Her er den seneste måneds ni bedste mixtapes

To af de største Atlanta-rappere har slået sig sammen, Lil Kim er tilbage (sådan da) og Curren$y laver det samme igen, bare bedre.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Rome Fortune ’Small VVorld’
Rome Fortune eksisterer i samme ukonventionelle del af Atlantas hiphop-scene som iLoveMakonnen (der også gæster mixtapet), men han er en del mere mærkelig. Hans stemmebrug kan være abrupt som Death Grips’ MC Ride (om end en del mere smooth), mens hans musikalske udtryk lyder lidt som hvis André 3000 hed Andre 4000.

Når Rome Fortune er bedst – og det er han på store dele af dette mixtape – har man indtrykket af, at han laver hiphop i samme forstand som FKA Twigs laver r’n’b: Så originalt og idiosynkratisk, at genrebetegnelsen egentlig ikke længere dækker.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Travi$ Scott ’Days Before Rodeo’
G.O.O.D. Music-rapperen Travi$ Scotts gennembrudsmixtape ’Owl Pharaoh’ fra sidste år var en forbløffende futuristisk version af bombastisk, autotunet trap – især de store omkvæd og Scotts buldrende og forvrængede ’straight up!’-adlibs var mindeværdige.

Denne udgivelse går i en ny retning. Der er stadig autotune og 808-trommer, der lyder som om, de kommer fra underjordiske steder, men det hele er langsomt og døsigt som Houston-rap. Andre steder synes trap at møde computerspillyde og popmelodier, hvilket minder om vestkyst-avantgardisten Young L’s lyd.

Selv om ’Days Before Rodeo’ ikke har samme umiddelbare effektivitet som ’Owl Pharaoh’ er det et fascinerende mixtape – denne forvrængede version af samtids-hiphop lyder ikke som noget, man har hørt før.

Download mixtapet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Tree & Brian Fresco ’SoulMoney’
Tree har på en række strålende udgivelser forsøgt at forene Chicagos klassiske soulsample-lyd med samtidige trap-indflydelser, mens Fresco er et begavet, men noget overset medlem af Chance the Rappers SaveMoney-crew.

Resultatet af de to rapperes samarbejde (Tree producerer, Fresco rapper) er et mixtape, der forener begges styrker: Frescos tekster har den legesyge, optimisme og uforudsigelighed, der er typisk for SaveMoney, mens Trees usammenlignelige produktioner som sædvanlig er fantastiske – de tunge trap-trommer er overvældende effektive i kombination med soul- og stemmesamples.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Rich Gang (Birdman, Young Thug & Rich Homie Quan) ’The Tour part 1’
Young Thug og Rich Homie Quan er to af de mest unikke og succesfulde stemmer fra Atlantas-trap miljø – førstnævnte hittede stort med ’Stoner’ og ’Danny Glover’ tidligere på året, mens Quan har stået bag ’Type of Way’ samt omkvædet fra kæmpe-hittet ’My Nigga’.

Nu har Cash Money-pladebossen Birdman fået de to stortalenter til at indspille et helt album sammen og udgivet det gratis, og det er uden tvivl de to rapperes vigtigste og mest vellykkede udgivelse indtil videre. Quan er klassisk melodisk og pålideligt smooth, mens Thug skøjter rundt på beatet som en beruset hockeyspiller. De lyder som fremtiden af Atlanta-rap.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lil Kim ’HardCore 2k14
Selvfølgelig starter opfølgeren til Lil Kims klassiker fra 1996 med et Biggie-sample. Kim var jo raplegendens ekskæreste – og hiphoppens dronning – i 90’erne, og nu er hun tilbage for at generobre tronen fra Nicki Minaj (der disses på ’Identity Theft’).

Det helt store comeback kommer nok ikke til at lykkes, og mixtapet er også ret ujævnt, men på numre som det fantastiske ’Kimmie Blanco’ er det svært ikke at føle sig euforisk som om det var i de gyldne sen-90’ere: »I swear I got them bitches running like a thread mill / fictitious little bitches but I make them dead real«.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Curren$y ’More Saturday Night Car Tunes’
Curren$y har fundet sin lyd og holder sig til den: New Orleans-rapperen laver stilsikker hiphop, der får en til at tænke på tilrøgede hotelværelser eller neonlys, der glider forbi bilruder.

’More Saturday Car Nights Tunes’ er et nyt højdepunkt i rapperens katalog – alle syv numre har samme høje kvalitet, gæsterapperne fungerer, og flere af numrene (’Champagne Reign’, ’Drug Prescription’) inkorporerer g-funk-synths til perfekt effekt. Hør det næste gang du bare skal lave ingenting.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Gucci Mane ’The Return of Mr. Perfect’
»They tryinna crucify a G, but Gucci no evangelist«, rapper Gucci Mane på ’Lil Dudes’, og Gucci Manes karriere er da også tit blevet erklæret død. Denne gang så det unægtelig sort ud for den excentriske Atlanta-rapper: Han er fængslet de næste mange år, og de seneste ting, han har udsendt, har været skuffende.

Men det nye mixtape, der bærer den fantastiske titel ’The Return of Mr. Perfect’, er Gucci Manes bedste udgivelse i årevis. Mane mumler sin typiske blanding af dødstrusler og vittigheder over en række legesyge og uforudsigelige trap-beats, der kommer fra Atlantas største stjerneproducere. Og så er der de karakteristiske geniale glimt af galskab: »I experiment with drugs – I’m a guinea pig! / I’m wallowing in mud – I’m a guinea pig!«

Download mixtapet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lil Bibby ’Free Crack 2’
Det er tydeligt, at Lil Bibby er steget i graderne: Chicago-rapperens nye mixtape har gæsteoptrædener af Wiz Khalifa og Juicy J, og produktionerne er mere polerede end nogensinde før.

Men – og dette er årsagen til, at mixtapet er en usædvanlig vellykket overgang fra under- til overgrund – Bibbys stemme er stadig så hård og tung, at intet beat i verden kan få den til at lyde som andet end det soniske ækvivalent af en knytnæve til hovedet.

Download mixtapet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Swet Shop Boys ’Swet Shop EP’
Das Racist-rapperen Heems (der er amerikaner med indiske rødder) og den britiske rapper/skuespiller Riz MC (der har pakistanske rødder) har skabt en ep, der kun er fire numre lang, men når man har hørt den igennem, føler man, at man er blevet bombarderet med flere stilretninger, referencer og accenter, end man kan holde styr på.

Det ene sekund samples Youtube-kultvideoen ’Benny Lava’, det næste bliver man overfuset af ophakkede stemmesamples. Og på den måde har de to rappere faktisk skabt et helt eget univers, der på en lidt Diplo-agtig måde samler alverdens indflydelser og fastgør det hele i et fundament af hiphop- og basmusik.

Læs også: Ucensureret: Verdens mest sexede tracks ifølge Suspekt

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af