Ni koncerter du ikke må misse under Distortion

Queer-rap, jazz-legender og en vaskeægte disco-prins – vi guider dig til årets bedste koncerter under næste uges festival.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Todd Terje
Den norske disco-pioner Todd Terje fylder en hel svømmehal med dansabel discohouse og ukuelig optimisme, når Distortion på andendagen afslutter de Vesterbro’ske gadefester i DGI-byen. Med sig har han en omgang gedigne og letsindige discohits fra sit spritnye debutalbum ’It’s Album Time’, som han spiller live for første gang i Skandinavien.

Torsdag den 5. juni
DGI-byens Svømmehal
Læs mere om arrangementet på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lust for Youth
Svenske Hannes Norrvide har fået selskab af danske Loke Rahbek fra Posh Isolation og Malte Fischer fra hedengangne Oh No Ono, og Lust For Youth er hermed blevet en trio, der ugen efter Distortion slipper det nye album ‘International’. Udtrykket er godt nok blevet lysere, men de industrielle undertoner kigger stadig frem i den drevne synthpop. Forvent masser af nyt materiale, når trioen spiller til Distortions festkulmination Final Party på Refshaleøen.

Lørdag den 7. juni
Refshaleøen
Læs mere om Final Party på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mykki Blanco
I en hiphop-verden, der sommetider kan synes hård og homofobisk, skiller newyorker-rapperen Mykki Blanco sig en anelse ud. Med et aggressivt flow, genialt skæve linjer, elektronisk legesyge  og sexet lingeri står Blanco stærkt som ’the prince/ss of queer-rap’. Da han sidst lagde vejen forbi Lille Vega i efteråret var det med en blanding af aggressivitet og graciøs ynde, så forvent intet mindre end, at Mykki Blanco lægger Final Party ned.

Lørdag den 7. juni
Refshaleøen
Læs mere om Final Party på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trust
På trods af, at Trust har mistet sin feminine side i form af Maya Prostepski, har det ikke slået den anden halvdel, Robert Alfons, ud. I marts slap han album nummer to, der med den beskrivende titel ’Joyland’ bød på optimistiske, catchy 80’er-toner side om side med Trusts karakteristisk mørke synthpop. Alfons medbringer begge dele, når han importerer Trust direkte fra Toronto til Final Party.

Lørdag den 7. juni
Refshaleøen
Læs mere på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine
Selv om Nikolaj Vonsild for tiden er travlt optaget med Kristian Finne Kristensen i duoen Cancer, som i næste måned er klar med minialbummet ’Ragazzi’, har han heldigvis stadig tid til at pleje hvervet som forsanger i When Saints Go Machine. Med sidste års fremragende ’Infinity Pool’ i baghånden indtager kvartetten Final Party på Refshaleøen med deres kunstfærdige electropop-kompositioner og Vonsilds karakteristisk stærke stemme. Et live-band, der kun bliver bedre og bedre.

Lørdag den 7. Juni
Refshaleøen
Læs mere på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nathan Fake
When Saints Go Machine har til Distortion fået lov til at booke deres helt egen artist, og valget faldt for lidt tid siden på Nathan FakeOg det er vi glade for. Den britiske producer har en håndfuld ep’er og tre solide Border Community-langspillere på cv’et, som byder på en original blanding af vellykket melodisk electro med rødder i alt fra house og drum’n’bass til techno og trance – alt sammen fornemt udført med et vellykket høje ambitioner. Fakes navn står på Final Party-plakaten, hvor han spiller Refshaleøen lørdag aften.

Lørdag den 7. Juni
Refshaleøen
Læs mere om festen på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gilli + Høyer Øye + Gio + Amro + Pede B + Hukaos + Hvadevigt m.fl.
Musikbloggen DrozDailySteezin har tiltusket sig en scene til årets store Havnefest på Refshaleøen om fredagen. På scenen vil blandt andre Høyer Øye, Amro, Gio, Pede B og Gilli levere beats og rimmens de to jyske r’n’b/rap-kollektiver Hukaos (Karl William, Tais og Louis Rustum) og HvadEvigt (Lord Siva, Danni Toma med flere) også kigger forbi. Utroligt meget talent på én scene.

Fredag den 6. juni
Refshaleøen
Læs mere om festen på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sun Ra Arkestra feat. Marshall Allen
Han satte solstråler til jazzmusikken og Ra’et i Arkestra. Levede han den dag i dag havde Sun Ra aka. Herman Poole Blount rundet hele 100 år. Desværre døde den mytiske jazz-excentriker som 79-årig, men hans Arkestra fører arven videre med den 89-årige Marshall Allen i front. På Distortions førstedag kan den legendariske, farvestrålende, amerikanske gruppes eksperimenterende jazz opleves på Jazzhouse.

Onsdag den 4. juni
Jazzhouse
Læs mere om koncerten på Jazzhouses hjemmeside.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Hate
Fra torsdag til søndag klokken 15-17 sørger Distortion for musik, underholdning og kølende drikke på Charlottenborg, der i samme anledning får det fornemme navn Distortionborg. I den forbindelse kigger den danske duo First Hate forbi med mundene fulde af catchy, mørk synthpop, mens Esben Weile Kjær efterfølgende vender plader.

Torsdag den 5. Juni
Charlottenborg
Læs mere om koncerten på Facebook

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af