Cold Specks – blandet eftermiddagsseance

Al Spx luftede nyt materiale i festivalkoncert, der mere mindede om en showcase.
Cold Specks – blandet eftermiddagsseance
Foto: Benjamin Lund

Vi har ikke måttet undvære den lille canadier med den store stemme og det sære kunstnernavn længe, for Al Spx, som hun kalder sig, har gæstet Aarhus fire gange i løbet af ganske få år – senest i efteråret under Festugen. Tiltrækningskraften søndag på NorthSide var derfor måske for mange at høre, om hun havde sit annoncerede nye materiale med sig.

Og såmænd, vi fik rigelige smagsprøver på ‘Neuroplasticity’, som det kommende album er døbt, med koncertåbnerne ‘A Broken Memory’ og ‘Bodies at Bay’ samt singlen ‘Absisto’ som spydspidser. Men den 50 minutter lange setliste fyldt med nyt og ukendt var i lige så høj grad blot én i en treenighed af udfordringer, Spx måtte slås med under sit tunge guld-diadem.

De andre to var et godt søndagsmast og storknævrende festivalpublikum samt det hvide, runde halvtag over P6 Beat-scenen, som ganske vist beskyttede mod en nådesløs junisol, men også slyngede publikumsskvalderet tilbage i hovedet på folk som en parabol – hvilket selvsagt ikke er særligt kompatibelt med Cold Specks’ stilfærdige gemyt, hvor hun undertiden endda gav eksempler på sin smukke røst i ren acapella-dressur.

Det nye album virker som et mørkere, hårdere udspil, med tendenser mod et PJ Harvey’sk rockende lydbillede, hvor der også undertiden titter synths frem. Spx introducerede et par nye numre, heriblandt ‘Old Knives’ med småsnak om, at hun egentlig godt kunne tænke sig at skrive rigtige love songs, men at det altid bliver til dystre, hævneriske affærer. »This one is about killing the one you love in your sleep. I dreamt that I removed his head and set it on fire!«, lød det morbidt fra hende.

Læs også: Voxpop fra NorthSide: Publikums yndlingskoncerter

Kontrasten mellem hendes blidt dystre univers og det bragende solskin gjorde, at publikumindlevelsen måske haltede lidt. I hvert fald var applausen betragteligt mere fyldig efter de mere velkendte ‘When the City Lights Dim’ og ‘Heavy Hands’, samt lukkerne ‘Blank Maps’ og ‘Elephant Head’. Sidstnævnte, hvor Spx sendte bandet ud for blot at akkompagnere sig selv med en enlig guitar, reddede især helhedsindtrykket af den lidt blandede eftermiddagsseance, der kunne minde mere om en brancheshowcase.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af