Her er NorthSides fem største scoops

NorthSide er nu klar med alle 41 navne til årets festival. Her er de fem navne, musikredaktionen tripper allermest over.

1. Rhye

Så sker det endelig. Rhye giver koncert i Danmark for første gang, og NorthSide kan klappe sig selv på skulderen for at byde på den hjemlige koncertpremiere af samarbejdet mellem Robin Hannibal og den canadiske sanger Mike Milosh.

Rhye var sidste år hele verdens nye soul-darling med albummet ’Woman’, og kombinationen af Hannibals intime, sexede produktioner og Miloshs satin-klingende vokal sad da også lige i skabet.

Hannibal holder sig normalt i baggrunden til koncerter med både Rhye og Quadron (Læs: Han er ikke til stede, da scenelivet ikke er for ham), men det burde koncerten nu ikke blive mindre intens af. Spørgsmålet er, om den sensuelt blide stemning drukner, hvis Rhye bliver placeret på en af de to store scener, hvor de retmæssigt hører hjemme? Det håber vi ikke.

2. St. Vincent

Annie Clark er en af de sejeste kvinder i gamet lige nu, og her på redaktionen er vi helt skudt i hendes nye album, ’St. Vincent’. Hvorfor hun sjovt nok også er på forsiden af vores magasin i denne måned.

Albummet er et foreløbigt højdepunkt for den 31-årige amerikaner, hvis guitargrooves er mere giftige end nogensinde. Clark besøgte også Danmark sidste år, dengang sammen med David Byrne og fællesalbummet ’Love This Giant’, hvor duoen var i topform til en koreograferet teateroplevelse af en koncert. Forvent St. Vincent i et mere løssluppent humør, når hun gæster NorthSide, til hvad der kan blive en af festivalens helt store oplevelser.

3. ASAP Rocky

NorthSide har endelig fået den internationale hiphop-headliner, som de har eftersøgt i flere år. Jovist, The Streets, Malk De Koijn og Suspekt har været forbi tidligere, men med ASAP Rocky skriver festivalen et nyt kapitel i deres egen historiebog.

NorthSide har aldrig været en hiphop-orienteret festival, og prøvelsen har derfor været at finde et navn, som favner bredt – også hos alle dem, der ikke normalt går op i beats og rap. Rocky er en crossover-stjerne, på grænsen mellem poppens mainstream og den Harlem-undergrund, han først spirede i, og han er et oplagt navn til at starte den internationale hiphop-tradition, som måske kan præge festivalen i fremtiden.

Vi glæder os i hvert fald til ’Fuckin’ Problems’ live.

4. Arcade Fire

Årets bedste booking, ikke så meget at sige der. Arcade Fire er tidens allerstørste alternative rocknavn, og Win Butler og co. rider på en bølge af succes oven på sidste års fænomenale ’Reflektor’-album. Det her er måske NorthSides største scoop til dato, og tro os når vi siger, at der bliver mere end packed foran den ene af festivalens to hovedscener.

Arcade Fire har fra starten af karrieren været et fantastisk live-navn, og med den mere sprudlende stil på ’Refektor’ er der lagt op til en rockfest af dimensioner.

5. Röyksopp & Robyn

Nogle bands får man lov til at opleve igennem hele sin levetid med forskellige album og turnéer som omdrejningspunkt. Andre koncerter er specielle, og måske den eneste gang i en levetid, at man som publikum får lov til at dele en specifik og unik konstellation.

Okay, vi kan ikke love, at Robyn og Röyksopp ikke besøger Danmark i samlet trop på et senere tidspunkt, men lige nu er NorthSide det eneste sted på lokal grund, man kan opleve det nordiske dream-team servere skandinavisk pop.

Koncerten er en del af ’Robyn & Röyksopp Do It Again Tour’, og det er tidligere blevet afsløret, at trekløveret også er i studiet sammen. Begge acts har bugnende bagkataloger, og det skal derfor også blive spændende at se, hvordan det kommer til at fungere live. Overtager Robyn Erlend Øyes vokal på ’Remind Me’ og ’Poor Leno’? En ting er sikkert: Vi kommer helt sikkert til at høre ’The Girl and the Robot’.

Og desuden probs til NorthSide for at omfavne poppen i lidt højere grad.

Læs også: Q&A med NorthSides talsmand: »Vi har prøvet at booke Frank Ocean siden 2011«

Læs også: NorthSide afslører årets fulde program

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af