Hiphop-historiens 10 mest dynamiske duoer

Rappere er tit med i større crews eller skinner igennem som soloartister. Duoer er egentlig ret sjældne, men i tidens løb har der alligevel været et par mærkværdige makkerpar. Vi præsenterer her ti umage hiphopduoer, der forbandt to i forvejen usædvanlige personligheder i en usædvanlig vellykket konstellation.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Snoop Dogg & Dr. Dre

Har to rappere nogensinde lydt så godt sammen, som når Snoop og Dre udveksler linjer på ’Nuthin’ But A ’G’ Thang’? Rimvekslingen lyder fuldstændig naturlig: Som om de bare sparker ordene lige så stille frem og tilbage og som en slags bivirkning skaber den mest smooth hiphop-sang nogensinde. Den høje, tynde Snoop Dogg med den karakteristiske rygerstemme og den mere kompakte, hårde Dr. Dre med de karakteristiske beats var næsten fra start af en hiphop-historiens mest elskede duoer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Outkast

Selvfølgelig er Outkast med på denne liste. Uanset om man elsker gruppens tidlige playa-fantasier, deres cirkus-møder-sci-fi-galskab eller om man mest er til det skizofrene ’The Love Below/Speakerboxxx’-dobbeltalbum: Denne gruppe er så anderledes, unik og på alle måder fantastisk, at den kunne beskrives som den ultimative, excentriske hiphop-duo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. UGK

Duoen UGK var en af de første sydstatsgrupper, der både blev anerkendte og fik kommerciel succes. De stod blandt andet oprindeligt bag Jay Z’s kæmpehit ’Big Pimpin’ og var med til at popularisere den såkaldte chopped’n’screwed-lyd, der stadig er ekstremt populær i dag. Men frem for alt var de en helt unik duo. Bun B havde et teknisk gennemført flow og sammenhængende tekster, og virkede på alle måder som en solid, fornuftig rapper. Pimp C var derimod en nyskabende, smågenial producer, men også ekstremt flamboyant og afhængig af hostesaft. Det endte som det jo måtte – Bun B er fortsat i live og i gang, mens Pimp C døde af en overdosis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Puff Daddy & The Notorious B.I.G.

Biggie var en meget tyk og endnu mere begavet rapper, der ifølge mange var den bedste nogensinde. Puff Daddy er en entertainer, der kan lide at gå i glamourøse jakkesæt og danse rundt i videoer. De to er egentlig modsætninger: Den overfladiske, champagnebrusende Puffy og den alvorlige, begavede Biggie. Men på en eller anden måde fungerede de bare sammen – indtil Biggies tragiske død i 1997 var de hiphoppens mest succesfulde makkerskab.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mobb Deep

Mobb Deep voksede op i Nordamerikas største sociale boligbyggeri – Queensbridge i New York – men mødte hinanden på en kunstskole. Derefter begyndte de at lave hiphop der var så nådesløs, kold og voldsom, at de nærmest startede en ny subgenre. Havocs minimale, onde beats var stilskabende, og det samme var Prodigys ældre-end-sine-år-kølige rim. De var på en måde deres generations Chief Keef: Teenagere der lyder forråede og kyniske på en måde, som chokerer og fascinerer i samme udstrækning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Capone-N-Noreaga

Noreaga og Capone er ikke helt normale. På coveret af deres første album – kultfavoritten ’The War Report’ – har de for eksempel på ret så komisk vis photoshoppet uendelige kopier af sig selv i camouflagetøj tværsover forsiden. Deres personligheder er også begge unikke og ekstremt forskellige – Capones stemme er helt vildt hæs og nasal, og hans tekster ofte alvorlige og sobre, mens Noreaga er goofy og overgearet og nærmest lyder kronisk beruset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Redman & Method Man

Men fornemmer nærmest at Meth og Red har fundet deres soulmate i hinanden. De er begge teknisk set sindssygt gode rappere med ekstremt karakteristiske stemmer og flows – bare Method Mans måde at læspe på er legendarisk. Men frem for alt er det selvfølgelig deres gigantiske kærlighed for hash, der kendetegner denne duo – de kan lide at ryge sig skæve og have det sjovt, og det har de kommunikeret på underholdende og unik vis på flere fælles album, den fantastiske kultfilm ’How High’ og i tv-serien ’Meth & Red’. Man skal nok ikke regne med, at de tager på afvænning lige foreløbig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Danger Doom

Der var en særlig tradition for uventede samarbejdsalbum i 00’ernes alternative hiphopmiljø. Sample-mesteren Dilla slog sig eksempelvis sammen med den altid uforudsigelige Madlib under navnet Jaylib, mens Madlib og MF DOOM lavede den måske største undergrundsklassiker nogensinde som Madvillain. Men ingen duo var så skæv som Danger Doom, der bestod af produceren Danger Mouse og superskurke-rapperen MF DOOM. Deres fællesalbum, ’The Mouse and the Mask’, var måske ikke ligeså påfaldende fantastisk som ’Madvillainy’, men dets blanding af Cartoon Network-lydsamples og kryptiske, mumlede tekster er nok det mest uforudsigelige, skøre og legesyge, som Doom eller Danger Mouse overhovedet har præsteret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Gucci Mane & Waka Flocka Flame

Waka Flocka Flame laver verdens nok mest aggressive trap, hvor ord bliver brølet og adlibs oftest er lig med gunshots, mens Gucci Mane er en usædvanlig excentrisk galning, der drikker hostesaft til daglig og har en hang til brutale voldshandlinger. Sammen er de ’Ferrari Boyz’, og deres musik er ligeså hedonistisk og gal som deres personligheder. De er to af de vigtigste og, endnu vigtigere, to af de mest vanvittige rappere i trap-æraens Atlanta-rap.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Run The Jewels

Killer Mike ved nok en del om umage duoer – han kom jo frem i rampelyset, fordi han var en del af Outkasts crew. Men hvem havde troet, at den buldrende, store sydstatsrapper, der har en faible for intelligent socialkritik, ville slå sig sammen med den hvide, avantgardistiske newyorker El-P? Det eneste der er mere overraskende end at de to fandt sammen, er hvor strålende resultatet er blevet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af