Roskilde Festival: Destroyer blev overskygget af eget band

3 6
Roskilde Festival: Destroyer blev overskygget af eget band

Dan Bejar er ikke, som forsangere er flest. Iklædt en løs hørskjorte lænede han sig under det meste af koncerten op ad et stativ, som var han gangbesværet, mens han holdt publikumskontakten til et absolut minimum, og i øvrigt leverede en vokalmæssig præstation på det jævne.

Det var i stedet hans syv mand store band, der tog teten, og særligt den bragende dygtige saxofonist fik en masse tid i rampelyset. Med tanke på Destroyers diskografi giver det sådan set god mening – for Bejar og de andre er eksponenter for en spraglet og jazzende indiepop, som langt oftere finder sit klimaks i et instrumentalt forløb end i et iørefaldende omkvæd.

Bandet var klart bedst til at få Avalons publikum med på numre som ‘Chinatown’ og den eksplosive ‘Dream Lover’, hvor blæsernes medrivende stormtag vakte minder om Bruce Springsteen eller Håkan Hellström, men de herrers indlevelsesevne har Bejar ikke.

Det interesserer nok den intelligente musiksmed mere at skabe musikmagi i studiet end på scenen, for ofte virkede det, som om bandet kørte deres eget show, mens han selv trak sig lidt fra den kreative leg. Og uden stærkere vokal lød bandet, deres mange kvaliteter til trods, mest af alt som et velkørende husorkester fra et alternativt late night-talkshow.

Der var vellyd under teltdugen denne tidlige torsdag aften på Avalon, men viljen til at gribe øjeblikket for at skabe en medrivende oplevelse var ikke for alvor til stede.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Destroyer. Koncert. Roskilde Festival, Avalon.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af