Top Track: Kendrick Lamar ‘I’

Top Track: Kendrick Lamar ‘I’
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Praise the Lord. Efter to år med turné og et hav af gæstevers og samarbejder har Kendrick Lamar igen rettet fokus mod det vigtigste: Sig selv.

Singlen hedder ‘I’, og er det første vi hører fra det kommende Kendrick-album, som er blevet rygtet til at udkomme inden viseren slår 2015. Nummeret, der først var rygtet til at hedde ‘I Love Myself’, er dog ikke egocentreret blær – selv om mantraet prædikes flere gange.

Hør bare introen, hvor følgende ord leveres af en stemme, som imiterer en opildnet pastor eller en tale, der leveres til folket:
»We got a young brother that stands for something / we got a young brother that believes in all of us / brother Kendrick Lamar / he’s not a rapper / he’s a writer, he’s an author / and if you read between the lines / you’ll learn how to love one another / but you can’t do that without loving yourself«.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om Kendrick Lamar

Som man hørte i dannelsesrejsen på ‘good kid, m.A.A.d City’ er Kendrick blevet the good kid. Du skal elske dig selv, før du kan elske din næste. Og selv om verden nogle gange er fucked up, går det hele, hvis man har troen på sig selv. Hvilket her bliver formidlet i en produktion fra Rahki, som er noget mere groovy, end hvad man hørte på albumforgængeren. Men igen: Det er svært ikke at lave noget, der har en positiv klang, når man sampler guitarriffet fra The Isley Brothers’ ‘Who’s That Lady’.

Noget andet spændende er selvfølgelig, om ‘I’ passer ind i en narrativ sammenhæng som ‘good kid, m.A.A.d City’. Da netop det konceptuelle omslag gav albummet den klassikerstatus, det allerede har i dag. Men der fortalte Kendrick jo netop hele sin gadehistorie – så skal han nu til at prædike livsbekræftende budskaber over et helt album? Det ville, prisværdigt eller ej, være lidt ærgerligt.

Læs også: 10 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Seneste Top Track: Iceage ‘How Many’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af