligheden langt større for, at Chances imødesete debutalbum rammer gaden inden året er omme.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Robyn10. Robyn / Röyksopp

Hvad siger rygterne?
For et par måneder siden offentliggjorde den norske producerduo og den svenske sangerinde deres kommende fællesturné: ’Röyksopp & Robyn Do It Again Tour 2014’ – der også bringer dem til NorthSide –  og ovenpå den glædelige nyhed smækkede Robyn et billede på Instagram af hende selv i duoens selskab med teksten »We are making music again #royksopprobyn«.

I sommers udtalte Robyn, at hun ikke var i nærheden af at færdiggøre en efterfølger til ‘Body Talk’-trilogien fra 2010, og at hun end ikke vidste, om det, hun var i gang med, ville blive hendes eget projekt eller ej. Så måske det bliver et fællesprojekt – eller et Röyksopp-album med en hel masse Robyn-features?

Hvor sandsynligt er det?
Vi ved kun med sikkerhed, at Robyn og Röyksopp står overfor en sommerturné, og at de har tilbragt studietid sammen. Men det ville da være mærkeligt, hvis ikke den stort opslåede turné bliver kørt i stilling sideløbende med promoveringen af et album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Choir11. Choir of Young Believers

Hvad siger rygterne?
»Breaking news!! Choir of Young Believers are back in their rehearsal space, and they are getting fuunkey!!«, stod der som ledsagende tekst, da det danske band i midten af januar lagde en video op på Facebook, der viste forskellige klip fra studiet.

Hvor sandsynligt er det?
Bandet ryger i foråret på tour med Depeche Mode, men skulle efter det begynde indspilningerne til deres tredje album, efterfølgeren til det fornemme ’Rhine Gold’ fra 2012. En single forventes ude i slutningen af foråret, mens albummet ifølge Facebook ’sandsynligvis’ lander til efteråret. Vi krydser fingre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Solange12. Solange

Hvad siger rygterne?
Der er eftersigende opstået bad blood mellem Solange og Dev Hynes, der som bekendt producerede ’True’-ep’en og dermed også sangerindens relanceringshit ’Losing You’. Solange mente Hynes’ rolle i projektet blev overvurderet, hvilket ikke faldt i god jord, så forvent ikke at høre noget fra ham på Knowles-søsterens kommende udgivelser. Sidste år startede Solange dog sit eget pladeselskab Saint Records, der ifølge hende selv skulle stå for udgivelsen af et tredje soloalbum.

Hvor sandsynligt er det?
Solange fik både nyt image, nyt publikum og fornyet succes med ’True’, så det ville være mærkeligt, hvis hun ventede alt for lang tid med at følge op med et nyt album. I takt med hendes egne udtalelser burde albummet komme i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pusha13. Pusha T

Hvad siger rygterne?
I starten af januar bugnede internettet over at nyheder om, at Pusha T og No Malice var i gang med et nyt Clipse-album. Årsagen var nogle billeder af Pusha i studiet med The Neptunes’ Pharrell og Chad Hugo og en lidt misvisende Facebook-opdatering, og rapperen måtte da også hurtigt melde ud, at en musikalsk reunion mellem de to brødre ikke var tilfældet. I stedet var billederne taget under en 20 dage lang studiesession Pusha selv havde haft med producerduoen.

Hvor sandsynligt er det?
Well, studietimerne er jo lagt –  eller begyndt – og hovedpersonen har faktisk allerede døbt det kommende soloalbum ’King Push’, opkaldt efter et track fra sidste års ’My Name Is My Name’. Hvis alt går vel, laver Pusha back-to-back album i 2013 og 2014.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

LykkeLi14. Lykke Li

Hvad siger rygterne?
Så længe der er kærestesorger er der Lykke Li-sange, og den svenske sangerinde har åbenbart været involveret i endnu et break-up. I et nyligt interview udtalte Lykke Li således, at hun i år ville afslutte den albumtrilogi, der indtil videre består af ’Youth Novels’ (2009) og ’Wounded Rhymes’ (2011). 

Hvor sandsynligt er det?
Intet officielt er meldt ud, men ifølge svenskeren selv lander albummet allerede til maj. Så langt så godt. Så hvis intet går galt er der måske også lagt i kakkelovnen til nogle festivaloptrædener.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

mew15. Mew

Hvad siger rygterne?
Der er ingen tvivl: Mew er i gang med et nyt album. Det har de danske yndlinge selv proklameret, og så poster de løbende billeder på Facebook, der viser deres færden i studiet med producer Michael Beinhorn. Mew er kendt for at tage sig god tid, men vi skal alligevel helt tilbage til 2009 for at finde trioens seneste album ’No More Stories…’.

Hvor sandsynligt er det?
Efterhånden ret sandsynligt. Nye numre er blevet prøvet af live, og sidste år lancerede Mew i samarbejde med B&O app’en Sensory Spaces, der præsenterede det nye nummer ’Making Friends’. Og så spiller de altså på NorthSide til sommer. Alt det postyr uden et nyt album rundt om hjørnet virker usandsynligt.

Læs også: Guide: 10 r’n’b-talenter du skal holde øje med

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af