Folklegenden Vashti Bunyan besøger Danmark for første gang

Folklegenden Vashti Bunyan besøger Danmark for første gang

Den 18. november giver den tidløse folksangerinde Vashti Bunyan koncert på Jazzhouse i København. Briten, som snart har gennemlevet syv årtier, er med sit debutalbum ‘Just Another Diamond Day’ fra 1970 et strålende eksempel på, hvordan en kunstner kan forsvinde fra musikverdenens bevidsthed og så adskillelige år senere dukke op på ny som aldrende stjerneskud.

Tilbage i 70’erne var det ingen ringere end Rolling Stones’ Andrew Loog Oldham, der opdagede hendes store talent, og Bunyans debut er da også senere hen blevet udråbt til en af folkgenrens allervigtigste værker.

Efter tre årtier fik Bunyans navn et fornyet pust med hendes medvirken på Animal Collectives ep ‘Prospect Hummer’ fra 2005. Samme år udgav hun selv albummet ‘Lookafter’, der samlede tråden op fra den gyldne debut, og hvor de akustiske og velkomponerede folk-arrangementer igen fik lov at udfolde sig.

Læs også: Fever Ray fortolker Vashti Bunayn

Koncerten på Jazzhouse er i forbindelse med Bunyans kommende oktoberalbum, der går under titlen ‘Heartleap’, og med et set-up kun bestående af guitaristen Gareth Dickson vil det blive en mulighed for at opleve den unikke folkartist i intime ramme.

Vashti Bunyan
18. november
Jazzhouse
Billetpris: 200 kr.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af