16 album du skal glæde dig til i april

Måneden byder på nyt fra blandt andre Damon Albarn, Treefight For Sunlight, EMA og Kelis.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 EMA ’The Future’s Void’ (7. april)
Der er noget mareridtsagtigt over amerikanske EMA’s industrielt støjende og på samme tid følelsesmæssigt sårbare udtryk, som vi første gang blev introduceret for på albummet ’Past Life Martyred Saints’ fra 2011. På sit nye album skuer Erika M. Anderson imod fremtidens teknologiske vakuum, og på singleforløberen ’Satellites’ gør hun dette i et vanligt støjkaos af forvrængede synths, skrattende distortion og sin udkrængende vokal.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Treefight For Sunlight ’Pizza’ (7. april)
Vi var lige ved at blive bekymrede. Men efter tre et halvt års tavshed begyndte legesyge Treefight For Sunlight igen at røre på sig, og singleforløberen ’Come Closer’ tyder på, at det er en form for kreativ dvale, gruppen har befundet sig i. I hvert fald blomstrer danskernes musikalske udtryk som aldrig før i en forårskåd eliksir af boblende synths og glasklar falset. For lige at få projektet ned på jorden har gruppen så valgt at døbe det nye album ’Pizza’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sohn ’Tremors’ (7. april)
Der var noget temmelig overlegent over Sohns koncert i Pumpehuset i marts, hvor den nyudklækkede stjerne indhyllede sit publikum i en elektronisk tidevandsbølge af vellyd, og trods sin siddende position bag computeren formåede at starte en fest. Briten med den ubesværede soulvokal og de melankolske electropop-sange udgiver nu omsider sit debutalbum, og både ’Lessons’, ’The Wheel’ og den nye single ’Artifice’ vil være at finde på tracklisten.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Todd Terje ’It’s Album Time’ (7. april)
For et par år siden nåede norske Todd Terjes discofest et midlertidigt klimaks på ep’en ’It’s the Arps’, der galopperede af sted på en effektiv bølge af naive synthesizere og frydefuld house med hittet ‘Inspektor Norse’ som frontløber. Nu er nordmanden aktuel med sit debutalbum, der bærer den nuttede titel ’It’s Album Time’, og et track som ’Delorean Dynamite’ stepper utålmodigt foran din gadedør, fordi Terje bare så gerne vil danse med dig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Avey Tare’s Slasher Flicks ’Enter The Slasher House’ (7. april)
Sidste sommer introducerede Dave Portner aka Avey Tare sit nye band Slasher Flicks under en række liveshows, og nu ser et debutalbum så dagens lys. Udover Animal Collective-medlemmet selv består konstellationen af Dirty Projectors’ Angel Deradoorian og Ponytails Jeremy Hyman, og singlen ’Little Fang’ tyder på, at Animal Collectives psykedeliske og skæve popeksperimenter som forventet har smittet af på Avey Tares nye musikalske broderskab.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Goldie Chorus ’Marble Ocean’ (7. april)
Danske Goldie Chorus har imponeret os med titelnummeret fra den kommende debut-ep ’Marble Ocean’, der som et nostalgisk 80’er-klingende synthhav udfordrer sin lytter i konstante uforudsete musikalske krumspring. Bag Goldie Chorus står københavnske Emil Davidsen, der tidligere har begået sig i bands som Let Me Play Your Guitar og Indians, men nu lader sine flamboyante tendenser få frit løb i sit nyetablerede enmandsprojekt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Quick Quick Obey ’Bulb Days’ (7. april)

Quick Quick Obey består af fire efterskolevenner fra Thy, der sidste år gik i eksil på en nordjysk bondegård for at indspille deres debutalbum. Deres unge alder til trods har de fire venner på singleforløberne ’Figures’ og ’Sunn’ leveret en lyd, der er både ambitiøs og moden i sit udtryk, båret af en forkærlighed for 60’er-inspireret psychrock tilsat poppede elementer og en ubesværet, himmelstræbende vokal.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

SZA ’Z’ (7. april)
Bag de anonyme versaler gemmer sig 23-årige Selena Rower, hvis flyvefærdige r’n’b-vokal og sexede, 80’er-glamourøse produktioner ikke røber, at Rower har haft en streng sunnimuslimsk opvækst. SZA har allerede flere ep’er bag sig og har gjort opmærksom på sit talent på tracks som ’Teen Spirit’ og ’Castles’. Fra debutalbummet ’Z’ har vi indtil videre lagt ører til ’Babylon’, hvor Rower hen over søvnige beats kælent og ildevarslende gentager opfordringen »crucify me«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ratking ’So It Goes’ (7. april)
New Yorks Ratking med teenage-rapperen Wiki i front har gjort sig leveringsdygtige i en elektronisk og industriel version af den traditionelle østkystrap. Senest har gruppen slået pjalterne sammen med King Krule, der i videoen til ’So Sick Stories’ vandrer omkring i Ratkings’ trøstesløse hood: Et forrygende samarbejde, som det er svært at få hænderne ned over, og som også optræder på Ratkings debut-ep ’So It Goes’.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Afghan Whigs ’Do To The Beast’ (14. april)
28 år efter debuten er det kritikerroste amerikanske band The Afghan Whigs genopstået, og det både med et nyt album og en turné, der bringer dem forbi København til sommer. Gruppen skilte sig ud i 90’ernes rocklandskab ved at tilføre deres postpunk et skud uventet soul, og selv om frontmand Greg Dulli har været vidt omkring i andre bandkonstellationer siden gruppens brud i 2001, tyder meget på, at alt vil være ved det gamle, når The Afghan Whigs igen rocker ud i samlet flok.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Woods ‘With Light and With Love’ (14. april)
Jeremy Earls og hans øvrige skovmænd er kendt for både deres behagelige folkpop, men bestemt også for deres ekstreme produktivitet. Det er faktisk en sjældenhed, at der skulle gå (lidt) mere end et år siden deres seneste album ‘Bend Beyond’, før de igen blev udgivelsesklar. Denne gang hedder udspillet ‘With Light and With Love’ og at dømme ud fra den nyeste single ‘Moving to the Left’, har Brooklyn-herrerne fået lidt inspiration fra hjemmedrengene i The Bravery.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kelis ‘Food’ (21. april)
Den bossy r’n’b-diva har haft rygende travlt de sidste par år og kan nu brøste sig af at have både en kokketitel og en saucelinje på CV’et. Madglæden har sat sit præg på musikken, først og fremmest på albumtitlen, men også på tracklisten, der rummer både ‘Jerk Ribs’, ‘Fish Fry’ og ‘Biscuits ‘n’ Gravy’. De lydlige smagsprøver peger i retning af, at vi kan forvente både jazz-stemning, funky blæsere og soulfyldt croon.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Pains of Being Pure at Heart ‘Days of Abandon’ (21. april)
De fire renhjertede newyorkere har efterhånden lagt uskylden på hylden og flyttede med 2011-albummet ‘Belong’ ud af deres forældres kældre. Nu er de tilbage med endnu flere behagelige støjpop-perler i indie-ærmerne på det tredje album ‘Days of Abandon’.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Damon Albarn ‘Everyday Robots’ (28. april)
Den legendariske Blur-bagmand er endelig klar til at sende sin officielle solodebut ud i verden. Vi har fået et par særdeles vellydende smagsprøver i form af titelnummeret og ‘Lonely, Press Play’, der peger i retning af en Albarn, der er blevet både moden, modig og melankolsk midt i en ubarmhjertigt kold verden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Broken Twin ‘May’ (28. april)
Majke Voss Romme har en stemme så skrøbelig, nærværende og fin, at hun med sin stilfærdige melankoli kan få tiden til at stå stille. Næsten da. Hun har i hvert fald et talent, der er blevet genkendt af det amerikanske, traditionsrige pladeselskab ANTI-, der står for udgivelsen af Broken Twins lysegrønne debutalbum ‘May’, henvisende til sæsonen, der i følge Romme er fuld af håb og forandring.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prins Thomas ‘Prins Thomas III’ (28. april)
Mens Hans-Peter Lindstrøm arbejder på sit nye projekt Runddans og Todd Terje beordrer, at det er albumtid allerede den 7. april, er det kun passende, at den sidste del af den norske disco-treenighed, Prins Thomas, også byder på nye, boblende beats. Denne gang præsenterer Thomas Moen Hermansen sin tredje, royale generation pulserende, spacede electro i form af ‘Prins Thomas III’.

Læs også: Her er 20 koncerter du skal opleve i april

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af