Månedens 10 bedste mixtapes til gratis download

Det hele handler (næsten) om Chicago denne måned. Og så selvfølgelig om tidens største rap-fænomen, Bobby Shmurda.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lucki Ecks ’Body High’

Lucki Ecks er det nyeste navn på Chicagos fantastiske rap-scene, der gennem de sidste år både har frembragt nuancerede, følsomme stemmer som Chance the Rapper, Vic Mensa og Tree, og dystre drill-rappere som Chief Keef og Lil Durk. Lucki Ecks har klart mere tilfælles med førstnævnte – han er indadvendt, eksperimenterende og original. Men han afgrænser sig ikke fra byens mere dystre lyde: Man kan sagtens høre drill-spor hos Lucki Ecks. Men på en eller anden måde er musikken rykket væk fra gaden og ind på soveværelset – det er en ny original lyd fra en særdeles interessant ny rapper.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

GS9 ’Shmoney Shmurda’         

Brooklyn-rapperen Bobby Shmurdas ’Hot Nigga’ har nok været sommerens største sang i New York (hvilket man kan se på det overvældende antal af remixes, sangen har fået, senest og mest imponerende af French Montana) – og det på trods af, eller måske snarere på grund af, at nummeret lyder mere som Chicagos tordnende drill-musik end som klassisk New York-rap. Og New York-gruppen GS9 som helhed har da også taget drill-lyden til sig.

Rowdy Rebel lyder smooth som Chicago-mumlemunden ZMoney på mixtapets andet hit, det catchy ’Shmoney Dance’. Men der er også en anden forbindelse man kan trække, for Bobby Shmurda og Rowdy Rebel er henholdsvis ekstremt smooth stilist og bombastisk, buldrende, hvilket gør, at deres kemi ligner ASAP Rocky og ASAP Fergs samspil – to andre New York-rappere, der har taget lyde fra andre geografiske regioner til sig.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mick Jenkins ’The Water(s)’

Chicago-rapperen Mick Jenkins har lavet et konceptalbum om vand, der forbinder tungere lyde fra sydstatsrap med et soulet lydlandskab samt skævere lyde, der ikke ligger så langt fra Dilla-fortolkere som Flying Lotus. Midt i dette står Jenkins’ dybe, udtryksfulde stemme, der minder en smule om Isaiah Rashad fra TDE-pladeselskabet.

’The Water(s)’ er et exceptionelt album – fra åbneren, der går fra stille vande til stormvejr på få minutter til højdepunktet ’Jazz’, der blandt meget andet fortjener anerkendelse for at genoplive udtrykket ’talkin’ all that jazz’.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

King Louie ’Tony’

Den garvede Chicago-rapper King Louie opfandt drill-musik, men andre rappere – primært Chief Keef og Lil Durk – fik størstedelen af opmærksomheden, da musikken slog nationalt igennem. Men Louie har ikke ladet sig slå ud, og udgiver konsekvent strålende mixtapes tre-fire gange om året.

’Tony’ er blandt hans bedste – hans ekstremt karismatiske stemme, flow og adlibs bliver efterlignet af rappere tværs gennem staterne, men få når originalen. ’Tony’ er en tilbagevenden til helt hård og nådesløs drill-lyd: Her er færre poprap-sange eller eksperimenterende numre end på en normal Louie-udgivelse. Derfor føles mixtapet også som et projekt, der er lavet for at vise, hvem der opfandt drill, og for at demonstrere, hvem der fortsat mestrer genren.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joey Fatts ’Chipper Jones vol. 3’

Vestkystrapperen Joey Fatts’ tredje udgave i ’Chipper Jones’-serien er det med afstand bedste udspil indtil videre. Fatts – der både har bånd til ASAP- og Odd Future-lejrene, men frem for alt er kendt for sine samarbejder med Vince Staples – har altid haft lovende øjeblikke, men dette mixtape er første gang, han for alvor har kunnet bære en hel udgivelse.

Lyden er sortsynet og nihilistisk, som på New York-rap – og især Queensbridge-rap – fra 90’erne, men lydbilledet bærer også tydeligt præg af sydstatsrap. Joey Fatts navigerer gennem de dystre lydbilleder uden nogensinde at lyde overanstrengt: Han er som stamkunden på den beskidte bar, der passer perfekt ind, uden at ødelægge stemningen ved at påkalde sig for meget opmærksomhed.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The-Dream ’Royalty: The Prequel EP’

The-Dreams nyeste udgivelse er en relativt god, men også noget ujævn skikkelse, og når den kommer med på denne liste, er det primært på grund af det sidste nummer, ’Cold’, som er (hold fast!) et konceptnummer om at r’n’b-scenen er en kold pige, der afviser The-Dream til fordel for Frank Ocean, The Weeknd og Drake– og det hele foregår over Mobb Deeps ’Shook Ones pt 2’-beat fra 1995, hvilket ofte omtales som værende et af de hårdeste beats nogensinde. Det lyder – indrømmet – usædvanlig mærkeligt, men af en eller anden grund fungerer det tusinde gange bedre end det burde.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Young Thug ’1017 Thug 2’

Ikke nok med at Gucci Manes pladeselskab har udgivet fire-fem Gucci Mane-mixtapes i år, selv om pladeselskabsbossen har siddet fængslet siden sidste år, de har også udgivet fællesalbum med Gucci Mane og Atlanta-stjerner som Migos og Young Thug. Og nu kommer så ’1017 Thug 2’, et Young Thug-mixtape, der næsten uden tvivl består af gammelt materiale.

Selv coveret er suspekt: Young Thugs hoved er tydeligvis bare blevet photoshoppet ind på Wiz Khalifas krop. Hvad fanden? Alligevel er mixtapet gennemgående solidt og stedvis fantastisk, hvilket siger ikke så lidt om Young Thugs talent – lige nu er han velsagtens kongen af mærkelig, skinger, eksperimenterende trap. ’Oh Ya’ og ’Tell Her Nothing’ er blandt hans mest følsomme og lyse ballader, mens ’Strange Things’ er det mest syrede rapnummer, du kommer til at høre denne uge. »Girl, you know I love to do strange things«, synger Young Thug.

Hør albummet (der som det eneste på listen ikke kan downloades gratis) HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jeremih ’N.O.M.A. (Not On My Album)’

Jeremih gik fra at være set ned på som skaberen af ’Birthday Sex’ til at være en anerkendt stemme i bølgen af ny, innovativ r’n’b, da han udgav det fantastiske ’Late Nights With Jeremih’ i 2012. Men selv om han kan virke fremmedgjort som The Weeknd, og ikke altid går efter den mest simple løsning i sine sange, har han altid været en mere ligefrem øre-pleaser, end de sangere der nogen gange omtales som alternativ r’n’b. Jeremih kan sagtens eksperimentere, men han vil helst forføre – og det er han vanvittig god til.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil Durk ’Signed to the Streets 2’

Chicago-rapperen Lil Durks nyeste mixtape er lyden af dyster, dundrende drill-musik, der forsøger at blive mainstream. Lil Durk rapper enten i et hurtigt, følelsesladet flow, der antyder en stor indflydelse fra Meek Mill, eller i et autotunet krigshyl, der er helt hans eget. Produktionerne, der oftest kommer fra drill-kongeproduceren Young Chop (og desværre aldrig fra den tidligere faste samarbejdspartner Parris Bueller), er storladne, ildevarslende og tunge. Det er episk, mørkt og ambitiøst.

Download mixtapet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Issa Gold ’Conversations With A Butterfly’

The Underachievers har lydt som om de virkelig prøvede hårdt det sidste stykke tid. Først forsøgte de sig med trap-lyd på et noget mislykket mixtape, og senest rappede de hvert vers på deres nye album med sådan overivrighed, at man kunne blive helt forpustet af at lytte. Derfor er det slående, at The Underachievers-medlemmet Issa Golds solo-mixtape  frem for alt er vellykket, fordi det er så suverænt afslappet og selvsikkert. Mixtapet er lidt som en Curren$y-plade: Det vil snarere behage end betage, men ender med at gøre begge dele – Issa Golds solodebut er faktisk et helt enestående, smooth, jazzet og i sidste ende virkelig imponerende udspil.

Download mixtapet HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af