Mike Will Made-It deler studie-hemmeligheder: Kendrick Lamars ‘Humble’-beat var lavet til Gucci Mane

Mike Will Made-It deler studie-hemmeligheder: Kendrick Lamars ‘Humble’-beat var lavet til Gucci Mane
Kendrick Lamar (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

‘Humble’ var den første single, vi fik fra Kendrick Lamars nye albummesterværk ‘Damn‘. Nummeret er røget ind på Billboard-listens førsteplads og blev dermed Kendricks højest scorende single som soloartist nogensinde.

Men det fængslende, tunge beat produceret af Mike Will Made-It var oprindeligt ikke tiltænkt Kendrick, men derimod Gucci Mane. Det afslører produceren i et nyt interview med NPR.

»Jeg lavede beatet (sidste år), da Gucci Mane var på vej ud af fængslet; jeg lavede det med ham i tankerne. Jeg tænkte: Damn, Gucci kommer snart hjem, det er nødt til at være noget presserende, der overtager radioen«.

Han endte dog med at spille beatet for Kendrick, der påbegyndte et nummer baseret på beatet med Mike Will Made-Its eget projekt ‘Ransom 2’ i tankerne. Men da Kendrick begyndte at lege med tanken om selv at bruge nummeret til ‘Damn’, svarede beatmageren: »Bruh, du skal helt klart beholde det, og du skal bruge det som din single«.

Mike Will Made-It deler desuden sine tanker om ‘Damn’-nummeret ‘XXX’, som han også har produceret, og som har pladens mest overraskende feature i form af U2:

»Det var Dots (K-Dot aka. Kendrick, red.) version. Jeg er helt klart U2-fan. Jeg blev ved med at prøve at forestille mig U2 på den første halvdel af beatet, fordi det i begyndelsen var det eneste, der var af nummeret. Og jeg tænkte: Dang, putter han U2 på dét? Jeg kunne ikke finde ud af, hvordan det ville lyde. Men da han lod mig høre det hele med de forskellige sektioner, var det blevet dope«.

Læs det fulde interview hos NPR lige HER.

Læs også: Duckworth er nøglen til at forstå Kendrick Lamars eksistentielle nervekrig på ‘DAMN’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af