Her er 18 koncerter du skal opleve i oktober

Fra FKA Twigs og The War on Drugs til danske turnéer med The Minds of 99 og Malk de Koijn. Få overblik over oktobers bedste koncerter.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rumskib: Ryan Hemsworth + RL Grime
1. oktober, Lille Vega

Byd oktoberkulden velkommen med et nyt musikalsk klubkoncept, der fører to af den elektroniske musiks mest prominente talenter sammen i et hårdtpumpet festfyrværkeri. Konceptet, der styres af Eloq, går under navnet Rumskib, og byder første dag i oktober på canadiske Ryan Hemsworth og amerikanske RL Grime i en dobbeltkoncert, der kommer til at fremvise de to produceres hiphop-glade hjerner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chorus Grant
Turné fra 1. oktober

Chorus Grant aka Kristian Finne Kristensen tager på turné i Danmark med sit tilbagelænede, men mildt eksperimenterende soloprojekt, der sidste år kulminerede med det flotte album ‘Space’. Kristensen kendes også som den ene halvdel af Cancer, men det er altså hans egen groovy folkafart, med både lyrisk og musikalsk overskud, der er i fokus på en række datoer rundt om i landet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Seinabo Sey
2. oktober, DR Koncerthuset

Soulsangerinden Seinabo Sey har en misundelsesværdig musikalsk fremtoning – både hvad angår svenskerens imponerende og fyldige vokal, men i særdeleshed de dybdefulde electroproduktioner, der med masser af saft og kraft ikke er bange for at hive fat i prangende gospeltraditioner. Førstesinglen ‘Younger’ har vist stort hitpotentiale – et nummer, man uden tvivl vil kunne opleve, når hun besøger DR Koncerthuset.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kidd
Turné fra 3. oktober

Kidd er en kunstner, der lever højt på dels at forarge med sine endeløse og ofte vittige udskejelser, og dels på at underholde folket, hvilket hans første regulære album, ‘Kiddæssancen’, formåede på uhøjtidelig vis. Nu tager Nicholas Westwood Kidd på turné, hvor man både kan forvente de nye sange samt gamle kendinge i en uregerlig live-cocktail.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Antlers
6. oktober, Lille Vega + 11. oktober, Voxhall

Deres seneste album ‘Familiars’ var måske ikke et pletskud, men stemningsmættede The Antlers har altså før skabt magi på album som ‘Burst Apart’ og det åndeløse og hyldede ‘Hospice’. Så er man i den smådystre ende af stemningsbarometeret, kan man vist roligt kigge forbi Lille Vega og Voxhall til en nervepirrende og formentligt hjertevridende oplevelse.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Aid Kit
10. oktober, Voxhall + 11. oktober, Koncertsalen

Yndig sangskrivning, strygerarrangementer og engleskønne kvindevokaler går harmonisk hånd i hånd, når svenske First Aid Kit giver koncerter. Så sent som år udgav søstrene deres tredje album ‘Stay Gold’, hvor særligt deres country-rødder kom til udtryk gennem en stærkt dragende længselsfuldhed. Samtidig løftede tilførelsen af et symfoniorkester de sprudlende sangharmonier til et endnu højere niveau, og det hele skulle være muligt at opleve live, når duoen giver to danske koncerter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

B.O.C.
11. oktober, Train + 17. oktober Pumpehuset

Rapperne Kesi, Gilli og Benny Jamz (også kendt som Højer Øye) har til trods for en længere historie aldrig giver officielle fælleskoncerter som B.O.C. Kollektivet aflyste en Danmarkturné i 2013, men i kølvandet på nye ep’er fra Gilli og Hæjer Øye er det nu blevet tid til to koncerter i Aarhus og København.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tambourhinoceros koncertaften: Treefight for Sunlight, 4 Guys From the Future, PRE-Be-UN
11. oktober, Forbrændingen

Tambourhinoceros er klar til en smukt sammensat koncertoplevelse, når tre af pladeselskabets navne pryder plakaten til en enkelt aften på Forbrændingen. Her vil Treefight For Sunlight stå for pulserende poplandskaber, 4 Guys From the Future for organisk og rocket drømmepoesi, mens PRE-Be-UN vil lade synthesizerne gå i forførende selvsving.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nikolaj Nørlund
Turné fra 16. oktober

Den stilfulde sangskriver tager på dansk efterårsturné med sit seneste billedmalende udspil ‘Det naturlige’ i kufferten, men den danske rockpoet har meget mere i skuffen med en lang karriere bag sig som både musiker, producer og pladeselskabschef hos Auditorium. En institution på den danske rockscene.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Minds of 99
Turné fra 16. oktober

Balancerende mellem Kliché og Joy Division har den frembrusende sekstet etableret sig en markant position på tidens danske rockscene og krydret med stærke koncerter på både NorthSide og Roskilde Festival. Bandets debutalbum var både euforisk smittende og energisk kompromisløst, og med hits som ’Det er Knud som er død og ‘Barn af min tid’ kan man i øjeblikket ikke komme i meget bedre dansksproget rockselskab.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Malk De Koijn
Turné fra 17. oktober

Den gennemskøre raptrio var på deres seneste turné i 2012 som sidegevinst til comebackalbummet ‘Toback to the Fromtime’, men nu er gruppen (der netop har fejret 20 års jubilæum) klar med en intens efterårsturné. Malk De Koijn vil her rejse landet tyndt for at berige danskerne med deres helt eget univers af lyriske særheder – en rablende koncertoplevelse, som trioen senest fremviste til jubilæumskoncert i Frederiksværk.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hessle Audio: Pangaea, Pearson Sound, Ben UFO
17. oktober, Culture Box

Det britiske pladeselskab Hessle Audio overtager Culture Box’ hovedetage, når de tre dj’s og producere Pangaea, Pearson Sound og Ben UFO er sat til at besidde pladespillerne fra åbning til luk. Selskabet blomstrede op under dubsteppens velmagtsdage i slutningen af 00’erne, men som den britiske klubmusik har aktørerne bevæget sig i øst og vest mod udtryk, der blander det meste fra både grime, techno, house og basmusik.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sound of Copenhagen
18 oktober, DR Koncerthuset

DR Koncerthuset åbner igen dørene for Sound of Copenhagens musikudvalg til et eksklusivt koncertarrangement, hvor nye talenter og mere rutinerede kræfter fra den elektroniske scene vises frem. Oplev blandt andre Tomas Barfod, Oceaán, Kill J, Sekuoia, Rosemary og AV AV AV.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

FKA Twigs
19 oktober, Store Vega

FKA Twigs er en af årets mest omtalte musikere, og Store Vega bliver efter alt at dømme omdannet til et pirrende mørkekammer, når den britiske sangerinde serverer sin åndeløst forførende og fornyende r’n’b. Tahliah Barnett har tilmed begået et af årets mest roste album med ‘LP1’, der på eminent vis udtrykker hendes kunstneriske nysgerrighed med stemningsmættede og kryptiske lydlandskaber appellerende til det triphoppede. Dette er FKA Twigs første koncert på dansk grund.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cancer
Turné fra 23. oktober

Selv om Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant) og Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine) har deres musikalske ophav i andre sammenhænge, kan man ikke fornægte kvaliteten af deres fællesprojekt. Debutalbummet ‘Ragazzi’ fra juni var propfyldt med frodige eksperimenter, hvor utilregnelige sangstrukturer blev tilført et vist drys sofistikeret popstøv, og nu kan sangene opleves i tre danske byer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The War on Drugs
26. oktober, Voxhall

The War on Drugs udgav med ‘Lost in the Dream’ et af årets hidtil bedste rockalbum, og gav også en smagsprøve på deres stemningsmættede rockmelankoli i Store Vega. Philadelphia-kvartetten laver musik til landevejen, og ‘Lost in the Dream’ er med vores anmelders ord »et mageløst soundtrack til stenede dagdrømmere«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shabazz Palaces
28 oktober. Lille Vega

Sidst den amerikanske hiphop-duo var på dansk grund gav de koncert under CPH:DOX til en af de stemningsmættede AUDIO:VISUALS-arrangementer i 2012 – en koncert, der fulgte op den dunkle og poetisk forførende Danmarksdebut i Bakkens kolonihavebaggård samme år. Nu vender duoen tilbage, og det med deres stærkt eksperimentelle andet album ‘Lese Majesty‘ i bagagen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schultz and Forever
Turné fra 30. oktober

Det danske sangskrivertalent har drypvist givet os smagsprøver på sit store musikalske potentiale. Blandt andet med den farligt smukke ep ‘Céline’ og efterfølgende fremvisende en ny stil på ‘P.O.V.’ og ‘Silvia’ – to numre, der begge modtog vores  Top Track-mærkat. Jonathan Schultz’ nye ep er lige på trapperne, og det er altså dét materiale, man først og fremmest kan forvente på den kommende miniturné.

Læs også: 10 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af