Gilli

Kombinationen af idéforladte omkvæd og gæster i overmål gør, at Gilli lyder som en gæst på sin egen plade.
Gilli
Foto: Henriette Frausing

Download ep’en gratis HER.

Gilli har skabt sit navn med en håndfuld allerede legendariske vers – Som ’Fissehul’ med Kesi, en tidlig, upoleret klassiker i dansk grime, og gæsteoptrædenen på S!vas’ ’d.a.u.d.a.’. På førstnævnte rapper en ung Gilli noget af det vildeste og mest voldsomme, man har hørt på dansk, mens han på sidstnævnte rider med på S!vas-bølgen af melodisk autotune-rap. Begge dele har på sin vis været stilskabende, og forventningerne til Gillis debut-ep har været tilsvarende høje.

Men allerede ved første lyt bliver man skuffet. For dels er der gæsteoptrædener på næsten alle numrene, dels bruger Gilli ofte et syngende, autotunet flow. Resultatet er, at der kun er en håndfuld vers, hvor man rent faktisk hører Gilli rappe.

Læs også: Se billeder fra efterfesten for fillmen ‘Ækte vare’ med Gilli

I de vers demonstrerer han til gengæld, hvorfor han er sin generations måske mest begavede rapper. Især de intense rim-på-rim-på-rim-angreb på  ’Knokler hårdt’ og  ’Penge kommer går’ er ånde- og nådesløse: »Skudepisoder / skud på dine ruder / mennesker har glemt at det’ Gud vi betror / imens de forventer at kugler flår hoveder/ så venter jeg spændt på dine gutter, forstå mig«, rapper han på førstnævnte i et tempo og toneleje, der hele tiden intensiveres.

Men ’Knokler hårdt’ skæmmes samtidig af et ’Ik’ lavet penge’-agtigt autotune-omkvæd, der punkterer sangens momentum. Og det er symptomatisk for hele udgivelsen. Kombinationen af idéforladte omkvæd og gæster i overmål gør, at Gilli lyder som en gæst på sin egen plade, og man ender med at sidde med samme følelse, som man startede med: Man har lyst til at høre en rigtig Gilli-soloudgivelse.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Gilli. 'Ækte vare'. Album. ArtPeople.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af