Fire Roskilde-anbefalinger: Fortab dig i beatet

Et stærkt line-up af elektroniske navne står klar til at bortføre dig fra smat og solvarme dåseøl til transcenderende universer.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Darkside

Da det elektroniske wunderkind Nicolas Jaar i 2011 udgav sin flotte debut, ’Space is Only Noise’, til alverdens anmelderroser, begav det amerikansk-chilenske stjerneskud sig med medvind i ryggen på en turné, som tog ham forbi Roskilde Festival. Med sig havde han blandt andre den Brooklyn’ske multi-instrumentalist Dave Harrington, som han på selvsamme turné besluttede sig for at blande blod med i projektet Darkside. Det kom der først en selvbetitlet ep og senest det overmåde vellykkede debutalbum ’Psychic’ ud af, som med blues-omfavnet deep house, udsvævende lydflader og Jaars hjemsøgende vokal hev bred anerkendelse i land. Nu vender den umage duo tilbage til Dyrskuepladsen, klar til at byde mørket velkommen fredag aften på Avalon med dragende, dystre beats, som syet til at fortabe sig i.

Fredag kl. 23.00
Avalon

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moderat

Et sted mellem Modeselektors festpumpede, frække basmusik og Apparats fornemt æstetiske electronica finder vi Moderats dragende lydunivers af hypnotiske trance-beats, stærke synthflader og arrangementer til tider så fængende som en veldrejet popsang. Opskriften er ikke tilfældig. Moderat består ganske rigtigt af Modeselektors Gernot Bronsert og Sebastian Szary samt Sascha ’Apparat’ Ring, og sammen har de gennem en håndfuld år produceret synergiske electronica-tracks på to stilsikre ep’er og to smågeniale album. Trioen er ydermere kendt for deres formidable liveshows, hvilket de levede op til tidligere på året, da de skabte en imponerende, fuldkommen euforisk fest i Koncerhuset. Der er en stærke visuals, god stemning og en ekstatisk oplevelse i farvandet, når Berliner-stemningen sænker sig over Arena søndag aften.

Søndag kl. 21.00
Arena

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Forest Swords

Britiske Matthew Barnes aka Forest Swords har siden 2010 oplevet voksende popularitet med sin meget stemningsmættede elektroniske lyd, hvor de enkelte numre åbenbarer sig for sin lytter som små selvstændige verdener i en stormfuld blanding af dubstep, r’n’b, ambient og postrock. Barnes var forbi Jazzhouse tidligere i år, hvor produktionerne fra sidste års debutalbum ’Engravings’ druknede i elendige lydforhold, så der er god grund til at glæde sig til koncerten på Roskilde, hvor – fingers crossed – Barnes’ talent vil komme til sin ret.

Søndag kl. 21
Gloria

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Holden

Der gik syv år imellem James Holdens debut ’The Idiots Are Winning’ og sidste års ’The Inheritors’, men når man lytter til den omnipotente brites seneste album, giver den lange pause fin mening. Freejazz møder techno møder krautrock på den snørklede og formfuldendte ’The Inheritors’, hvor Holden får det uventede møde imellem væsensforskellige musikalske komponenter som synthesizere og orgel til at give mening. Varm op til lørdagens nattefester med Holden under Apollos teltdug.

Lørdag kl. 20
Apollo

Se hele vores optakt til Roskilde Festival på vores temaside HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af