10 navne der bør headline NorthSide

Bookerne hos NorthSide har altid været glade for rockmusik, gerne fra England, krydret med mere poppede indslag samt større elektroniske feststartere – og sidste år var der sågar blevet plads til udenlandske hiphop-indslag. Med kampagnen Help-A-Booker-Out åbnede NorthSide i sidste uge op for publikumsønsker til 2015, så her er vores bud på ti navne, der på tværs af profilen ville pryde toppen af næste års festivalplakat. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Chance the Rapper

Hvorfor?
NorthSides hiphop-profil er stadig i udviklingsstadiet. Sidste år bød på mainstream-stjernen ASAP Rocky, men også på veteranerne i Jurassic 5. »Et af kriterierne for urban- og hiphop-scenen har været, at det skal være noget, hvor vi føler, der er en crossover-effekt«, sagde festivalens talsmand John Fogde til os i et interview tidligere på året, og Chance er i forlængelse af Rocky en rapper, der har masser af fans udenfor hiphop-miljøet, så han burde umiddelbart passe fint til NorthSides hiphop-profil. Det genialt skøre ’Acid Rap’-mixtape kunne være fantastisk endelig at opleve på dansk jord, ligesom Chance jo også et flyttet sammen med James Blake i L.A. for at arbejde på ny musik. 2015 burde byde på et nyt album.

Er det sandsynligt?
Chance aflyste jo sin optræden på Roskilde Festival i sommer, og det bare 30 minutter før showstart. Hvilket selvfølgelig ikke var et vildt sympatisk træk, men vi vælger at tro på, at han havde en virkelig god grund til det. Og så viser det jo, at det altså er muligt at få ham til landet. Chance har kun få koncerter planlagt, men måske det er fordi, han skal til at indspille en masse musik og så turnere sommeren 2015? Det er bestemt ikke usandsynligt.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lorde

Hvorfor?
Lorde er den eneste genganger fra sidste års liste, og det er der sådan set en rimelig god grund til: Vi vil vildt gerne opleve den newzealandske stjerneskud i Danmark komplet med de der små mærkelige ryk. Og så passer hun umiddelbart fornemt ind i NorthSides profil som en forlængelse af dette års Lana Del Rey-booking.

Er det sandsynligt?
Lorde mangler endnu at begive sig ud på en omfangsrig Europa-turné, og lander den til sommer ville NorthSide være oplagt. Oplagt er dog ikke nødvendigvis lig med sandsynligt, og spørgsmålet er, om Lorde til den tid sidder begravet i et nyt album efter allerede at have turneret rigeligt med ’Pure Heroine’. Hun spiller i øjeblikket koncerter i New Zealand og Australien, men ingen kan jo spå om 2015. Så at afvise det er det sidste, vi vil gøre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Jungle

Hvorfor?
Kan Jungle bære en koncert på en af NorthSides store scener, tænker du måske? Ja, er det korte svar. Live bliver duoen bestående af Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland omdannet til et syv mand stort orkester, og den sprudlende og moderne soul er næsten som skabt til at blive spillet på festivaler. Tjek bare ovenstående klip fra sidste års Glastonbury Festival. Jungles november-koncert i Lille Vega har desuden været udsolgt i mange måneder nu, så efterspørgslen er der.

Er det sandsynligt?
På trods af, at Jungle i starten af karrieren var præget af en hvis grad af hemmeligholdelse, har duoen nu her absolut ingen problemer med at vise sig frem live. Med deres band har de på givent tidspunkt intet mindre end 54 koncerter i støbeskeen, der strækker sig fra nu og helt indtil marts 2015. Bevares, måske de er lidt trætte til den tid, men det ville bestemt ikke være usandsynligt, at de også tog festivalcirkusset i 2015 med, og i den forbindelse NorthSide.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Thom Yorke

Hvorfor?
Yorke er en af rockens allerstørste sangskrivere de sidste tyve år, selv om han begår sig i et mere elektronisk terræn, når Radiohead-kammerater får lov til at sidde på sidelinjen. Hans andet soloalbum ’Tomorrow’s Modern Boxes’ (det første, ’The Eraser’, kom i 2006), er om end endnu mere elektronisk funderet end sin forgænger, og hans dystre universer ville bestemt tage sig godt ud, når mørket har lagt sig over Aarhus.

Er det sandsynligt?
Den er svær. Yorke har aldrig været på en decideret soloturné, men har jo igen også kun udgivet to album på ni år. Måske han nu her får lyst til at optræde live med ’Tomorrow’s Modern Boxes’? Og ja, skulle der komme en Radiohead-plade i mellemtiden, skal NorthSide da være mere end velkommen til bare at booke dem allesammen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. S!vas med venner

Hvorfor?
S!vas har allerede bevist, at han er overlegen på en festivalscene. Dette års Roskilde-optræden var dog pre udgivelsen af den politisk anlagte ep ’d.a.u.d.a. II’, og rapperens revolutionære protest-trap fungerer i sin banger-form endnu bedre på et par store højttalere. Med alle de nye sange på menukortet, samt en mulighed for at have øvet dem lidt mere live, ville en aften med S!vas i spidsen være en oplagt mulighed for at servere den danske hiphop-ungdom, som i disse tider står så stærkt. Hiv nogle af dem fra Hukaos med, Ukendt Kunstner, eventuelt Gilli, og gnisterne ville flyve på NorthSide.

Er det sandsynligt?
S!vas har lige i øjeblikket kun en enkelt koncert på programmet (i november i DR Koncerthuset), så han går uden tvivl og pønser på en længere turné as we speak. Festivaler er oplagte, og det eneste spørgsmål er umiddelbart, om NorthSide synes, at det passer ind i hiphop-profilen, da bookingerne af nyere danske navne indtil videre har strejfet uden om denne gren af talenter. Vi stemmer for at prøve det af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. TV on the Radio

Hvorfor?
Til november er det tid til TV on the Radios femte album ‘Seeds’, der allerede tegner utroligt godt takket være stærke singler som ‘Happy Idiot’ og ‘Careful You’. Albummet bliver newyorkernes første siden bassist Gerard Smiths tragiske bortgåen til cancer, men det virker til, at bandet har bearbejdet sorgen fornemt ind i musikken til noget både melankolsk og stærkt. Bandet spillede en gribende koncert på Roskilde Festival i 2011, så nu må det være NorthSides tur.

Er det sandsynligt?
Selve tidshorisonten giver meget god mening. Bandet giver i øjeblikket koncerter rundt omkring i USA, men sommeren virker oplagt til en større Europa-turné, der naturligvis indbefatter festivaler. Det er umiddelbart bare at lægge et bud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. La Roux

Hvorfor?
Fem år skulle der gå, før Elly Jackson for nyligt vendte tilbage med rødmossede La Roux – i mellemtiden havde producer Ben Langmaid forladt projektet, og Jackson laver nu musikken med den nye samarbejdspartner Ian Sherwin. Og mens nogle måske troede, at tiden var løbet fra Jackson og hendes 80’er-glade synthpop, overraskede albummet ’Trouble In Paradise’ i den grad med en yderst stil- og træksikker omgang disco-inspireret popmusik med hooks i lange baner. Kombineret med hits fra debutalbummet kunne det blive en mere end gedigen popfest, hvis Jackson får et sent tidspunkt, der passer til fest.

Er det sandsynligt?
Bestemt. ’Trouble In Paradise’ er fra juli, og La Roux har helt sikkert ikke afsløret deres fulde tourplaner endnu. November byder på en god række koncerter rundt i UK (og et par stykker i resten af Europa), men festivaler anno 2015 passer perfekt til at tage albummet med videre rundt. Specielt nu, hvor julitidspunktet gjorde, at Elly Jackson ikke kom med på de fleste juni/juli-festivaler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kendrick Lamar

Hvorfor?
Jovist, der er flere om buddet, men Kendrick er uden tvivl en af disse tiders allermest populære rappere. Og taler man om den crossover-appel, som NorthSide efterlyser i deres hiphop-navne, er Kendrick nok næste års mest oplagte rap-navn for festivalen af hive til Aarhus. Singlen ’I’ udkom for nyligt, og hans næste album lander formentligt i slutningen af året eller de første par måneder af 2015. Det bliver stort, og det ville en NorthSide-koncert også være.

Er det sandsynligt?
Det er meget svært at gætte på. Kendrick har ingen koncerter planlagt lige pt., da han efter alt at dømme lægger alle kræfter i sit kommende album i øjeblikket. Hvornår, og hvordan, han har tænkt sig at turnere i kølvandet på det, må tiden vise. Men holder ovenstående tidshorisont vand er sommeren jo oplagt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. St. Vincent

Hvorfor?
St. Vincent har uden tvivl lavet et af årets allerbedste album med sit fjerde, selvbetitlede af slagsen. Så skuffelsen var monstrøs, da bagkvinde Annie Clark en måneds tid i forvejen aflyste sin planlagte koncert på dette års NorthSide. Vincent er et geni med en guitar, har styr på sine visuelle aspekter og er ikke bleg for at inkorporere både humor og lidt dansetricks i sine optrædener. Hun spiller godt nok i Aarhus og København i november, men det ville nu være fedt at se hende på en festivalscene.

Er det sandsynligt?
Clark turnerer i øjeblikket på livet løs og har omkring 50 koncerter planlagt fra nu til og med starten af februar. Måske hun vælger at slappe lidt af efter det, men igen: Hun skylder jo… Play the guilt card.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. SBTRKT

Hvorfor?
SBTRKT burde kunne levere en nattefest i nogenlunde samme skala som Justice, Rudimental og Robyn & Röyksopp for eksempel har gjort det før i tiden. Aaron Jeromes andet album ’Wonder Were We Land’ er netop landet, og briten er stadig på forkant af den elektroniske musik med et hav af spændende samarbejdspartnere – måske Sampha skal med live? Rapporter i løbet af sommeren har meldt, at SBTRKT er i topform, når det kommer til festivaloptrædener.

Er det sandsynligt?
I løbet af oktober og november står den på koncerter i både USA, Europa og Australien, men da albummet netop er udkommet i september, virker det oplagt at tage det med på festivaler i 2015. Festnavnene er altid et sats, men vi tror på SBTRKT.

Læs også: 10 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Læs også: NorthSide og Roskilde har åbnet for billetsalget – få overblik over de mange billettyper

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af