‘Album’-konceptet endegyldigt sparket ud af P6 – programmet relanceres via Kickstarter

‘Album’-konceptet endegyldigt sparket ud af P6 – programmet relanceres via Kickstarter

Da P6 Beat, DR’s digitale radiokanal for alternativ musik, lagde fra kaj i 2011 var det med blandt andet ‘Album’ på programoversigten. Over det næste års tid dykkede værterne Ralf Christensen og Kristian Leth dybt ned i 30 album – med et helt program dedikeret til hver enkelt plade – fra Aphex Twins ‘Richard D James Album’ til Bruce Springsteens ‘Darkness on the Edge of Town’.

Men så stoppede det. Og da P6 Beat i sidste uge lancerede programmet ‘Længe leve albummet’, som – om end i en anden form – også har fokus på albumformatet, var det formentlig det endelig dødsstød til håbet om, at ‘Album’ vender tilbage til DR’s sendeflade.

Ikke mindst fordi værterne på ‘Album’ nu har lanceret en Kickstarter-kampagne for at genrejse deres program. Planen er, at det skal indgå i sendefladen på den erklærede ‘antikommercielle’ internet-radiokanal The Lake, startet af blandt andre medlemmerne af Efterklang. Men altså kun, hvis det lykkes at rejse 110.000 kroner til produktionen af ti programmer.

Hvorfor har I ikke kunnet blive enige med DR om at fortsætte programrækken på P6?
Ralf Christensen: »Så vidt jeg husker, så handlede det om at vores meget snakkende og anarkistiske stil ikke længere passede ind i deres flowradio-koncept, hvor der ikke må snakkes for meget mellem numrene. Jeg tror, at flowradio-konceptet, som dominerer på store dele af radiofladen, arbejder imod seriøs, dybere kulturjournalistik. Groft sagt handler flowradio om, at lytterne ikke skal opdage, at de hører radio. Og det er i mine ører stik imod den udvikling, vi har haft med podcast-revolutionen, hvor folk lytter mere og mere koncentreret. I gamle dage tændte du jo bare for transistorradioen, når du skulle vaske op – i dag har folk headphones på, når de hører radio. Det giver nogle helt nye muligheder for fordybelse og for lydlige fortællinger«.

Hvorfor tror I, at der ikke er plads til jeres version af ‘Album’ i DR-regi?
Kristian Leth: »Det må du spørge DR om. Jeg tror, forandringen kom som en del af en større overhaling af P6 og alle DAB-kanalerne. Det kom der blandt andet Simpson og Holms virkeligt gode program ud af. Men det var vist et skift i selve ideen om, hvad P6 var. Og Ralf har helt ret i, at den flowradio, hvor musikken bliver afbrudt af korte snakke, ikke passer sammen med vores tilgang. Vi vil gerne lave programmer, der kan forfølge en tanke, gå ud ad en tangent eller sande til, uden at tænke på, om det passer ind i fladen«.

Hvordan har I det med, at P6 i denne uge lancerer programmet ‘Længe leve albummet’ – et koncept der ligger meget tæt på jeres oprindelige?
Ralf: »Fint. Konklusioner på livskapitler er altid gode. Med ‘Længe leve albummet’-programmet er ‘Album’ definitivt ude af DR-regi. Jeg vil så også tilføje, at P6’s nye koncept er ganske anderledes. De gennemgår hele tre albummer på den samme tid, som vi gennemgår ét. Og der en gæst i studiet. Forandring fryder. Og jeg ønsker dem al mulig held og lykke med deres program«.
Kristian: »Ja, jeg hørte det første program – midt mens vi var ved at lancere vores Kickstarter-kampagne – og må konstatere, at det er noget helt andet. Det er en god ting at fokusere på albummet, det er der brug for, så alt godt til dem, men jeg er ikke bange for, at vi overlapper«.

Hvad kan vi forvente af ændringer i jeres programkoncept, nu hvor I skifter platform til The Lake?
Ralf: »Helt sikkert længere og mere grundige programmer. Danske plader. Publikumsbidrag. Og givetvis nogle langt større og vildere omveje ud i bizarre, men selvfølgelig sindssyg vigtige pointer«.
Kristian: »Hvem ved? Flere latterlige jokes? Endnu længere maniske samtaler? Flere langt ude plader? Jeg glæder mig til at finde ud af det«.

Støt relanceringen af ‘Album’ via Kickstarter HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af