Top Track: Grimes ‘Go’

Top Track: Grimes ‘Go’
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grimes er tilbage. Og for det første med et absurd sejt pressebillede, hvis look hun på sin blog beskriver som »en anime-elversnigmorder, som er stor fan af Dolly Parton og Patsy Cline«.

Så langt så godt for Claire Boucher, hvis excentriske tilgang til poppen og alfe-agtige vokal gik op i en højere enhed på 2012-albummet ’Visions’, der blandt andet indeholdt nogle af årets allerstærkeste singler.

Selve lyden af den nye single ’Go’ er dog en helt anden snak. Tracket er lavet i samarbejde med vennen Blood Diamonds og var oprindeligt skrevet af Grimes til Rihanna, men blev altså afvist af Barbados-sangerinden. Og det kan høres, for ’Go’ er noget helt andet end ’Visions’’ futuristiske synthpop.

For det første synger Grimes mindre i det toneleje, der på ’Visions’ lød som en elverpige på helium, og hun lyder på sin vis mere lidende frem for lillepige-legesyg. Men nu er det jo også en ballade, vi har at gøre med – eller en afart af en ballade. ’Go’ har strækmærker af konventionel pop, men med masser af absurde lag af vokaler og percussion, og så er jeg slet ikke kommet til nummerets utvivlsomme hovedperson: Det trap-klingende, på grænsen til bro-steppede, mellemstykke, som popper op to gange og kræver din fulde opmærksomhed og mere til. Det er naturligvis gjort på Grimes’ facon med vokalsamples, sirener og hvad der lyder som knive og gafler amok i køkkenet, men lige det her stykke er svært at holde af – selv efter 15 gennemlyt.

Men er det her retningen, Grimes vil gå med sit kommende album? Trap-pumpende popballader? Formentligt ikke. ’Go’ blev afvist af Rihanna, og Grimes har sikkert følt, at hun ikke ville lade nummeret gå til spilde. Men hvis tab er det? Og kan det her være Grimes’ genvej til de amerikanske hitlister? På bekostning af hvad? Alle de spørgsmål…

For os der var forelskede i lillepigen fra ’Visions’, føles det her lidt, som da Kanyes ’Yeezus’ kom frem. Det er in your face, ‘nyt’ i mangel af et bedre ord, og som det også var med ’Yeezus’, er man sig nødtvunget til at tage stilling til musikken og de valg, der ligger bag.

Grimes’ næste album rygtes at udkomme i starten af 2015.

Seneste Top Track: Jamie xx ‘All Under One Roof Raving’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af