Roskilde Festival: Farveblind kørte 180 km/t uden sele på en tysk motorvej

Roskilde Festival: Farveblind kørte 180 km/t uden sele på en tysk motorvej

Der findes bands, der spiller koncerter for at kunne lave musik, og så findes der bands, der laver musik for at spille koncerter. Tirsdag eftermiddag placerede den elektroniske duo Farveblind sig i sidstnævnte kategori.

De to Aalborg-drenge Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen skulle udføre den svære kunstart at holde Roskilde-fest om eftermiddagen, hvilket de greb an med livetrommer, synthesizere og en imponerende mængde energi. Makkerparret var personificeringen af 180 km/t uden sele på en tysk motorvej.

Farveblind er ikke æstetikere. Der er én altoverskyggende filosofi, og det er festen. Med hårdtrykkende bas og energiske trommer som eneste reelle pejlemærker bevægede duoen sig imellem forskellige afarter af rave og techno med komprimerede produktioner, som de kendes fra 00’erne og fremefter. Der blev også plads til en fin gæsteoptræden fra Amanda Glindvad fra Jærv, hvilket var et herligt indspark, selv om Farveblind overlevede fint alene.

Konceptet stod og faldt med, om festen blev skabt eller ej. I få af de mere technoprægede øjeblikke tabte publikum næsten opmærksomheden, men netop i disse momenter var Farveblind fantastiske til at smadre ekstra igennem. Den tilgang gav mig på fornemmelsen, at duoens kopi af Janteloven er blevet udtværet af en vodka/Red Bull på et vanvittigt klubbesøg. Publikum kvitterede ved afslutningssangen på det 50 minutter lange sæt med en kæmpe circle pit og løftede energien til det højeste niveau.

Eftermiddagsfesten lykkedes.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Farveblind. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af