Musikårets 10 største bommerter

Fra Knowles-familiens elevator-gate til U2's parringsdans med Apple – og selvfølgelig var Kanye og Drake også på banen. Vi giver dig musikårets værste fails.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Møs lydmand under ‘Saturday Night Live’

Damn you, anonyme lydmand på ‘Saturday Night Live’! Hvad der kunne have været endnu et storstilet træk i Møs invadering af USA blev i stedet til en halvpinlig affære, da hun sammen med Iggy Azalea fremførte ‘Beg for It’ foran, ja, mange tv-seere. havde tekniske problemer, hvorfor hendes vokal endte med at være en smule forsinket – »og som resultat blev jeg forvirret og min timing var off«, skrev hun selv i et efterfølgende brev på Facebook.

Azalea var siden ude at forsvare Mø og skrev, at de sammen skulle tage revanche til American Music Awards i november – det skete dog aldrig, og en forklaring herpå mangler endnu. Meget kan siges, men med de rød/hvide-briller på skyder vi 100 procent skylden på SNL’s lydmand – selv om det nu ikke så meget handler om skyld, det var mest af alt bare brandærgerligt, at det ikke forløb smertefrit. Det havde alle parter fortjent.

Listen fortsætter på de næste sider. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Elevator-gate

Der er aldrig kommet nogen forklaring på, hvad der præcis skete, men den 12. maj handlede hele internettet om, hvad der var gået ned i en elevator i New York. Solange overfusede og/eller overfaldt Jay Z alt efter beskuerens eget øje, og med ét faldt illusionen om det perfekte sammen. Et billede, som i mange år havde forfulgt både Beyoncé, men også hendes forhold til manden. Hvorfor havde Solange lyst til at give ham en flad? Hvorfor var hun ikke til at få ned på jorden?

Ifølge en fælles udtalelse fra alle parterne er det vigtigste ikke hvorfor, det skete, men at familien som enhed er kommet igennem det hele. Og så må man jo bare respektere deres privatliv. Selv superstjerner har brok i familieforholdene. Til gengæld fik vi efterfølgende linjen »of course sometimes shit goes down when there’s a billion dollars on an elevator« i Beyoncés ‘Flawless’-remix.

Drake

3. Drake fra sin mest douchy side – ‘jeg vil være på forsiden’

En af årets største tragedier indenfor filmens verden var Philip Seymour Hoffmans død – en hændelse, der dog ikke virkede til at tage så tungt på Drake. Rapperen var sat til at være på forsiden af Rolling Stone Magazine i februar, men efter dødsfaldet valgte magasinet at hylde Hoffman i stedet, hvilket Drake af mærkværdige årsager ikke var helt tilfreds med. Da hans interview med Rolling Stone ramte internettet valgte han således at dele et par meget uheldige beskeder på sin Twitter-profil.

»Det gør mig forarget. RIP til Philip Seymour Hoffman. Al respekt. Men pressen er ond«.

»Jeg er færdig med at lave interviews til magasiner. Jeg vil bare give min musik til folket. Det er den eneste måde mit budskab kommer ordentligt igennem«.

Drake kom senere med en undskyldning/forklaring på sin OVO-blog – at han var skuffet over selve processen omkring udskiftningen, ikke det deciderede valg – men der var skaden allerede sket. Til gengæld havde blogindlægget en titel, der var meget Drake: ‘Tough day at the office’.

U21-717x375

4. U2 og Apple = ikke et godt match

Årets største bagslag. Tænk, at det kunne gøre så meget skade at give sit nye album gratis væk? U2 flettede i september fingre med Apple og gav i processen deres nye album ‘Songs of Innocence’ gratis til alle iTunes-brugere – problemet var, at folk ikke havde noget valg, og albummet landede takket være iCloud i iTunes-biblioteker og på iPhones kloden rundt. Dertil var det rimelig svært at fjerne, og efter et kollektivt ramaskrig over at få proppet musik ned i halsen valgte Apple at publicere en nem guide til, hvordan man fjernede U2 fra sin iPhone. Sidste søm i kisten: Bonos efterfølgende undskyldning.

»Oops … I’m sorry about that. I had this beautiful idea … might have gotten carried away with ourselves. Artists are prone to that thing. A drop of megalomania, a touch of generosity, a dash of self-promotion, and deep fear that these songs that we poured our life into over the last few years might not be heard. There’s a lot of noise out there. I guess, we got a little noisy ourselves to get through it«.

Macklemore

5. Macklemore Grammy-SMS’er til Kendrick Lamar

Det er ikke helt til at sige, hvad der var den største bommert ved årets Grammy-uddeling i USA. Macklemores efterfølgende undskyld-SMS til Kendrick Lamar eller det faktum, at rapperen bogstavelig talt rensede alle priserne – blandt andet for årets rap-album foran folk som Kendrick Lamar. Lad os kalde det en sammenlagt kåring i forhold til denne liste, men Macklemores SMS til Kendrick efter showet var tåkrummende:

»You got robbed. I wanted you to win. You should have. It’s weird and sucks that I robbed you. I was gonna say that during the speech. Then the music started playing during my speech and I froze. Anyway, you know what it is. Congrats on this year and your music. Appreciate you as an artist and a friend. Much love«.

Én ting er selve teksten, som er plat nok i sig selv, men det værste ved det hele var det faktum, at Macklemore ikke kunne holde det for sig selv og var nødt til at dele på sin Instagram, hvor god en dreng han var. Kendrick tog optrinnet i stiv arm, mens Drake valgte at kalde stuntet for »wack as fuck«. I modsætning til tidligere på listen er vi her på Drizzys hold.

Roskilde-717x375-717x375

6. Corabelle

Ideen og tanken var forbilledlig. Med Corabelle ville Roskilde Festival-gruppen stable en festival på benene, der i unikke omgivelser i Høje Taastrup skulle servere 18 timers uafbrudt elektronisk musik. Men noget gik galt. Billetsalget svigtede gevaldigt, og fem dage før kickoff blev festivalen aflyst. Ifølge Roskilde Festival-gruppen var de på daværende tidspunkt oppe på et forventet deltagerantal på omkring 2.000, inklusiv gratister, og skulle have haft mindst 5.000 gæster for »sikre den gode oplevelse«.

For nyligt blev Corabelle så lagt på is også i forhold til fremtiden, og man kan ikke andet end at give holdet bag ret i, at timingen bare ikke var rigtig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kanye og kørestolen

Lytter man ordentligt efter i ovenstående koncertklip fra Sydney er det jo ikke fordi, at Kanye gør noget rigtigt forkert. Han beder bare alle folk om at rejse sig op og kommer efterfølgende med forskellige kommentarer om, at det er okay at blive siddende, hvis man altså sidder i kørestol.

»If he’s in a wheelchair, it’s fine«, siger han.

Kanye lavede stuntet til flere koncerter under fremførelsen af ‘Good Life’, og i ovenstående klip tager det altså tre minutter, før han kommer i gang. Hvorfor Kanye næsten selv var ude om, at historier om, at han ikke ville fortsætte koncerten før manden i rullestolen rejste sig om, spredte sig på internettet som en steppebrand. Måske han bare skulle have udeladt det lille ‘stå-op-gimmick’? Måske han ikke skulle have gået så meget op i, at alle skulle rejse sig op? Så havde han i hvert fald sparet sig selv for en meget lang smædekampagne – og igen, hvor mange flere mon har læst den oprindelige historie end den, der efterfølgende ‘beviser’, at Kanye faktisk mest sagde tingene for sjov?

Det havde også sparet ham for denne falske, mens ganske humoristiske, nyhedshistorie, som et par stykker sikkert er hoppet på efterfølgende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Band Aid 30 – hold det nu til fortiden

Det kan virke mærkeligt at kalde årets Band Aid-sang for en ‘bommert’, når nu sangen har samlet mange millioner ind til bekæmpelsen af ebola. Selve velgørenhedskonceptet, og at sangen har samlet penge ind, har vi selvfølgelig absolut intet problem med. Derimod er der selve sangen – hvorfor ikke holde det til fortiden, Bob Geldof? Hvorfor skal vi (igen) høre Bono synge – denne gang sammen med One Direction og (ligesom sidst) en masse rige musikere. Musikken er, hvad den er, men den skulle som en vred mumie bare ikke have været gravet op. Ellie Goulding synger som en våd sok i denne her version.

Damon Albarn har været ude med riven og opfordret musikerne til selv at tage til Afrika og opleve tingene, i stedet for at stå og synge i et studie i London, mens vi ikke selv kunne have sagt det bedre end Janice Turner, klummeskribent hos The Times:

»How outdated the Band Aid single feels. A bunch of old, white, rock titans come together with young, white, X Factor hotties to persuade Britain to heal Africa. Shuffle the lyrics of Do They Know It’s Christmas to replace famine with ebola. Bish, bosh; that’ll do. … The record is raising money but it could have raised spirits too if Bob Geldof had reined in his ego. Why not have Harry Styles, Chris Martin, Bono et al play alongside musicians from Sierra Leone, Guinea and Liberia?«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Robin Thickes stalker-album og generelle forfald

Robin Thicke havde det vildt i 2013 – måske lidt for vildt. Successen med ’Blurred Lines’ var overvældende, optrædenerne med Miley Cyrus var grænseoverskridende, og (uden overhovedet at påstå at kende detaljerne), valgte konen Paula Patton at smutte efter ni års ægteskab i starten af dette år. Thicke afslørede senere i 2014, at han havde tilbragt det meste af 2013 både fuld og på stoffer – måske det havde noget med det at gøre?

Hvad der fulgte efter bruddet var Thickes meget mærkelige og meget offentlige forsøg på at få Patton tilbage. Han lavede hurtigt et nyt album med titlen ’Paula’, der var én lang undskyldning ført an af singlen ’Get Her Back’, vis musikvideo er langt over grænsen med personlige SMS’er skrevet henover Thickes croonende ansigt og en kvinde, der umiskendeligt ligner Patton.

Hertil har han undskyldt i et utal af tv-interviews, men hverken hans fans eller Paula ser ud til at have tilgivet ham.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. 50 Cent mister al sin mandighed (+ Drake-bonus)

Vi slutter i den lidt mere humoristiske ende. Der har længe være tradition for, at kendte skal kaste det første pitch til store baseball-kampe i USA, og i maj var det så 50 Cents tur før en NY Mets-kamp. Billederne taler for sig selv, men sikkert er det, at Curtis Jackson mistede en god portion af sin cred efter det kast. I det mindste kan han selv grine af det.

I samme åndedrag er man selvfølgelig også nødt til at nævne Drakes air ball. Som det står i nedenstående Youtube-videos beskrivelse: »The jokes will write themselves«. Classic stuff

Læs også: Årets 15 mest markante musikvideoer

Læs også: Årets bedste: Karl Williams favoritter fra 2014

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af