Lars H.U.G. – folket og kun for folket

Lars H.U.G. – folket og kun for folket
Foto: Marcus Andreassen

Den maskinelle puls ramte det bankende hjerte, og 40 års dansk rockhistorie blev spundet på en snor, da Lars H.U.G. med sit over ti mand høje band, klædt i neongult arbejdstøj, indtog Arena.

H.U.G. var fra første sekund stålsat efter at få folket med, og med eks-Sort Sol-guitarist, Peter Peter, der som resten af bandet var reduceret til blot at hedde nummer et, to, tre og så videre, blev det, foruden en række af de største sange fra en stor karriere, blandt andet til fællessang på John Mogensens ’Så længe jeg lever’.

’En skønne dag’, med gæstevokal af Oh Land, fik følgeskab af klassikere som ’Kysser himlen farvel’ og ’Natsværmer’, der med gadedrengefløjt og mandolin blev modtaget med åbne arme.

De store kærlighedssange stod i skærebrændende kontrast til de stramme numre fra Kliché-dagene, hvorfra ’Bravo Charlie’ udviklede sig til et medley af alt fra TV2 til Nephew, hvis ’Igen & igen &’ trak en ordret linje til Kliché og H.U.G’s egen ’Supertanker’-debut.

’Militskvinder’ og det ikoniske ’babbadi-åh-ååh’ fik det ikke overfyldte telt til at hoppe i taktfast march, og med en duvende version af ’Elsker dig for evigt’ kom sejren i hus. Og skulle der stadig være tvivl om, hvem H.U.G. spillede for denne aften, slog han det bogstavelig talt fast med trykluftsbor, da ’Masselinjen’s »folket og kun folket« gjaldede fra formandens egen megafon og kaldte til samling. Det var i sandhed et særligt show.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Lars H.U.G.. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af