Jenny Hval vinder årets Nordic Music Prize foran blandt andre Bisse

Jenny Hval vinder årets Nordic Music Prize foran blandt andre Bisse
Jenny Hval.

Vinderen af Nordic Music Prize 2016 er netop udråbt, og det blev norske Jenny Hval, der i år kunne løbe med sejren for albummet ‘Blood Bitch’. Prisoverrækkelsen fandt traditionen tro sted i Oslo ved den årlige by:Larm festival.

Prisen overrækkes for årets bedste nordiske album og der medfølger en præmie på 30.000 norske kroner. Nordic Music Prize er inspireret af den britiske Mercury Music Prize og består af en international jury af forskellige repræsentanter inden for musikbranchen.

Juryen gav følgende begrundelse for valget af Hvals værk:
»Vinderen er en fascinerende artist, der deler folk – inklusiv dette års internationale jury. Ikke desto mindre stod albummet ud i et fascinerende år for prisen. Alle jurymedlemmerne var imponerede over legesygheden i de nominerede album, der endnu engang beviser, hvor cutting-edge og divers, den skandinaviske musikscene er. ‘Blood Bitch’ er et utrolig stærkt kunstværk ­– atmosfærisk, udfordrende, indtagende og tankevækkende. Kunstneren bag er uendeligt opfindsom og et glimrende eksempel på, hvordan man med musik fra den skandinaviske undergrund kan lave statements, der forener og skærer stærkt igennem«.

De danske bidrag til nomineringslisten bestod ellers af et stærkt felt med CTM’s ‘Suite for a Young Girl’, Værkets ‘Jealousy Hits’ og Bisse med ‘Højlandet’.

En dansk artist mangler endnu at vinde Nordic Music Prize, som er blevet uddelt siden 2010.

Den samlede liste over de nominerede var:
CTM ‘Suite for a Young Girl’ (DK)
Værket ‘Jealousy Hits’ (DK)
Bisse ‘Højlandet’ (DK)
Jenny Hval ‘Blood Bitch’ (NO)
Nosizwe ‘In Fragments’ (NO)
Skúli Sverrison, Hilmar Jensson og Arve Henriksen ‘Saumur’ (IS)
Jóhann Jóhannsson ‘Arrival (Original Motion Picture Soundtrack)’(IS)
Mikko Joensuu ‘Amen 2’ (FI)
Oranssi pazuzu ‘Värätheliljä’ (FI)
The Hearing ‘Adrian’ (FI)
Cherrie ‘Sherihan’ (SVE)
Kornél Kovács ‘The Bells’ (SVE)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af