Jaakko Eino Kalevi – kejtet discokonge startede dansefest

Jaakko Eino Kalevi – kejtet discokonge startede dansefest
Foto: Henriette Frausing

Den charmerende og kejtede multiinstrumentalist Jaakko Eino Kalevi er blevet et kultfænomen i hjemlandet Finland og var også et hit på Apollo Countdown-scenen, hvor han leverede et både tilbagelænet og dansefordrende discobal badet i blåt lys og røgtåger.

Jaakko debuterede tilbage i 2007 med albummet ’Dragon Quest’, men gjorde sig først rigtig bemærket på danske breddegrader med ep’en ’Dreamzone’ fra sidste år. Her skilte især singlen ’No End’ sig ud med sine drømmende synthtemaer, luftige vokaler og en uimodståelig saxofonsolo, men Jaakkos univers låner i øst og vest fra både disco, new wave, funk og jazz.

Det lyder måske lidt sammensat, men live på Roskilde Festival beviste han, hvor fængende og fokuseret en musikalsk cocktail, han har mikset. Den ranglede, langhårede finne befandt sig bag knapperne på en synthesizer og blev kun bakket op af trommer og saxofon, men formåede at folde sine krøllede popkompositioner ud på behændig vis. Den diskret dansende og imellem numrene uforståeligt mumlende Jaakko gjorde ikke meget væsen af sig, men havde publikum på sin side hele vejen igennem koncerten, hvor der blev vredet hofter og steppet i takt til de funkede basgange og de melodiske tangenter, ikke mindst under numre som ‘Memories’ og ‘When You Walk Through It All’.

Til tider placerede en dominerende, tung bas sig forrest i lydbilledet på bekostning af Jaakkos mangefacetterede vokal og de lyse keybordflader, og på ’No End’ kom saxofonen slet ikke til sin ret, men den nyudklækkede discokonge Jaakko strålede alligevel hele vejen igennem på beskeden og elskværdig vis.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert Jaakko Eino KaleviRoskilde FestivalApollo Countdown
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af