Selfies, drugs and rock’n’roll: 12 musikere du skal følge på Instagram

Er du træt af, at dine venner kun uploader fitness-fotos og madbilleder på deres Instagram? Vi guider til 12 musikeres højst underholdende Instagram-profiler.

insta_questlove


Questlove @questlove

Hvad har han gang i?
The Roots-trommeslageren med den ikoniske kam i ‘froen er bestemt ikke nærig med sine fotos. Han er en ferm selfie-fotograf, og deler som oftest billeder af sig selv i sjovt kendis-selskab og skæve situationer. Som en del af Jimmy Fallons trofaste husband, kommer vi en hel del bag kulissen på showet, hvor der tilsyneladende hersker både god stemning, fri leg i kostumerummet – og Will Ferrell i dametøj.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi det, trods en god sjat selfies, er svært at blive træt af Questloves opspilede næsebor og hyggelige gemyt.

insta_alberthammondjr


Albert Hammond Jr.
@alberthammondjr

Hvad har han gang i?
Udover at rocke guitaren i The Strokes samt i både side- og soloprojekter, rocker Albert Hammond Jr. også ud på Instagram. Han uploader flittigt billeder af guitarer, tatoveringer, koncerter og andre badass-blærede motiver, som man ikke kan andet end at (mis)unde ham. Men hans bløde side får mindst lige så meget plads med både nuttede dyrebilleder og turteldue-fotos af ham selv i selskab med hans overordentligt smukke kæreste, Justyna Sroka.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi rockstjerne-livet alle dage har været en hel del sejere end dit eget liv. Og fordi du i virkeligheden også nyder et nuttet kattekillinge-foto i ny og næ.

insta_lorde


Lorde @lordemusic

Hvad har hun gang i?
Den purunge sangerinde har gang i en fremadstormende karriere, der kan følges på vældig nært hold gennem teenagerens egen linse. Lorde poster nemlig ikke kun nydelige live- og pressebilleder, men også afslappede billeder af hendes hverdag rundt omkring på hoteller, hos lægen, i skolen, i prøverummet og i selskab med sin kæreste.

Hvorfor skal jeg følge hende?
Fordi det er alles guilty pleasure at komme lidt tættere ind på kendissernes privatliv. Og fordi hendes kæreste ser herre-sjov ud iført hendes blomstrede hat.

insta_diplo


Diplo @diplo

Hvad har han gang i?
Den superproducerende Major Lazor-frontmand deler gladeligt ud af sine farvestrålende rave-oplevelser, twerking-glade piger på mikserpulten og badass backstage-goder. Men han er først og fremmest en ørn til at redigere billeder, hvilket viser sig i en række rablende fotos, hvor Diplos smarte dj-fjæs er redigeret ind i alt fra Macaulay Culkin-børnebilleder og tungt sminkede Nicky Minaj-selfies til Diplomer og Diplomater – ja, han er også lidt af en wordplayer. Hold særligt øje med hans såkaldte ‘throwback-thursdays’, hvor han eksempelvis kan finde på at mindes dengang, han var en renæssance-maler ved navn Botticelli.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Enten fordi du er glad for heftigt twerkende kvinde-bagdele eller fordi du også holder af at se en grandvoksen mands seriøse ansigt placeret på fuldkommen absurde, umotiverede steder.

BONUS: Hvis du har fået smag for stenede, tørre mandeansigtsudtryk på forsvarsløse børnekroppe (eller noget, der lyder lidt mindre smagløst), kan vi også varmt anbefale Grizzly Bears Ed Drostes Instagram (@eddroste).

insta_boniver


Justin Vernon @blobtower

Hvad har han gang i?
Den gode Bon Iver-frontmands Instagram er præcis ligeså behagelig som hans musik. Måske lige bortset fra billedet øverst til højre. Men de øvrige uploads er spækket med bløde katte, vamsede sweatre, solnedgange og snelandskaber, så man bliver helt varm om hjertet. Derudover har han også gentagne gange bevist, at han er en ferm face-swapper, eksempelvis når han bytter ansigt med sin kat med det foruroligende resultat, der kan ses herover.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi han er sådan en hammerhyggelig fætter.

BONUS: Hvis du er nede med de nuttekære kattefotos, skulle du kigge forbi Baby In Vains Instagram (@babyinvain), nu du er i gang. De lægger udelukkende kattebilleder op. Med undtagelse af et enkelt billede af noget udefinerbart, blødt koala-lignende.

insta_ohland


Oh Land @ohlandmusic

Hvad har hun gang i?
Den bedårende Nanna Øland er ikke kun en fryd for øjet, hun er også et festfyrværkeri af vilde hårfarver, spraglede klæder og ikke mindst en overordentlig portion god humor.

Hvorfor skal jeg følge hende?
Fordi frøken Øland ganske enkelt ikke er til at stå for. Heller ikke når hendes hår ligner bananer.

insta_tyler


Tyler the Creator @feliciathegoat

Hvad har han gang i?
Ja, hvad i alverden har han egentlig gang i? Instagram-navnet er præcis ligeså rablende som de billeder, Tyler på livet løs smider online. Odd Future-rapperen dropper især mange billeder af kendte eller fremmede folk fra gaden, som han synes er »nasty as fuck« og er desuden ferm udi selfie-kunsten med alt, han kan præstere af abe-grimasser og sleske psyko-smil.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Du skal kun følge ham, hvis du ikke har let til hverken forargelse eller opkast. Men så får du til gengæld også et dagligt skud underholdende Golf Wang-sindssyge.

insta_bigboi


Big Boi @therealbigboi

Hvad har han gang i?
Big Bois Instagram bugner af farvestrålende outfits, tunge guldkæder, ’throwbacks’ til de glade Outkast-dage og til dengang Big Boi havde cornrows, et parpirtyndt, player-moustache og en eftertænksom hånd vel placeret om hagen (se selv her). Derudover er rapperen ejeren af en sokkesamling, der ville kunne imponere selv den mest veludrustede sokke-entusiast.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi det er en fornøjelse at følge en badass G, der både har rigelige doser streetcred og selvironi.

 insta_ezra


Ezra Koenig @arze

Hvad har han gang i?
Vampire Weekend-forsangeren er berømt og berygtet for sine utallige fantasifulde Twitter-opdateringer. Men han er også finde på Instagram, hvor han deler en intens mængde mere eller mindre genialt lallede selfies akkompagneret af mindst ligeså genialt lallede kommentarer.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi manden er helt enormt underholdende. Hvis du dog skulle føle dig flabet og får lyst til at kalde ham ’queen’ grundet hans noget feminine poseringer (og de tilhørende prinsesse-hjerter), skulle vi dog hilse fra hans Twitter og sige: »(…) u just make me feel even more regal … in the future tho, plz just write ‘Mein König’ and bow before your device«.
insta_sunewagner


Sune Rose Wagner @sunewagnerrose

Hvad har han gang i?
Sune-drengen er flittig i det store udland med Sharin Foo i The Raveonettes, men han er bestemt også flittig til at uploade herlige billeder på sin Instagram. Vi får lov til at følge med i alt fra rock’n’roll-episoder, tatoveringer og sygehusbesøg til nydelige billeder fra 90’erne, hvor han (dreadlock-)rockede igennem i Psyched Up Janis.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi han har en overlegen rockstar-attitude og er skæg. Og fordi han ser ualmindeligt kælen ud i sin Great Gatsby-sweatshirt.
insta_catpower


Cat Power @catpowerofficial

Hvad har hun gang i?
Den amerikanske sangerinde er en ualmindeligt aktiv Instagrammer, og på mere eller mindre daglig basis serverer hun glade selfies, sjove fotos og pragtfulde billeder af venner og kendisser.

Hvorfor skal jeg følge hende?
Fordi der sjældent går en dag uden et farvestrålende billede.

insta_kidd


Kidd @kiddanno89

Hvad har han gang i?
Er der nogensinde nogen, der har kunnet sige, hvad Kidd egentlig har gang i? På Instagram har han i hvert fald gang i ansigtsmasker, herrefrokoster med Karl William samt masser af pagne med Cheff-crewet og diverse hiphop-hangarounds.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi han er ligeså sjov, som han er upassende. Fordi han vitterligt ligner én, der har det ligesom Fetterlein, og fordi man samtidig bliver opdateret på resten af Cheff’ernes Cheff-liv.

Læs også: Her er 16 album du skal glæde dig til i april

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af