Video: Vincent Moon har filmet Efterklangs afskedskoncert

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det er godt at kunne minde sig selv og andre om, at alting ikke varer evigt«.

Sådan siger guitarist Rasmus Stolberg i et nyt interview med videokanalen Nowness, der netop har offentliggjort en koncertvideo fra trioens Sønderborg-koncert under titlen ‘The Last Concert’.

Som det kom frem før koncerten markerer den dog ikke et endegyldigt farvel til Efterklang, men en kreativ genfødsel (som endnu ikke har manifesteret sig offentligt), idet aftenen var sidste chance for at høre numre fra deres nuværende bagkatalog – der blev hermed også lagt låg på trioens fornemme album ‘Piramida’ fra 2012.

De tre barndomsvenner tænker nu fremad. »Folk forventer altid endnu en turné, endnu et album. Men når man pludselig siger, at ‘det her bliver det sidste’, så bliver folk bange – de sociale medier elsker drama«, forklarer Stolberg, men tilføjer, at de som band ikke har behov for at hænge sig i fortiden.

Efterklang har pt. masser af bolde i luften, blandt andet som medstiftere af den uafhængige radiokanal The Lake, en kommende opera plus opstarten af et projekt med perkussionist, Tatu Rönkkö.

Koncerten var bakket yndefuldt op af et lokalt strygerorkester og kvindekor, mens selve live-videoen blev filmet af den anerkendte franske instruktør Vincent Moon, der tidligere har arbejdet sammen med blandt andre Arcade Fire.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af