14 koncerter du skal opleve i december

Få årets sidste koncertindsprøjtninger med blandt andre Lykke Li, Run the Jewels, Communions og Julian Casablancas.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joey Bada$$
5. december, Pumpehuset

Joey Bada$$’ debutalbum ‘B4DA$$’ har endelig fået en releasedato i slutningen af januar, og man kan derfor forvente masser af nye numre, når newyorker-rapperen indtager Pumpehuset. Debutens førstesingle ‘Big Dusty’ varsler om potent aggression tilsat eksperimentelle produktioner, selv om Joey dog oftest gør sig i en opdatering af den klassiske newyorker-rap.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Communions
5. december, Natbar Live på Bremen

Sprudlende melodiøs støjpop uden så mange dikkedarer – det er, hvad den frembrusende københavnerkvartet Communions lever højt på. Allerede med debut-ep’en ‘Cobblestones’ fra januar viste drengene hang til smittende guitarfigurer og smadrede rumklangseffekter, mens de senest blev hyldet med vores Top Track-mærkat for deres mest lydklare single til dato, ‘So Long Sun’, der som et melankolsk drømmeskud gik rent ind.

Se flere koncerter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamie xx 
5. december, Culture Box

Igen i år blænder Culture Box op for en decembergodte, når Jamie xx for andet år i træk tropper op til et dj-set. I sommers slap produceren et af årets hidtil bedste tracks med den eminente olietøndeforfører ‘All Under One Roof Raving’, der var et unikt take på klubmusikkens UK hardcore. Et soloalbum skulle være i støbeskeen. Det er dog ikke alt: Aftenen byder nemlig også på vibrationer fra berlinsk-fødte Prosumer fra pladeselskabet Ostgut Ton.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Horrors – OBS: Koncerten er desværre blevet aflyst
6. december, Pumpehuset

Postpunk-kvartetten The Horrors byder decembermørket velkommen, når de agerer akkompagnement til månedens rusk og kulde. Med briternes fjerde udspil ‘Luminous’ fra i år viste bandet sig fra sin bedste side med mørke støjrockflader og psykedeliske synthpassager, der omsluttede et dybt fængslende lydunivers. Pumpehuset står klar til at modtage frontmand Faris Badwan og hans slæng.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lykke Li
7. december, Store Vega

Med ‘I Never Learn’ fra i år viste den svenske sangerinde Lykke Li sig fra en stadig mere skrøbelige og hjerteknusende side, hvilket hun på årets Roskilde Festival også manifesterede med sjæleligt overskud, da hun med saft og kraft, og i nærmest symbiose med sit publikum, fik gjort kål på de dundrende hjertesorger. Nu vågner svenskeren igen op til dåd med en decemberkoncert i Store Vega, hvor både frost og kulde er i fare for optøning under hendes blødende hjerte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

YG
9. december, Pumpehuset

Gangsterrap har det ikke kreativt fantastisk for tiden, men en mand tog i 2014 genren til et nyt niveau. YG har flere mixtapes på samvittigheden, men dog var debutalbummet ‘My Krazy Life’ fra i år hans første og største milepæl, der med en minimal og kraftfuld produktion af fænomenet DJ Mustard og gæsterap fra både Schoolboy Q, Drake og Kendrick Lamar, blev kaldt »et mindre, moderne gangsterrap-hovedværk« af vores anmelder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Raveonettes
11. december, Store Vega + 13. december, Train

Sharin Foo og Sune Wagner tager deres syvende album ‘Pe’Ahi’ under armen, når de for første gang slipper albummet løs på dansk grund – til trods for, at det nu har over et halvt år på bagen. ‘Pe’Ahi’ bærer duoens mest moderne udtryk til dato, der foruden et vanligt udgangspunkt i flossede støjpopmelodier kaster kompromisløse kompositioner som ‘Endless Sleeper’ og ‘The Rains of May’ af sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dan Bodan
11. december, Ideal Bar

Eksperimenterende pop under elektronisk behandling: Den unge Canadier Dan Bodan er en underfundig soulcrooner, der laver komplekse lydlandskaber med bløde popmelodier ført an af hans egen skælvende vokal, og så har han netop udgivet sit officielle debutalbum ‘Soft’ hos DFA. Oplev ham på Ideal Bar til en opvisning i drømmende synthesizere og vokalmæssig finesse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Speaker Bite Me
12. december, Stengade

Sidste år gav rockveteranerne fra Speaker Bite Me en suveræn kirkekoncert på Blågårds Plads, men nu vender bandet tilbage til 90’er-rødderne med en koncert på Stengade dedikeret til den hedengangne Propdenoppop-Klop-scene, der gennem årtiet var samlested for den alternative rock, pop og støj. En aften dømt til nostalgi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

60 Minutes: Oh Land
11. december, Kulturværftet i Helsingør + 12. december, Konservatoriets Koncertsal

Oplev Oh Land i spændende fusionering med et symfoniorkester, når sangerinden udfordrer CPH Phils 70 musikere med sange hentet fra hele karrieren – målet er at tilføre den legesyge electropop et ekstra lag dramatik. Nyfortolkningerne er skabt i et samarbejde mellem orkestret og Oh Lands egen far, komponisten Bendt Fabricius. »Et symfoniorkester er så farverigt klangligt og lydmæssigt«, udtrykker Øland selv. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julian Casablancas + The Voidz
16. december, Store Vega

Store Vega får et skud coolness, når det moderne rockikon Julian Casablancas lander med sit nye soloalbum ‘Tyranny’ med bandet The Voidz som rygrad. Sidst The Strokes-frontmanden besøgte dansk grund alene var helt tilbage i 2009, hvor han havde sin poppede solodebut ‘Phrazes for the Young’ på setlisten. Casablancas’ nyeste soloskud er dog en noget mere rå og uforsonlig omgang rock, og det skal blive spændende at se, hvordan han forsoner de to plader på scenen.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

J Mascis
16. december, Lille Vega

Guitareuforien bryder ud i fyr og flamme, når Dinosaur Jr.’s grand old J Mascis svinger vejen forbi Lille Vega. Så sent som i august gav han os sit sjette soloudspil, ‘Tied to a Star’, der gjorde plads til en mere akustisk og tilbagelænet eftertænksomhed, men mon ikke ting fra Dinosaur Jr.’s omfangsrige bagkatalog også rammer setlisten i løbet af aftenen?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Run the Jewels
19. december, Pumpehuset

Der er dømt ekstatisk hiphopfest, når Run the Jewels’ to ustyrlige legebørn, El-P og Killer Mike, slipper tøjlerne løs i Pumpehuset. Og nej, de har formodentlig ikke katte med på scenen, men derimod deres seneste energiudladning ‘RTJ2’, der i den grad imponerede vores anmelder med sin galskab og overskudsagtige flabethed, idet han måtte konstatere at de »giver selv hårdhudede hiphop-hunde kamp til stregen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

P6 Beat Rocker Koncerthuset
20. december, Koncerthuset

Det er tredje år i streg, at den pulsfaste radiokanal indtager Koncerthuset, og i år byder programmet igen på navne, man helst ikke vil misse. Dansksproget rocks nye helte The Minds of 99 og de forvandlede rocklømler fra Iceage pryder plakaten, som også kan bryste sig af frembrusende Blaue Blume, synthpopperne Lust for Youth og veteraner som Love Shop og Lars H.U.G..

Læs også: Musikere på film: Fem stærke nyere portrætter – og to, du godt kan skippe

Læs også: Vi rangerer: Beyoncés 15 bedste sange

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af