Premiere: Danske School of X debuterer med længselsfuld dreampop på ‘Las Vegas’

Premiere: Danske School of X debuterer med længselsfuld dreampop på ‘Las Vegas’
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Bag navnet School of X finder man musikeren Rasmus Littauer, der til dagligt slår sine folder som trommeslager for Mø og blandt andet kan skrive tøndearbejde for The Asteroids Galaxy Tour, Broke, Reptile Youth samt Soleima på cv’et. Nu står han på egne ben med et splinternyt soloprojekt, som vi har fået fornøjelsen af at løfte sløret for med singlen ‘Las Vegas’.

Rasmus Littauer udtaler om projektet: »School of X er en skole for alle og alting. Man kan sige, at jeg selv er elev i den, og det synes jeg sådan set også alle andre mennesker er på hver sin måde«.

Udspillet er en forløber for en længere udgivelse, som ser dagens lys senere på året, men indtil da tager vi til takke med den længselsfulde og smukke nye single, som slår en eftertænksom og lidet sensuel (læs: saxofon) tone an med melankolsk svævende synthflader og Littauers ensomme tenor i front.

Der er noget næsten omsorgsfuldt over den måde, som lytteren bæres udover de cinematiske, drømmende vover, der vækker besnærende mindelser om forførende melodisk dreampop fra et band som Blue Foundation. Lydbilledet er omsluttende og dvælende, men ikke mindre groovy end, hvad man ellers har hørt fra trommeslagerens hånd.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af