Danish Music Awards: Mø blev årets store vinder

Danish Music Awards: Mø blev årets store vinder
Foto: Per Arnesen

Hun har haft et fænomenalt år med udgivelsen af sit debutalbum, en nærmest endeløs turné i både ind- og udland og nye kunstneriske kollaborationer, så det bør vel egentlig ikke overraske, at tog godt for sig af priserne ved lørdagens Danish Music Awards.

Mø vandt statuetten for ‘Årets danske udgivelse’, ‘Årets solist’, ‘Årets danske musikvideo’ og ‘Årets nye danske navn’, og i det hele taget klarede de nyere navne sig flot. S!vas vandt ‘Årets urban-udgivelse’, Ukendt Kunstner blev kåret til ‘Årets gruppe’, og Christopher slog veteranerne Nik, Jay og Seebach i kategorien ‘Årets danske popudgivelse’.

Læs også: Mø: Her er soundtracket til mit liv

Og så var det en dejlig overraskelse (ikke mindst for dem selv) at se syrerockveteranerne Spids Nøgenhat vinde for ‘Årets danske rockudgivelse’ (en kategori der dog ikke var dømt værdig til den tv-transmitterede del af showet) og ‘Årets live-navn’ og sejle videre ud i natten med kommentaren: »Er der overhovedet nogen, der ved, hvem fanden vi er?«

Et udvalg af aftenens vindere:

Årets danske udgivelse: Mø ‘No Mythologies To Follow’
Årets danske rockudgivelse: Spids Nøgenhat ‘Kommer med fred’
Årets danske popudgivelse: Christopher ‘Told You So’
Årets danske urban-udgivelse: S!vas ‘D.A.U.D.A’
Årets danske hit: Medina ‘Jalousi’
Årets danske gruppe: Ukendt Kunstner
Årets danske solist: Mø
Årets nye danske navn:
Årets danske sangskriver: Rasmus Seebach, Nicolai Seebach og Lars Ankerstjerne
Årets danske live-navn: Spids Nøgenhat
Årets danske musikvideo: Mø ‘Walk This Way’
Årets idé: Musikstarter-projektet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af