19 koncerter du skal opleve i august

I weekenden hærger festivalerne Trailerpark og Vanguard, men august byder ud over det på en stærk række af koncertoplevelser.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Conor Oberst
5. august, Train + 6. august, Amager Bio

Både i eget navn og specielt som Bright Eyes har Conor Oberst bemærket sig som en af de stærkeste sangskrivere indenfor de seneste årtiers alternative rock og folk. Når Oberst med sin raspende, næsten knækkende vokal gæster landet over to omgange bliver det med fokus på sange fra det nye album ’Upside Down Mountain’, men setlister fra juli-koncerter  vidner nu om masser af Bright Eyes.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

New Note Festival
6.-9. august, Hillerød

Der er ikke så meget udenomssnak med festivalen i Hillerød. Masser af nye danske talenter tumlet sammen med de seneste års meste solide navne. Find derfor både When Saints Go Machine, Turboweekend og Cody på programmet sammen med Quick Quick Obey, Mont Oliver og Blaue Blume.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Neutral Milk Hotel
7. august, Store Vega

De har aldrig været i Danmark før, og der har sådan set også været rimelig stille omkring Jeff Mangum og Neutral Milk Hotel siden mesterværket ’In the Aeroplane Over the Sea’ fra 1998. Ikke så meget der – hvis du vil opleve et af indierockens mest hyldede album er det med at troppe op i Store Vega. Den amerikanske singer/songwriter Samantha Crain står for opvarmningen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grandmaster Flash
7. august, Rust

Han er usvigeligt en af de største legender i hiphoppens historie, og så er det anden gang på to år, at vi for fornøjelsen af at opleve selveste Grandmaster Flash på dansk jord. Sidst var han forbi Pumpehuset i et samarbejde med Rust, mens det nu er blevet sidstnævntes tur til at huse pioneren.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wasn’t Born to Follow
9. august, Pumpehuset

Den 9. august er det blevet tid til den første af Smash!Bang!Pow! og Pumpehusets to endagsfestivaler, og det med et særdeles stilsikkert lineup af blandt andre gotiske Chelsea Wolfe, rå Perfect Pussy, synthpoppede Lust For Youth og de canadiske rockdarlings Ought.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Deafheaven
10. august, Voxhall + 11. august, Beta

Deafheavens ’Sunbather’-album var et af sidste års mest hyldede album indenfor den hårdere rock, måske fordi pladen var så intens samtidig med, at den ikke lagde sig fast på nogle fasttømrede skinner. Georke Clarke skriger, så lungerne næsten ikke kan mere, mens metallen bliver infuseret med shoegazede værdier. Smæk for skillingen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Strøm Festival
11.-17. august

Som sædvanlig byder Strøm på et bugnende program med stærke kunstnere fra alle hjørner af den elektroniske musik. Højdepunkterne tæller blandt andet Sohn, Bonobo, Derrick May, John Talabot og Demdike Stare i cisternene under Søndermarken, men der er dertil god grund til at gå på opdagelse i hele programmet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Poliça
11. august, Train

De besøgte Vega tilbage i januar, men nu kan Poliça også opleves i Jylland, når de indtager Train med deres intime, men alligevel ganske bastunge synthpop og frontkvinde Channy Leaneagh til tider autotuneindhyllede vokal.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bill Callahan
11. august, Voxhall

Med mere end 15 album som henholdsvis Smog og i eget navn har Bill Callahan for længst slået sit navn fast som en vedvarende og mere end stabil magtfaktor i den alternative rock og folks fabulerende landskab, hvor guitaren og stemmen afsøger nye områder indenfor det univers, amerikaneren har etableret som sit eget. Denne gang besøger han landet med sangene fra sidste års fremragende ’Dream River’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Janelle Monáe
12. august, Falconer Salen

Den spinkle amerikaner er en entertainer af Guds nåde, hvilken hun på dansk jord har bevist med to blændende koncerter på Roskilde Festival (den første selvfølgelig den bedste). Nu kan Monáe opleves med tag over hovedet samt selvfølgelig sangene fra sidste års ’The Electric Lady’ på setlisten.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Malk de Koijn
15. august, Gjethuset

Hvad mere er der at sige om Malk de Koijn? De tre bananer var på en relativt massiv turné i kølvandet på ’Toback to the Fromtime’, men koncertvirksomheden er siden døet rimelig meget hen, og deres optræden i Gjethuset i Frederiksværk er således deres eneste (!) koncert i hele 2014.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Action Bronson
18. august, Lille Vega

Han er tidligere kok, har sit eget madprogram, og spytter flere gastronomiske rim end de fleste. Action Bronson er en ener, hvis kropslige massefylde modsvarer hans uansvigelige karisma bag en mikrofon. Lad os bare håbe, at han ikke smider nogle fans ned fra scenen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mac DeMarco
18. august, Pumpehuset

Han er charmerende som ind i helvede, og Mac DeMarcos rumklangsindsvøbte slackerrock følger kun kort efter canadierens eget gemyt, når det kommer til elskværdighed. Forvent masser af gøgl sammen med guitartonerne, når DeMarco giver koncert i Pumpehuset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sun Kil Moon
19. august, Atlas + 20. august, Lille Vega

Med ‘Benji’ begik han i februar et af årets hidtil allerstærkeste album, og i april besøgte den på én gang mavesure og ekstremt morsomme Mark Kozelek Lille Vega med de hjerteskærende fortællinger fra det dødsanlagte album. Nu vender han tilbage og kan denne gang opleves både i Aarhus og København.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flux Festival
21.-23. august, Aarhus

Aarhus-festivalen hører blandt andet hjemme på Godsbanen og Radar, og præsenterer over tre dage nogle af de mest spændende artister fra den danske undergrund. Bliv opdateret på, hvad der sker udenfor radiokanalerne med koncerter fra blandt andre Lower, Yung, Communions, Gäy, Glow Kit og Gooms.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Inc.
23. august, Jazzhouse

De er brødre, hvilket sådan set er lidt ligegyldigt, og så spiller Andrew og Daniel Aged fløjsblød og nærmest poetisk pop i et spændingsfelt af kælen r’n’b og groovy soul. Koncerten på Jazzhouse er arrangeret af Full Service, der også står for efterfest med blandt andre Djuna Barnes, Age Coin og Jagan Mai.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ghostface Killah
28. august, Voxhall + 29. august, Pumpehuset

Man kan ikke altid få dem alle sammen på én gang, og et Wu-Tang Clan-medlem er bedre end ingen. Hiphop-klanens ubestridte historiefortæller, Ghostface Killah, kommer i denne måned til Danmark, og hans legendariske mikrofonevner kan endda opleves både i Aarhus og København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Treefight for Sunlight
Turné

Der skulle gå fire år, før de danske syrepop-hoveder fulgte op på debutalbummet fra 2010, men det gastronomisk titulerede ’Pizza’ levede fint op til de forventninger, der lå på skuldrene af nogle af dansk pops mest eventyrlystne sjæle. Til august begynder bandet deres Danmarksturné, der i løbet af tre uger bringer dem forbi en god portion byer med afslutning i København.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mø og Jenny Wilson
29. august, Tivoli

Hvor meget de rent faktisk kommer til at lave sammen er på givne tidspunkt uvist, men sikkert er det, at Jenny Wilson og deler scene til en power-omgang af Tivolis Fredagsrock. Forvent masser af eksplosiv pop fra de to kvinders seneste album, og glæd dig ellers til de overraskelser, der helt sikkert er gemt i ærmet.

Læs også: Guide: De 25 vigtigste hiphop-hovedværker

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af