18 album du skal glæde dig til i november

November er lig med mørke, men også nye udspil fra TV on the Radio, Röyksopp, De Eneste To og Ariel Pink. Så op med humøret.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yung ‘Falter’, (3. november)
Aarhusianske Mikkel Holm har med sit punkbetonede alias Yung vist fornemme takter som garagerocker per excellence – blandt andet med den guitarmelodiske ‘Nobody Cares’ samt det bidske Top Track ‘Imaginary Calls’. ‘Falter’ er Holms debutalbum som Yung, men han har masser af andet materiale på samvittigheden i forskellige konstellationer, så albumformatet burde blive en saml sag.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ryan Hemsworth ‘Alone For the First Time’ (3. november)
Den canadiske producer har udgivet en solid bunke ep’er tidligere i karrieren, men toppede det hele med debutalbummet Guilt Trips’ fra sidste år, der viste hans fornemmelse for at kombinere pop, drømmende electronica og hiphop-beats. Nu er tiden kommet til album nummer to, hvis ventetid man kan forsøde med den længselsfulde single ‘Snow in Newark’, der byder på inderligt vokalarbejde af Dawn Golden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dean Blunt ‘Black Metal’ (3. november)
Når Dean Blunt ikke er den mandlige halvdel af duoen Hype Williams finder han tid til at rode med eget materiale, og i den forbindelse er han snart klar med sit tredje soloudspil. Hype Williams har gennem et årti givet os svært tilgængelige og uforklarligt bundløse electrolandskaber, mens Blunts egne produktioner dog har budt på mere bløde og ligefremme stemninger, hvilket hans seneste stilfærdige og hjertevarme ‘The Redeemerv fra 2013 var bevis på. Dog har det kommende album fået den noget mere udfordrende titel ‘Black Metal’, selv om noget siger os, at titlen skal tages med et gran salt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lars H.U.G. ‘10 sekunders stilhed’ (3. november)
Selv om Lars Hugs gamle band Kliché blev indstillet tailbeg i 1985, har den danske rockfrontløber udgivet en bunke soloalbum – det seneste dog helt tilbage i 2003. H.U.G. var dog tilbage til en århusianske hitparade på sommerens Northside Festival, og nu er han klar med sit første soloalbum i 11 år – og det altså på dansk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Les Sins ‘Michael’ (3. november)
Bloc Partys Kele Okereke udforsker elektronikken på egen hånd, og også Chaz Bundick aka Toro Y Moi har brug for andre kanaler (i dette tilfælde Les Sins-aliasset), når han forfalder til et mere klubpræget og dansevenligt udtryk. Les Sins’ hårdtslående debutsingle ‘Bother’ bobler af funky samples og et mesterligt underspillet synthorgel – umiddelbart lader det til, at Bundick hoster op med flere overraskelser end Keles noget søvndyssende ‘Trick’ fra i år.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Arca ‘Xen’ (3. november)
Den venezuelansk-fødte producer har allerede bevist, at han er on a roll, når det handler om de mørke og skælvende produktionslandskaber. Som producer af FKA Twigs’ stilistiske mesterstykke ‘EP2’ og medproducer på Kanye Wests ‘Yeezus’ er Arca blevet en ombejlet herre, og han skal nu også producere Björks kommende album. Dog har han alligevel fået tid til at arbejde på sit helt eget soloalbum, ‘Xen’, hvorfra singlen ‘Thievery’ allerede varsler om et stærkt og ikke mindst foruroligende dyk ned i producerens underbevidsthed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Deptford Goth ‘Songs’ (3. november)
London-poeten Daniel Woolhouse står klar med ‘Songs’, efterfølgeren til hans halvandet år gamle debutalbum ‘Life After Defo’, der var fuld af atmosfærisk vemod. Woolhouse nye single ‘Two Hearts’ lover dog med akustisk piano, lystsindigt trommespil og organiske korstykker om øget fokus mod en mere varm og åbenhjertig r’n’b-lyd. Også selv om producerens dybsindige drømmevokal stadig skaber en vis melankolsk genlyd.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wildbirds & Peacedrums ‘Rhythm’ (3. november)
Den svenske duo er snart ude med deres fjerde udspil ‘Rhythm’, der byder på nye kompositioner fra det klangfulde rytmemonster. Øverst kan du høre ægteparrets groovebaserede førstesingle ‘Offbeat’, der summer af musikalske variationer over både samba, folk og soul, mens Mariam Wallentins forførende vokaludråb forekommer flygtigt flirtende med verdensmusikalske undertoner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oh Land ‘Earth Sick’ (10. november)
Forleden slap Nanna Øland den hårdtslående musikvideo til førstesinglen ‘Head Up High’, og i dag har vi så fået det mere melankolske og nærværende titelnummer. Oh Land er ikke til at slå ud, og det virker til, at hendes fjerde album bliver endnu en fin kombination af sprudlende electropop og mere ømme stunder.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Parkay Quarts ‘Content Nausea’ (10. november)
Siden de amerikanske rødder fra Parquet Courts udgav deres hæsblæsende og skæve debutalbum ‘Light Up Gold’ i 2012 har de ikke just imponeret – der blev for eksempel ikke føjet meget til paletten på dette års ‘Sunbathing Animal’. Nu forsøger kvartetten sig med et nyt, modereret bandnavn, så man kan kun håbe, at det også betyder, at der kommer nye musikalske variationer fra de populære rockdrenge, der tidligere har imponeret i stor stil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hookworms ‘The Hum’ (10. november)
Med den støjpunkede kvartet Hookworms har England tilsyneladende ført Sex Pistols’ ånd videre i en dog mere psykedelisk udgave. Særligt beviste bandet deres store gennemslagskraft med en insulinindsprøjtning af en koncert på årets Roskilde Festival, og nu er de altså klar med det nye album, ‘The Hum’, hvorfra førstesinglen ‘The Impasse’ byder på pirrende rockeufori og skingre chokbølger, mens andensinglen ‘On Leaving’ giver os repetitive riffrundgange og et hypnotisk syreorgel.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Röyksopp ‘The Inevitable End’ (10. november)
Efter at have annonceret deres sidste udgivelse i klassisk albumformat med den samtidig altomsluttende titel, ‘The Inevitable End’, har Röyksopp for alvor lagt op til et afslutningsbal af berusende karakter. Der er blevet varmet op med Robyn-samarbejdet ‘Do It Again’, og førstesinglen ‘Skulls’ var et synthtungt klubnummer med et let forførende basriff, mens den Jamie McDermott-gæstede ‘You Know I Have To Go’ var en inderlig, hjerteskærende ballade med melodisk overskud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

TV on the Radio ‘Seeds’ (17. november)
TV on the Radio har siden deres opkvikkende ‘Nine Types of Light’ mistet bassisten Gerard Smith, men heldigvis langt fra deres forførende kraft som originale rocksmede. Kvartettens kommende album ‘Seeds’ har allerede beriget os med hele to singler, det guitardrevne popsmæld ‘Happy Idiot’ og kærlighedsbraget ‘Careful You’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Andy Stott ‘Faith in Strangers’ (17. november)
Den Manchester-baserede producer har siden 2006 givet os tre eminente album, herunder ‘Merciless’ fra 2006 og ‘Luxury Problems’ fra 2012. Med fordybende dublandskaber og minimalistisk electro er Stott imponerende kompromisløs, og hans seneste albums tilføjelse af klagefuld kvindesang gav tilmed produktionerne et mere imødekommende lag. Hvad mon han har fundet på denne gang?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jokeren ‘Dansker’ (17. november)
Stodderen er klar med sit første album siden det fem år gamle Den tørstige digter’, og at dømme ud fra titlen er det hjemlandets indgroede værdier, som på godt og ondt skal under luppen. Førstesinglen ‘Normal’ lagde desuden vægt på, at Jesper Dahl var blevet voksen for alvor (albummet byder også på en ode til hans datter), og gik samtidig i en mere mainstream-orienteret retning. Hvordan meget den kommer til at dominere albummet bliver spændende at høre.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De Eneste To ‘Dobbeltliv’ (17. november)
Ordsmedene Peter Sommer og Simon Kvamm giver os nu andet kapitel af deres samarbejde som De Eneste To, og albummet har ifølge duoen fokus på balanceakten i det at være mand anno 2014. Førstesinglen ‘Sult’ gav os en mere luftig og højtravende lyd end tidligere hørt fra dem, mens der dog ikke var rokket ved det solide samspil mellem akustiske elementer og den elektroniske bund.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ariel Pink ‘Pom Pom (17. november)
Ariel Pink har for denne gang løsrevet sig Haunted Grafitti-bandet og er klar med sit første reelle soloalbum, der endda er et album i dobbeltformat. Sidst vi hørte fra den vidunderligt forskruede amerikaner var i 2012, hvor han spillede lystigt op med ‘Mature Themes’, og dømmer man ud fra ‘Pom Pom’s førstesingle ‘Put Your Number In My Phone’ står der mere af Pinks medrivende poesi-beruselser på programmet. Her drømmer han sig væk i luftig rumklang og mættede korlandskaber.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ena ‘Change’ (24. november)
Titlen på Ena Cosovics’ kommende debut-ep udtrykker vist ret præcist, hvad der sker med hendes karriere. Fra en fortid i Fagget Fairys og et mere og mere omsluttende dj-virke overfører hun nu sine kræfter til fordybende elektronisk pop. Førstesinglen ‘Deep Seas’ ramte os i juni med bløde 90’er-synths og et henslængt bølgende groove, og hele ep’en er produceret af Pato og Lasse Lyngbo.

Læs også: 22 koncerter du skal opleve i november

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af