Årets bedste: Tomas Barfods favoritter

Barfod-717x375-717x375
Hver dag frem til juleaften
peger en af årets mest markante personer på sine favoritter inden for musik, film og tv fra året, der gik. I dag er turen kommet til Tomas Barfod, der i 2014 både havde tid til at udgive ‘Dreams’ med WhoMadeWho samt sit stærke soloalbum ‘Love Me’.

I går: Carsten Bjørnlund fra ‘Arvingerne’ om sine favoritter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste album, du har hørt i 2014?
Caribou ‘Our Love’

»Faktisk var jeg lidt skuffet, fordi jeg er fan af ham, og ved første gennemlytnings synes jeg, det var lidt kedeligt. Men det er hans talent for simple strukturer, som er det gode ved Caribou, for selv om der er en masse detaljer, så er de fleste af hans numre ret simpelt skåret. Min første tanke var, at ‘Our Love’ var ligesom forløberen, men måske lidt mere minimalt, men med tiden har jeg set storheden i albummet og hører det ofte«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er din favoritsang fra året?
Lifespan ‘Vaults’

»Jeg er vild Lifespan-fan. De har næsten ikke udgivet noget, men alt materiale er langt over det sædvanlige blog-hype band. ‘Vaults’ er et lille mesterværk med fantastisk harmonisk fundament og rigtigt gode vokaler, det er pop uden at være forudsigeligt og undergrund uden at være indadvendt. Lyden kan vel bedst beskrives indie-r’n’b, men er mere pompøst og britisk end for eksempel Banks og FKA Twigs«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken er den bedste film fra i år, du har set?
Her’

»Først og fremmest at se Joachin Phoenix tilbage for alvor. Han er en af mine ynglingsskuespillere. Det jeg trippede mest over ved filmen var deres vision for fremtiden, som på én gang er både æstetisk, retro med udgangspunkt i 60’erne, men også helt klart futuristisk. Jeg tror måske jeg synes, at Scarlett Johansson (efter min kone) er den lækreste i verden, også selv om det kun er hendes stemme, man får her i ‘Her’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest oppe at køre over?
‘The Walking Dead’

»Jeg er ikke specielt meget til gys eller thrillere, men jeg har en forkærlighed for zombiefilm. Jeg tror det er den der ‘Palle alene i verden’-effekt som tiltrækker mig. Jeg har efterhånden lært med mig selv, at jeg ikke skal se den om aftenen, for jeg får i nogen episoder så meget adrenalin i kroppen, at jeg ikke kan sove. Serien har en lang række simple og normale problemstillinger, som for eksempel familieforhold og kærlighed, men så på den anden side bliver handlingen smidt ud i sindssyge situationer som for eksempel mennesker, der er kannibaler, og zombier i tusindtal«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad var årets største kulturoplevelse for dig?

»Jeg må indrømme, at jeg næsten aldrig går ud op oplever ‘kultur’, eftersom jeg generelt er bortrejst halvdelen at mine weekender. Men NorthSide i år, hvor vi (WhoMadeWho, red.) spillede var rimelig episk. Koncerten kan jeg som sådan ikke huske, og festivalen indbefattede kun det musik, jeg tilfældigvis hørte på vej forbi et telt, men resten af tiden gik blandt andet med ginshots med Pharfar og brydekamp på asfalt. Ved ikke om man kan kalde det kultur«.

Læs også: Årets 15 bedste danske album

Læs også: Årets bedste: Eloqs favoritter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af