Roskilde Festival starter musikken en dag tidligere i 2015 – og lukker allerede lørdag

Roskilde Festival starter musikken en dag tidligere i 2015 – og lukker allerede lørdag

Roskilde Festival gør opbrud med traditionerne. I over 40 år har festivalen lukket ned om søndagen, men i 2015 er det officielle musikprogram skubbet et døgn frem.

Det betyder:
1. Musikken på pladsen starter allerede onsdag.
2. Hele Roskilde Festival lukker ned lørdag nat. Der er intet musik om søndagen.

Formålet er ifølge Roskilde Festival at skabe en mere festlig oplevelse, hvor festivalen slutter, mens deltagerne endnu er helt på toppen.

»Roskilde Festival skal fremover slutte med et kæmpe brag. Ved at gøre lørdagen til den sidste dag tror vi, at mange flere deltagere forbliver i fælleskabet på festivalpladsen til det allersidste frem for at rejse hjem. Søndagen har de seneste år været dagen, hvor mange forbereder sig på at drage hjem eller forlader pladsen. Så vi tror, at vores kernepublikum vil værdsætte en finale lørdag nat, hvor de kan feste sammen med samme høje energi og nysgerrighed som de andre dage«, siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

Dertil skulle der også være nogle bookingmæssige fordele, da det skulle være nemmere at bringe store navne til festivalen på en onsdag end i weekenden.

»Vi har oplevet, vi må give afkald på nogle rigtig attraktive kunstnere, fordi mange af de store internationale festivaler typisk ligger i weekenderne og derfor har bud efter kunstnere på de samme tidspunkter. Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden«, Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

I 2015 hedder Roskilde Festival således lørdag til lørdag og kommer til at foregå i otte dage fra 27. juni til 4. juli.

Læs også: Status: De seks bedste ting ved årets Roskilde Festival – og to mindre gode

Læs også: Roskilde Festival: Publikums yndlingskoncerter – plus de største skuffelser

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af