Molotov Movement – politiske skudsalver over Roskilde Festival

Molotov Movement – politiske skudsalver over Roskilde Festival

Et tordnende smæld af skudsalver rungede gennem Apollo-området, hvor Gilli, Højer Øye og duoen MellemFingaMuzik med medlemmerne Stepz og Benny Branco – tilsammen Molotov Movement – med deres vrede, systemkritiske rap og svulstige, tungt rullende produktioner slog deres budskab eftertryggeligt fast: Fuck systemet, fuck politiet, fuck regeringen – det er holdet, det handler om.

Rap-generalen Gillis ’Knokler hårdt’ fik Apollo til at ryste med sin kæberaslende bas og lyriske bomber som »fuck autoritet og stat, min bror / loyalitet til min klan, bror«, mens publikum udbrød i massepsykose, da S!vas tidligt i den intense koncert dukkede op til uundgåelig fællessang på ’d.a.u.d.a’.

Flammekastere, sorte flag med Molotov Movements maskingeværlogo og masser af hypemen på scenen understregede herudover den gennemgående stemning af protestdemonstration, hvor publikum adskillige gange blev opfordret til at række en fuckfinger i vejret og skråle ’fuck systemet’.

Dette blev yderligere forstærket, da Højer Øye dukkede op 45 minutter inde i koncerten (det var ’pansersvinenes’ skyld, at han var sent på den, selvfølgelig) og leverede den dancehall-klingende ’Brænd system’ som én lang skudsalve mod, ja, systemet, mens MellemFingaMuziks ’A.P. Møller’ med det øjeblikkeligt catchy omkvæd »fuck Stein Bagger / jeg har A.P. Møller-drømme« og tunge, potente hiphopproduktion endnu engang satte gang i den rowdy massepsykose.

Til tider flød budskaberne lidt for meget sammen i fuck tha police-mentalitet, ligesom medlemmerne med deres fællesrap smeltede sammen til én stor enhed. Det forringede dog ikke udtrykket, men var bare med til at forstærke, at Molotov Movement står i fælles front i hiphopverdenen – og mod systemet.

Læs også: Billeder fra Sunday Bash-festen i Street City med Kesi, Mø og Mendoza

Molotov Movement. Koncert. Roskilde Festival, Apollo Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af