10 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Roskilde Festival har åbnet for publikumsønsker til programmet i 2015, og du kan selv byde ind med personlige favoritter HER. Festivalens største scene er hvert år svær at fylde ud, så her er vores bud på 10 navne (ud over Daft Punk og Rage Against the Machine…), der ville få Orange Scene til at lyse op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Frank Ocean

Hvorfor?
Frankie har kun været i Danmark en enkelt gang, og selv om hans koncert i Tap1 var solid, overlod den stadig noget til fantasien. I løbet af året har rygterne floreret om et nyt album fra den følsomme, men legesyge r’n’b-sanger, og billeder fra studiet såvel som kryptiske blog-indlæg har hintet mod, at en ny udgivelse er på trapperne eller i det mindste vel undervejs. Men er Frank stor nok til Orange? Uden tvivl. Alene af den grund, at der ville være kø hele vejen over til den orange teltdug, skulle han blive placeret på Arena. Desuden kan han noget, når det kommer til at samle folk, og det er jo det, Roskilde Festival er ude efter med deres Orange-koncerter.

Er det sandsynligt?
Det nye materiale skal vel på turné, og måske sommeren 2015 passer meget godt? Det er svært at gætte på, men hvis albumudgivelsen og den kommende turné passer rent logistisk, ville der ikke være noget galt i at kalde et Roskilde-besøg for sandsynligt. Og hey: ‘Channel Orange’-numre på Orange Scene – what’s not to love?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. AC/DC

Hvorfor?
En rockfest af dimensioner ville være i vente. AC/DC er et damptog af en rockmaskine, og selv om Malcolm Young i øjeblikket er på pause grundet helbredsmæssige årsager, har den legendariske gruppe i juli meldt ud, at de har færdiggjort et nyt album med Youngs nevø Stevie som erstatning. Selv om vi selvfølgelig helst ser, at de fokuserer på klassikerne – men sådan er det jo altid. Måske AC/DC er lidt mindre stive i leddene, end The Rolling Stones var i år?

Er det sandsynligt?
AC/DC er en evig våd drøm for Roskilde Festival, men måske 2015 er året? Forsanger Brian Johnson har udtalt, at bandet forhåbentligt har påbegyndt en ny turné inden 2014 har sukket ud, ligesom trommeslager Phil Rudd har bakket op og sagt, at en turné helt sikkert kommer til at ske. Hertil går der nogle seriøse rygter om, at AC/DC er sat til at headline næste års Glastonbury Festival i England, som finder sted ugen før Roskilde. Herfra er det jo ‘bare’ at få lagt et ordentligt bud ind. Så ville toppen af plakaten i hvert fald være sikret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Beyoncé og Jay Z

Hvorfor?
Beyoncé på Orange Scene ville være fedt. Jay Z på Orange Scene ville være fedt. Men hvorfor ikke dem begge to? Ægteparret har netop afsluttet deres On the Run-turné, og at dømme ud fra live-videoer og den 44-numre lange setliste har det været en turné, som også ville gøre sig i den absolutte top af Roskilde-bookings. Beyoncé var her solo for snart halvandet år siden, mens Jay af uransagelige årsager forbigik Danmark på sin Europa-tour sidste år. Bonnie & Clyde til Roskilde!

Er det sandsynligt?
Det er svært at sige. On the Run-turnéen virker konceptuelt som en enkeltstående fornøjelse og det er lidt svært at forestille sig, at ægteparret tager samme show med rundt på festivaler til næste år. På den anden side kunne showet kun opleves to gange på europæisk grund (begge gange i Paris her i weekenden), så måske de forbarmer sig og tager tourbussen rundt om i Europa. Mere sandsynligt er det måske, at Beyoncé tager på en soloturné med det dog (til næste sommer) lidt gamle ‘Beyoncé’-album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Suspekt

Hvorfor?
Suspekt har længe befundet sig i toppen af dansk hiphop – noget deres nye album ‘V’ bestemt ikke laver om på. Den beskidte Albertslund-trio er desuden kendt for nogle yderst livlige live-shows, og både pladesalg såvel som bred omtale vidner om, at de efterhånden burde være store nok til Orange Scene – lidt ligesom L.O.C. fik en plads på den store scene tilbage i 2011. En dysfunktionel fest, og et velfortjent skulderklap, skulle det blive en realitet.

Er det sandsynligt?
Suspekt har en Danmarkturné linet op i efteråret, men der er absolut intet, der taler imod, at trioen ikke skulle ramme festivalerne sommeren 2015. Spørgsmålet er hvor – måske bare dem allesammen? En Orange-tjans er måske ikke helt oplagt, men hold kæft, hvor giver det et eller andet sted meget mening.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Disclosure

Hvorfor?
Brødrende Lawrence spillede godt nok på Apollo-scenen så sent som i 2013, men har siden turneret verden rundt med et hav af meget større festivaljobs under bæltestedet. Som den britiske tradition foreskriver er de blevet et arenastort houseact, der med vokale gæster og de to brødres live-instrumentering bare egner sig godt til at lave folkefest, hvilket vi også fik en (om end mindre) smag på, da de spillede for et udsolgt Store Vega senere i 2013. Den helt store fest på Orange Scene kan være svær at ramme (med mindre man hedder Major Lazer), men Disclosure kunne være et godt bud på det elektroniske navn, der skal samle masserne i 2015.

Er det sandsynligt?
Hvis Disclosure skal på Roskilde i 2015 kræver det naturligvis, at de udgiver et nyt album i mellemtiden – de kommer ikke tilbage kun med ‘Settle’. Da brødrene har haft umenneskeligt travlt med at turnere er rygterne om et nyt album sparsomme (selv om studietid i september har været oppe at vende), men de skyder med jævne mellemrum singler såvel som remixes ud til folket, så det er ikke utænkeligt, at de arbejder hurtigt og får et nyt album ud af vagten før Roskilde. I så ville der også være gået to år siden ‘Settle’, og hvilken bedre måde at fejre det på end med festivaljobs over sommeren?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kanye West

Hvorfor?
Hvor skal vi begynde… Med den aflyste juni-koncert? Kanye i vitterlig talt topform på Made in America-festivalen for et par uger siden? Albumefterfølgeren til ‘Yeezus’, der rygtes til at udkomme allerede i år? Indrømmet, vi får nok aldrig den sagnomspundne ‘Yeezus’-tour at se på dansk jord, men på Made in America viste Kanye, at et enkelt backdrop og en mikrofon faktisk er alt, hvad han behøver for at lave et guddommeligt show.

Er det sandsynligt?
Yeezus works in mysterious ways… Og med den aflyste koncert før sommeren er det ikke til at vide, hvornår Kanye igen får lyst til at prøve at begive sig mod det europæiske. Men hvis det nye album lander i 2014 virker sommeren 2015 faktisk ikke helt udelukket. Og så har han jo altså været på Roskilde Festival to gange før.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Black Hippy-crew: Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Jay Rock & Ab-Soul

Hvorfor?
Kendrick Lamar fyldte i 2013 Arena på egen hånd, så hvis hele Black Hippy-crewet skal til Roskilde, er det nødt til at blive på Orange Scene. Og hvilket hiphop-show, det ville blive. Et nyt Kendrick-album rygtes ude i 2104, Schoolboy Q rider stadig på ‘Oxymoron’-bølgen, Ab-Soul leverer varen (dog uden det brede gennembrud), og Jay Rock er ligeledes på trapperne med nyt materiale. Både Odd Future og ASAP Mob kan finde ud af at turnere i samlet flok, men vi vil faktisk allerhelst se Black Hippy-drengene.

Er det sandsynligt?
Det kommer umiddelbart an på én ting: Om den nærmeste fremtid kommer til at byde på det kollektive Black Hippy-album, som mangt en hiphop-fan i øjeblikket drømmer om. Og der har været lidt syn for sagen. Ifølge et Billboard-interview fra februar skulle Dave Free, Lamars manager og co-president i Top Dawg Entertainment, have udtalt, at et Black Hippy-album var muligt i løbet af 2014. Skulle det blive en realitet er det bestemt ikke utænkeligt, at de fire rappere ryger på en posse-tur.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Massive Attack

Hvorfor?
De britiske triphop-legender er ikke kendte for hverken at udgive musik hyppigt eller give mange koncerter. Netop derfor ville de være et scoop til Orange Scene. Briterne skal selvfølgelig ikke spille bare for at spille, men Robert Del Naja udtalte i 2013, at gruppen sigtede mod at udgive et nyt album i 2014 – og det endda med bidrag fra Tricky, der ikke har været at høre på Massive Attack-materiale i mange år. Gruppens eftermæle kan i disse år høres tydeligt i den alternative r’n’b, og det ville derfor være dejligt med nogle virkelige mestre i dystre, filmiske stemninger. En kollektiv Orange-trance.

Er det sandsynligt?
Massive Attack spillede på Roskilde Festival i 2003, så lidt præcedens er der da. Ellers er det vigtigste holdepunkt nok, at gruppen overhovedet spiller live. De gav koncert på den islandske Secret Solstice-festival i juni og rammer i oktober Mexico og USA med fem koncerter – nogle af dem endda på festivaler. Skulle det nye album blive en realitet kan man kun forestille sig, at turnévirksomheden bliver skruet op i 2015.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Eminem

Hvorfor?
Det er sørgeligt, men sandt: Eminem har af uransagelige årsager aldrig givet koncert i Danmark, hvor det tætteste vi har været var en aflyst Parken-optræden i 2005. Meningerne om sidste års ‘The Marshall Mathers LP2’ var delte (vi var ikke så overbeviste), men faktum er, at Eminem er de sidste 15 års måske allerstørste rapstjerne, og en koncert på Orange Scene ville formentligt være som et ungdomssoundtrack genspillet for en stor del af publikum. Krydret med lidt hits fra hans seneste tre album – det kommer man jo nok ikke udenom.

Er det sandsynligt?
Historien taler jo af gode grunde imod det. Men ser man glasset som halvt fyldt er der decideret ikke noget, der taler imod det. Eminem har netop været på The Monster Tour med Rihanna, men giver allerede i løbet af september og oktober nye solokoncerter. Han er bestemt ikke sky for at spille live, det store problem virker bare til at være, at han åbenbart ikke er så vild med Europa (og Danmark). Kunne Roskilde lave om på det, ville mange ånde lettet op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Beck

Hvorfor?
Beck har ikke spillet i Danmark i otte år, men så sent som i marts teasede amerikaneren, at hans turné ville ramme vores breddegrader i sensommeren. Hvis folk rent faktisk også skal have tid til at købe billetter virker det efterhånden til, at vi kan skyde en hvid pil efter den oplevelse, men det ændrer nu ikke på, at det ville være umådeligt fantastisk at se den hamskiftende sangsmed give koncert med sit seneste, fremragende album ‘Morning Phase’ i front.

Er det sandsynligt? 
Lad os bare sige, at det ikke er utænkeligt. En del af historien med Beck er, at han de sidste mange år har kæmpet med en rygskade, der har holdt ham fra at spille live, men det virker til, at han er kommet lidt tilbage på sporet. Fra april og frem til nu har Beck turneret USA nogenlunde tyndt, så det næste skridt er vel en Europa-turné. Ryggen skal dog lige have en pause, så sommeren 2015 passer meget godt.

Læs også: Roskilde Festival starter musikken en dag tidligere i 2015 – og lukker allerede lørdag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af