Breakin’ Sound: Fire friske talenter du skal tjekke ud

Vi byder på varm soul, Frank Oceans glade fætter, og et band, der beskriver sig selv som 'Bee Gees på sovemedicin'.

SeinaboSey
SEINABO SEY
36% power-soul
28% svensk poptradition
21% afrikanske rødder
15% remix-succes

Hun lyder eksotisk. Hvor tager du mig hen?
Vi skal såmænd bare et smut over Øresund. Og ja, rolig nu, det er altså endnu en ung svensk popsangerinde. Hendes søster er sangerinden Fatima, og hun er opvokset i Gambia, hvor kærligheden til varm soul blev vækket.

Soul, siger du. Kan hun synge?
Stemmen er Seys ypperste styrke og minder til tider om Laura Mvulas, mens hendes lydunivers har en helt andet kraft. Der er både plads til gospelsang, strygere og elektroniske popelementer. Tænk på svenske kolleger som Robyn, Mapei og Naomi Pilgrim, tilsæt lidt afrikansk soul, og Seinabo Sey kunne være resultatet.

Så hvad har hun præsteret indtil videre?
Sey har fået producerhjælp af Magnus Lidehäll (ja, endnu en svensker), der tidligere har leget med Britney Spears, Katy Perry og Sky Ferreira, så der er styr på popmelodierne. Førstesinglen ‘Younger’ lægger sparsomt ud med Seys vokal i front over et elektronisk orgel, men så udfolder den sig til et larger than life-pophit med marchtrommer og englekor. ‘Hard Times’ har lige så meget power, når hun synger om kvindefrigørelse over et militant beat – uden at dansevenligheden går tabt.

Power-soul FTW! Er der mere?
Sey har faktisk fået regulær international hitlistesucces med Kygos klubremix af ‘Younger’, så smut ind på hendes Soundcloud og lyt, hvis du vil danse videre. Og der skulle være et debutalbum på vej til efteråret. Sey gæster desuden Koncerthuset den 2. oktober, hvis man vil opleve hende live.
Tekst: Mette Holm

Azekel
AZEKEL
35% rendyrket romantik
32% lyse, vægtløse vokaler
23% wonky London-lyde
10% daddy issues

Lad mig gætte: Flødefyr med englestemme?
Det er vist at forsimple sagerne. Godt nok betyder Azekel ‘ros fra Gud’, og den 24-årige herre med efternavnet Adesuyi har da også en blød, lys r’n’b-stemme, men Azekel er samtidig en sangskriver og producer med øre for kantede, elektroniske detaljer.

Ok, på lydsiden er han ikke fesen. Men hvad med teksterne?
Der er heldigvis ikke mange bitches og booties i Azekels sange. Sangene handler om kærlighed, men ikke altid i den gængse dreng møder pige-kategori. På ‘No Ordinary Love ’10’ synger Azekel om sin følelsesmæssigt utilgængelige far over samples af Sade og et klip fra ‘Rap fyr i L.A.’-afsnittet, hvor Will Smiths karakter gør op med sin fraværende far. Som den ærlige ‘A Song to an Unborn Child’ afslører, har sangeren nu selv faderrollen at forvalte.

Fart på faderskabet og karrieren? Kan han få det hele?
Ja! Så sent som i juli udsendte Azekel to nye numre, der peger i en mere eksperimenterende retning. ‘New Romance’s pulserende wobble-bas, skrattende lydeffekter og skæve trompeter leder tankerne hen på en anden londoner, Ben Khan, mens de vægtløse vokalharmonier og den omtågede funk-guitar på ‘Holy Matrimony’ får Azekel til at lyde som Frank Oceans glade fætter.

Lad mig komme op i hans luftlag!
Så gerne. Nyd sidste års ‘Circa EP’, der indeholder fem numre, heriblandt ‘Official ’07’ hvor en forelsket Azekel indhyldes i et tæppe af hvid støj og uldent orgel, og kryds så fingre for mere nyt.
Tekst: Pernille Smith Larsen 

AllWeAre
All We Are
41% Bee Gees på sovemedicin
26% melodisk drømmepop
21% tilbagelænet funkiness
12% Liverpool-opvækst

Liverpool, mand! Lyder de som The Beatles?
Slet ikke. Men ikke desto mindre må tiltrækningskraften fra den musikalske havneby have været stor, for medlemmerne Guro, Luis og Richard kommer fra så forskellige steder som Norge, Brasilien og Irland. De fandt sammen på Liverpool Institute for Performing Arts, der blev startet af eks-Beatlen Paul McCartney, for at lave deres melodiske og lettere funky drømmepop.

Det virker lidt søvndyssende?
All We Ares musik ville uden tvivl gøre sig godt på en døsig eftermiddag i en hængekøje i sommersolen, men kedelig er den ikke. Trioen har med rette beskrevet deres lyd som »Bee Gees på sovemedicin«, men lige så chillede, som de lyder, lige så meget nostalgisk funk er der over musikken. Tag debutnummeret ‘Utmost Good’ der med falsetvokal, groovy bas og dovne trommer lyder som lækker 70’er-soul på bedøvelsesmidler.

Bedøvet funk? What?
Hvis du stadig ikke er solgt på den kombination, skal du lytte til den seneste single, ‘Feel Safe’. Her skrues tempoet lidt – men kun lidt – op, og trioen krydrer vokalharmonierne med lidt disco. Så det giver rigtig god mening, at både Warpaint og Jungle har hevet trioen med på turné, for de mestrer både det tilbagelænede og funky.

Okay, jeg er solgt. Hvad nu?
Trioen er blevet signet til Dominos underselskab Double Six og har netop indspillet deres debutalbum med produceren Dan Carey, der har arbejdet med kunstnere som Bat For Lashes, Yeasayer og Sia. Kan man andet end at glæde sig til at høre resultatet?
Tekst: Mette Holm

Shamir
SHAMIR
36% charmerende disco og house
28% køns-transcenderende vokaler
14% country-boy-hjerte
22% selvstarterånd

Septum-ring og rockabilly-hår? Den gut ser sej ud!
Det er heller ikke for ingenting, at 19-årige Shamir Bailey blev kåret som den bedst klædte af sine jævnaldrende på det gymnasie, han for nylig dimitterede fra. Allerede som femårig begyndte Bailey at skrive sine egne sange, og i gymnasiet var han en del af duoen Anorexia, der skrev popsange i deres soveværelser.

En ung veteran altså?
Ja, og en selvlært én af slagsen. Eftersom han voksede op i en lille forstad udenfor Las Vegas, der ikke bød på meget udover golde marker og svinefarme, måtte Shamir underholde sig selv og lærte derfor at spille guitar efter bogen ‘Guitar for Dummies’ og lave beats på vintage-maskinen Dr. Groove.

Men kan han underholde mig?
Bevares. Prøv bare ‘If It Wasn’t True’, hvis hypnotisk hakkende house-synth tigger om, at du skal lave robotten på dansegulvet, eller ‘Sometimes a Man’, hvorpå Baileys lyse, skrøbelige vokal mestrer både stamme-lignende messen og divaværdige fraseringer.

Hvad så når sidestikkene melder sig?
No problemo. Som et sandt barn af internettet er Shamir tilpas i masser af genrer, så det kan vel ikke overraske, at hans første ep, ‘Northtown’, også indeholder en country-ballade? Nærmere bestemt et cover af Lindi Ortegas ‘Lived and Died Alone’ om en gravrøver med gode intentioner, hvorpå Bailey spiller akustisk guitar og synger så overbevisende vemodigt, at man glemmer alt om alder og køn.
Tekst: Pernille Smith Larsen

Læs også: Her er ugens 10 fedeste fester

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af