Guide til Kulturnatten: Otte stærke musikoplevelser

Oplev blandt andre Synd og Skam, Rumpistol, Kira Skov og Mike Sheridan til fredagens Kulturnat.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Leg med Rumpistol i Nikolaj Kunsthal
Jens Christiansens dybe electrolandskaber vil fredag aften indtage Nikolaj Kunsthal, når han som Rumpistol giver en musikalsk totaloplevelse til ledsagelse af museets børneudstilling Pixelade – et interaktivt univers mellem analoge og digitale spilformer. Musikken bliver med fokus på et legende rytmisk lydbillede, og det danske electro-kollektiv 8-bit Klubben dukker også op senere på aftenen. Udstillingens visuelle udtryk ændrer karakter i takt med musikkens skiftende stemninger.

Rumpistol
Fredag den 10. oktober, kl. 18.00-24.00
Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ane Trolle og Af med Hovedet på Hovedbiblioteket
Ane Trolle har lavet musik med Trentemøller, Pato og Balstyrko og udgav i 2012 sit soloalbum ‘The Honest Wall’. Til Kulturnatten er det muligt at opleve sangerinden, når hun teamer op med trioen Hess/AC/Hess Spacelab, mens arrangementet senere også kontrasteres af tre navne fra det udforskende musikkollektiv Af med Hovedet i form af Synd og Skams psykedeliske rockpoesi samt First Flush og Seksuelle Mennesker.

Kulturnat på Hovedbibliotektet
Fredag den 10. oktober, kl. 21.00-24.00
Københavns Hovedbibliotek,  Krystalgade

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oplev årets vindere af P3s Karrierekanonen
DR viser deres senest udkårne talenter frem, når vinderne af P3’s egen Karrierekanon giver koncerter i DR Byen. Her drejer det sig om den fynske discotrio For Akia, det samfundsengagerede mandeorkester Sonja Hald samt folkkvartetten Keep Camping.

Karrierekanonen
Fredag den 10. oktober, kl. 21.00-23.00
Danmarks Radio, Emil Holms kanal 20

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Human Woman Dj’er med Disa Jacobs
På fredag sprudler Nordisk Kulturfond af islandsk intensitet, når Disa står klar til at overrisle sit publikum med sin moderne popmusik, mens DJ-teamet Human Woman aka Sexy Lazer og Galdur skyder skarpt med deres iskolde houseflader.

Nordisk aften
Fredag den 10. oktober, kl. 17.00-21.35
Nordisk Kulturfond, Stranden 18

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kom tæt på Kira Skov
Sidst hun viste sit forførende sangkundskab var i september med sit atmosfærisk dvælende The Cabin Projekt, mens hendes soloalbum ‘When We Where Gentle’ modtog prisen for årets album til Steppeulven sidste år. Nu giver Kulturnatten så mulighed for at komme helt tæt på sangskriveren, når fredagen i Kulturministeriet byder på både koncert og en artist talk.

Kira Skov artist talk + koncert
Den 10. oktober kl. 22.00 – 23.00
Kulturministeriet, Nybrogade 2

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tag med Tomas Barfod på kunstudstilling
Tomas Barfod har for alvor fordybet sig i kunstens verden og skabt et musikalsk skræddersyet soundtrack til Statens Museum for Kunsts store særudstilling BIOGRAFHY af kunstnerduoen Elmgreen & Dragset. Kunne det være interessants at opleve, hvordan producerens specialskabte lydflader går i spænd med udstillingens urovækkende og uvirkelige tilstande, er det bare med at dukke op på. I hvert fald dukker også filminstruktør Mikael Noer op for at tale om den lydfortælling, han har lavet til udstillingen, mens forfatteren Mads Eslund endda kommer forbi for at åbne sit eget fiktionsværksted.

Kulturnat på Statens Museum for Kunst
Den 10. oktober kl. 18

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tiger åbner dørene op for Københavns undergrund
Tiger Spilbar har under Kulturnatten fokus på nye danske talenter, og der er lidt af hvert på programmet: De drømmende synth-melankolikere In Curtis, rapperen Flemming og den politiske sangskjald Marc Facchini står for de mere afdæmpede stunder, mens navne som Bobby Bovell, Sandra Vlachaki og Stigma ligeledes pryder programmet med et mere opkvikkende pust.

Tiger Spilbar
Fredag den 10. oktober kl. 18.30-24.00
Tiger Spilbar, Mikkel Bryggersgade 2

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mike Sheridan i Brorson Kirken
Kulturnatten i Brorsonskirken byder på en ny omgang Churchill, hvor elektroniske toner får lov til at pryde de hellige lokaler. Musik fra blandt andre Mike Sheridan og Jomi Massage vil her blive ledsaget af kunsterkollektivet Obscuras visuelle projekteringer af mønstrer og lysfænomener.

Churchill
Fredag 10. oktober kl. 20.00-01.00
Brorsonskirken, Rantzausgade 49

Læs også:  Her er ugens 10 fedeste fester

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af