Unkwon på Roskilde var en vuggende raveopvarmning

Danske Anders Dixens melankolske rumklang mistede terræn til overdøvende basbeats.
Unkwon på Roskilde var en vuggende raveopvarmning
Foto: Marcus Andreassen

Anders Dixen aka Unkwon lagde ud med en omgang lidt atypiske elektrificerede guitartoner med en underliggende fjern og fordrejet vokal, der dog hurtigt gled ind i hans genkendelige univers med dybe og hypnotiserende klange, der emmede af drypstenshuler.

Danskerens vuggende og koncentrerede bevægelser over mixerknapperne forplantede sig hurtigt hos publikum, mens det skiftede frem og tilbage mellem melankolsk percussion og lag af eksperimentelle knitrelyde og et heftigere tempo med hurtige trommemaskiner og en bragende bas.

Netop overgangene mellem det atmosfæriske univers og de langt mere rytmiske, til tider hiphop-klingende beats, skabte en gennemgående kontrast under koncerten, der i begyndelsen havde lidt svært ved at finde sit ståsted mellem chillet opvarmning og ekstatisk rave.

Halvt inde i koncerten synes stemningen at skifte, og en jævn feststemning summede ud fra de basbragende højtalere. Ikke midst de lidt malplacerede røgmaskiner skabte begejstring. Højdepunkterne var dog først og fremmest i de undersøiske og ambiente lyde, og derfor var det synd, at de mere anonyme bas- og trommesessions tog forholdsvis meget over i anden del. Balancen var der dog, og publikum var i hvert fald varmet op, da Dixen med et peacetegn forlod scenen.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert UnkwonRoskilde FestivalApollo Countdown
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af