Breakin’ Sound: Kanyes nyeste internetfund og den næste Lana Del Rey

Vi har fundet fire friske navne, som du kommer til at høre meget mere til i fremtiden.

Allan Kingdom2
ALLAN KINGDOM
30% Kanyes nyeste internetfund
25% Eksperimenterende, tåget Tumblr-rap
25% Kid Cudi-syrerap møder Chance the Rapper-soul
20% Sydstats-trommetyngde

Seriøst? Har Kanye nu fundet en ny undergrundsrapper at samarbejde med?
Ja, Allan Kingdom gæster ‘All Day’, Kanyes mest banger-agtige track siden ‘Power’ med et messende omkvæd. Men rapperen har også vakt opmærksomhed gennem syrede soloprojekter som den delvist selvproducerede ep ‘Future Memoirs’ og som en del af Tumblr-rapgruppen The St4ndard, der også omfatter den englestemmede internetsensation Spooky Black.

Ah, så Kingdom er sådan en artsy, eksperimenterende rapper?
Nej, ikke helt. Han er inspireret af hiphopskikkelser som André 3000, Pharrell og Kanye West, men Kingdom har også en skarphed og en forkærlighed for hiphoppens mørke sider i form af tunge trommer og hårde rim, der har både aggression og energi.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sådan. Før vakte du min nysgerrighed. Nu har du min opmærksomhed.
Strålende, så skal du helt klart høre ‘Evergreens’, der er Allan Kingdom, når han er mest legende og catchy, eller ‘Blast’, et minimalt track med et skævt klaver-loop og halvmaniske tekster. Hans mest iøjefaldende bidrag til The Stand4rd er ‘Binoculars’, der er tungt, tåget og syret og samtidig et af musikhistoriens få eksempler på en vellykket genfortolkning af Kid Cudi.

Og hvad så nu? The sky is the limit?
Ja! For udover Kanye-gæsteoptrædenen har selveste New York Times skrevet om The Stand4rd, og derudover samarbejder Kingdom med Kid Cudi-produceren Plain Pat. Så du har ret, den syrede og begavede rapper lader til at have kurs mod stjernerne.
Tekst: Kristian Karl

Hælos
HÆLOS
41% Massive Attacks poppede lillebror
32% pressesky trekløver
17% filmisk synth
10% soulet sang

Wow, hemmeligt billede. Er det dem?
Hvem ved? Vi er godt trætte af hemmelighedsfulde nye bands og vil gerne have den tilgang strøget fra diverse ‘sådan får du opmærksomhed’-lister. Men lad nu det ligge. Det er alligevel musikken, det handler om.

Men kan deres musik så stå alene?
Bestemt! Hælos udgav deres første track, ‘Dust’, i slutningen af sidste år og fangede øjeblikkeligt vores opmærksomhed. Som både bandnavnet og deres glorielignende billede af en solformørkelse antyder, er ‘Dust’ en kosmisk støvet og trippet affære, hvor beatet trasker monotont af sted, mens der skabes momentum med akkorder i mol og længselsfuld falset. Nummeret fik så relativt stor succes, at bandet kort tid efter spillede en udsolgt London-koncert på baggrund af den ene sang.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nogensinde hørt om one-hit-wonders?
Ro på, der kommer mere! Den triphop-flirtende poptrio, der for nyligt slækkede så meget – eller lidt – på hemmelighedssnøren, at navnene Arthur, Dom og Lotti trillede ud af posen, offentliggjorde samtidig med deres Matador Records-signing nummeret ‘Earth Not Above’. Det brygger videre på kosmostematikken og vinder på blandingen af fængslende, flerstemmige vokaler, et slæbende 2-step-beat og lag af filmisk synth.

OK, jeg overgiver mig. Hvordan anskaffer jeg mig glorierne?
Begge tracks kan streames på Soundcloud, men ellers ved vi lige så lidt som dig. Og det er jo nok også meningen.
Tekst: Johanne Schwensen

Dynablaster
DYNABLASTER
43% 90’er throwback
22% klassiske powerpop-dyder
20% solid slacker-selvironi
15% DIY-dudes

Hvorfor lyder bandnavnet så sært bekendt?
Fordi du er et gammelt røvhul? Dynablaster var den europæiske titel på 90’er-spilserien ‘Bomberman’, og bandets lyd vil tilsvarende sparke dig 20-25 år tilbage i tiden. De tre københavnere spiller guitarorienteret powerpop, der især vækker mindelser om bands som Superchunk og Archers of Loaf.

Der fik du mig, men er det ikke en fjollet reference?
Jo, men der er måske indbygget lidt ubevidst målgruppeafkodning i det fjogede bandnavn. Hvis du fanger referencen, er chancen for, at Dynablaster fanger dig også større. Og så lyder det trods alt bedre end Fede med Band, som trekløveret så slacker-ironisk kaldte sig i starten.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ha! Men hvad kan de under motorhjelmen?
Førstesinglen ‘Product of a Boring Thought’ lover godt for drengenes evne til at skrue forbandet catchy guitarrock sammen. Det er et af de der fine forårsnumre, som behændigt tilsætter lysegrønne nuancer til ungdommelig frygtløshed, knækket med et let strejf af melankoli – eller er det mon i disse knægtes tilfælde nostalgi?

Det lyder virkelig lovende…
Ja, og der er meget mere, hvor det kommer fra. Dynablaster udsender den 18. april debutalbummet ‘Trapped in Amber’ på trommeslager Sebastian Sharifs lille DIY-label, Vortexas Records. Samme dag kan du fejre udgivelsen sammen med dem, hvis du er i nærheden af Drone på Nørrebrogade i København.
Tekst: Anders Cold

Flo Morrissey
FLO MORRISSEY
43% sanger med fløjlsrøst
27% stort sangskriverhjerte
22% den nye Lana Del Rey
18% uspoleret talent

Nogen forbindelse til ham der fra The Smiths, du ved?
Næ, men det gør heller ikke noget. Den 20-årige englænder, som ikke har meget andet end efternavnet til fælles med sin ældre, mere berømte mandlige kollega, kan sagtens stå på egne ben allerede.

Kan du ikke fortælle lidt mere?
Selvfølgelig. Hun blev opdaget af pladeselskabsmanden Daniel Glass, allerede før hun blev myndig, da hun uploadede sangen ‘If You Can’t Love This All Goes Away’ til Youtube, akkompagneret af en amatørfilmet undervandsvideo med hende selv i hovedrollen. Glass signede hende uden at blinke til Universal-underselskabet Glassnote. Og hører man sangen, forstår man hans beslutsomhed.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det lyder… pirrende!
Stop dig selv, inden du tænker, at Glass signede hende med øjnene. Morrisseys sangskrivertalent er uspoleret og ikke mindst enormt. Hun har det samme øre for det dynamiske spænd mellem det intime og storladne som en vis Lana Del Rey, samt stemmen til at løfte det – bare uden Lanas vampede glimt i retningen af sovekammeret.

Ok, så hun er ingen grønskolling?
Nej, hendes debutalbum udkommer i juni. Førstesinglen ‘Pages of Gold’ lyder som en blanding af Beach Houses drømmepop og Joni Mitchells klassiske guitarsange. Youtube bugner nærmest med formidable live-eksempler på Flos smægtende og smygende sangstemme, så du kan mærke magien på egen krop.
Tekst: Anders Cold

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af