Hør Den Sorte Skoles koncert med DR UnderholdningsOrkestret

Hør Den Sorte Skoles koncert med DR UnderholdningsOrkestret
Foto: Kristoffer Juel Poulsen/DR

Konceptet var storladent: Den Sorte Skole i samarbejde med DR UnderholdningsOrkestret om en trilogi af fælles symfonier, der med udgangspunkt i den sample-glade duos ‘Lektion #3’ skulle foldes ud i 2014-2016.

I september vedtog DR dog en ny økonomi- og musikplan, der blandt andet betød en permanent nedlæggelse af DR UnderholdningsOrkestret og derfor også en aflysning af projektet med Den Sorte Skole.

Den første koncert nåede dog at blive gennemført i juni, og nu har Den Sorte Skole så lagt hele koncerten op til gratis stream via nedenstående Soundcloud. Symfonien består af ni satser og er komponeret af Den Sorte Skole i samarbejde med Karsten Fundal.

Streamen er ledsaget af et brev fra Den Sorte Skole, der blandt andet byder på en hård kritik af DR for nedlæggelsen af DR UnderholdningsOrkestret.

»Dette stykke musik fungerer også som et vidnesbyrd om den skandaløse lukning af det 75 år gamle DR UnderholdningsOrkestret. Vi er beærede over at have været nogle af de sidste musikere til at have arbejdet sammen med dette åbentsindede, progressive verdensklasse-orkester. Og vi er de første til at begræde inkompetencen og mangel på vision i DR’s ledelse«, lyder det blandt andet.

Læs den fulde udtalelse på Den Sorte Skoles website.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af